Beleggen is een geweldige manier om je geld te laten groeien op de lange termijn en je goed voor te bereiden op de toekomst. Maar met zoveel verschillende ETF’s om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke ETF’s de beste zijn voor jouw financiële toekomst.

In dit artikel bespreken we de beste ETF’s voor de lange termijn in 2024, met een focus op investeringen die waarde toevoegen voor de toekomst. We zullen kijken naar factoren zoals kosten, spreiding en prestatiegeschiedenis van ETF’s, allemaal essentieel voor een stabiele toekomstige groei.

Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent, dit artikel zal je helpen om de beste ETF’s voor jouw toekomstige financiële doelen te vinden.

Wat is een ETF?

Een ETF, of Exchange Traded Fund, is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. ETF’s zijn vergelijkbaar met beleggingsfondsen, maar ze worden anders verhandeld. Beleggers kunnen ETF’s namelijk kopen en verkopen op dezelfde manier als aandelen.

ETF’s volgen een bepaalde index, zoals de S&P 500 of de Dow Jones Industrial Average. Dit betekent dat de waarde van een ETF de waarde van de onderliggende index volgt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste ETF’s?

Bij het kiezen van de beste ETF voor de lange termijn zijn er enkele belangrijke factoren om op te letten. Allereerst, overweeg het beleggingsdoel van de ETF. De beste ETF voor jou moet passen bij jouw financiële doelen en beleggingshorizon.

Kijk ook naar de kosten, zoals de beheerskosten (expense ratio), aangezien lagere kosten op de lange termijn kunnen leiden tot een hoger rendement. Dit aspect wordt ook benadrukt door investeringslegende Warren Buffett, die zegt: “Both large and small investors should stick with low-cost index funds.” Volgens Buffett is het belangrijk dat je zoekt naar ETF’s met lage kosten, omdat deze op de lange termijn aanzienlijk meer netto rendement opleveren.

Diversificatie is ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat de ETF een goede spreiding heeft over verschillende sectoren en bedrijven. Een goed gespreide ETF kan helpen het risico te spreiden en de volatiliteit van je portefeuille te verminderen.

Vergeet ook niet de prestatiegeschiedenis van de ETF te bekijken, hoewel eerdere resultaten geen garantie zijn voor de toekomst. Toch geeft het je wel een idee van hoe de ETF zich mogelijk in de toekomst zal gedragen.

Ten slotte, onderzoek het fondsbeheer en de reputatie van de uitgevende instelling om er zeker van te zijn dat je belegging in goede handen is.

Beste ETF’s voor 2024:

Op basis van onze analyse zijn dit de beste ETF’s om te beleggen in 2024:

 • De iShares Core S&P 500 ETV (IVV)
 • Vanguard Total Stock Market ETF (VTI)
 • iShares MSCI Germany ETF (EWG)
 • Vanguard Growth ETF (VUG)
 • iShares MSCI Eurozone ETF (EZU)

Hieronder kijken we naar de redenen waarom deze ETF’s volgens ons de beste keuze zijn voor beleggers in 2024.

1. De iShares Core S&P 500 ETV (IVV)

De iShares Core S&P 500 ETV (IVV) is een van de beste ETF’s voor de lange termijn in 2024. Dit komt door een aantal factoren, waaronder:

 • Lage kosten: De iShares Core S&P 500 ETV heeft een expense ratio van slechts 0,03%. Dit is een van de laagste kosten van alle ETF’s die de S&P 500-index volgen. Lage kosten zijn belangrijk voor beleggers, omdat ze de kans op een hoger rendement vergroten.
 • Goede spreiding: De iShares Core S&P 500 ETV belegt in 500 van de grootste Amerikaanse bedrijven. Dit zorgt voor een brede spreiding van het risico. Als een bedrijf failliet gaat, heeft dit een beperkte impact op de waarde van de ETF.
 • Goede prestatiegeschiedenis: De iShares Core S&P 500 ETV heeft in het verleden een goed rendement behaald. In de afgelopen 10 jaar heeft de ETF een gemiddeld rendement van 10,5% per jaar behaald. Dit is hoger dan het gemiddelde rendement van de aandelenmarkt.
 • Betrouwbaar fondsbeheer: De iShares Core S&P 500 ETV wordt beheerd door BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. BlackRock heeft een bewezen track record van betrouwbaar fondsbeheer.

De iShares Core S&P 500 ETV is dus een goede keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een goedkope, breed gespreide ETF met een bewezen track record en een betrouwbaar fondsbeheer. De ETF is een goede manier om je geld te laten groeien op de lange termijn.

Kostenratio0,03%
Gemiddelde rendement (10 jr.)10,5%
Aantal aandelen500
Gevolgde indexS&P 500
Beste ETF 1

2. Vanguard Total Stock Market ETF (VTI)

De Vanguard Total Stock Market ETF (VTI) is een van de beste ETF’s voor de lange termijn in 2024. Dit komt door een aantal factoren, waaronder:

 • Lage kosten: De Vanguard Total Stock Market ETF heeft een expense ratio van slechts 0,04%. Dit is een van de laagste kosten van alle ETF’s die de Amerikaanse aandelenmarkt volgen. Lage kosten zijn belangrijk voor beleggers, omdat ze de kans op een hoger rendement vergroten.
 • Brede spreiding: De Vanguard Total Stock Market ETF belegt in meer dan 3.900 bedrijven uit de hele Verenigde Staten. Dit zorgt voor een brede spreiding van het risico. Als een bedrijf failliet gaat, heeft dit een beperkte impact op de waarde van de ETF.
 • Goede prestatiegeschiedenis: De Vanguard Total Stock Market ETF heeft in het verleden een goed rendement behaald. In de afgelopen 10 jaar heeft de ETF een gemiddeld rendement van 10,4% per jaar behaald. Dit is hoger dan het gemiddelde rendement van de aandelenmarkt.
 • Betrouwbaar fondsbeheer: De Vanguard Total Stock Market ETF wordt beheerd door Vanguard Group, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Vanguard Group staat bekend om zijn lage kosten en betrouwbare fondsbeheer.

De Vanguard Total Stock Market ETF (VTI) is dus een goede manier om je geld te laten groeien op de lange termijn. VTI belegt in meer dan 3.900 bedrijven in de Verenigde Staten, waardoor je portefeuille wordt gespreid over een breed scala aan bedrijven en sectoren. Dit helpt om het risico te verminderen en het potentieel voor rendement te vergroten.

Kostenratio0,04%
Gemiddelde rendement (10 jr.)10,4%
Aantal aandelen3900
Beste ETF 2

3. iShares MSCI Germany ETF (EWG)

De iShares MSCI Germany ETF (EWG) is een goede keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een manier om hun geld te laten groeien op de lange termijn, vooral als ze geïnteresseerd zijn in de Duitse economie. De ETF heeft een aantal sterke punten, waaronder:

 • Lage kosten: De iShares MSCI Germany ETF heeft een expense ratio van slechts 0,16%. Dit is een van de laagste kosten van alle ETF’s die de Duitse aandelenmarkt volgen. Lage kosten zijn belangrijk voor beleggers, omdat ze de kans op een hoger rendement vergroten.
 • Brede spreiding: De iShares MSCI Germany ETF belegt in meer dan 300 bedrijven uit Duitsland. Dit zorgt voor een brede spreiding van het risico. Als een bedrijf failliet gaat, heeft dit een beperkte impact op de waarde van de ETF.
 • Goede prestatiegeschiedenis: De iShares MSCI Germany ETF heeft in het verleden een goed rendement behaald. In de afgelopen 10 jaar heeft de ETF een gemiddeld rendement van 8,8% per jaar behaald. Dit is iets lager dan het gemiddelde rendement van de Duitse aandelenmarkt, maar nog steeds een aantrekkelijk rendement voor een relatief veilige belegging.
 • Betrouwbaar fondsbeheer: De iShares MSCI Germany ETF wordt beheerd door BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. BlackRock heeft een bewezen track record van betrouwbaar fondsbeheer in Duitsland.

Deze sterke punten maken EWG tot een goede ETF voor beleggers die op zoek zijn naar een goede rendement voor de lange termijn.

Kostenratio0,16%
Gemiddelde rendement (10 jr.)8,8%
Aantal aandelen300
Beste ETF 3

4. Vanguard Growth ETF (VUG)

De Vanguard Growth ETF (VUG) is een van de beste ETF’s voor de lange termijn in 2024. Dit komt door een aantal factoren, waaronder:

 • Lage kosten: De Vanguard Growth ETF heeft een expense ratio van slechts 0,08%. Dit is een van de laagste kosten van alle ETF’s die in Amerikaanse aandelenmarkten beleggen. Lage kosten zijn belangrijk voor beleggers, omdat ze de kans op een hoger rendement vergroten.
 • Brede spreiding: De Vanguard Growth ETF belegt in meer dan 2.000 bedrijven die in de Amerikaanse markten worden verhandeld. Dit zorgt voor een brede spreiding van het risico. Als een bedrijf failliet gaat, heeft dit een beperkte impact op de waarde van de ETF.
 • Goede prestatiegeschiedenis: De Vanguard Growth ETF heeft in het verleden een goed rendement behaald. In de afgelopen 10 jaar heeft de ETF een gemiddeld rendement van 13,5% per jaar behaald. Dit is hoger dan het gemiddelde rendement van de aandelenmarkt.
 • Betrouwbaar fondsbeheer: De Vanguard Growth ETF wordt beheerd door Vanguard Group, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Vanguard Group staat bekend om zijn lage kosten en betrouwbare fondsbeheer.

De Vanguard Growth ETF is dus een goede keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een goedkope, breed gespreide ETF met een bewezen track record en een betrouwbaar fondsbeheer. De ETF is een goede manier om je geld te laten groeien op de lange termijn, vooral als je geïnteresseerd bent in bedrijven die in de groeifase zitten.

Kostenratio0,08%
Gemiddelde rendement (10 jr.)13,5%
Aantal aandelen2000
Best ETF 4

5. iShares MSCI Eurozone ETF (EZU)

De iShares MSCI Eurozone ETF (EZU) is een goede keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een manier om hun geld te laten groeien op de lange termijn, vooral als ze geïnteresseerd zijn in de Europese economie. De ETF heeft een aantal sterke punten, waaronder:

 • Laagste kosten: De iShares MSCI Eurozone ETF heeft een expense ratio van slechts 0,15%. Dit is een van de laagste kosten van alle ETF’s die de Europese aandelenmarkt volgen. Lage kosten zijn belangrijk voor beleggers, omdat ze de kans op een hoger rendement vergroten.
 • Brede spreiding: De iShares MSCI Eurozone ETF belegt in meer dan 1.300 bedrijven uit de Europese Unie. Dit zorgt voor een brede spreiding van het risico. Als een bedrijf failliet gaat, heeft dit een beperkte impact op de waarde van de ETF.
 • Goede prestatiegeschiedenis: De iShares MSCI Eurozone ETF heeft in het verleden een goed rendement behaald. In de afgelopen 10 jaar heeft de ETF een gemiddeld rendement van 6,8% per jaar behaald. Dit is iets lager dan het gemiddelde rendement van de Europese aandelenmarkt, maar nog steeds een aantrekkelijk rendement voor een relatief veilige belegging.
 • Betrouwbaar fondsbeheer: De iShares MSCI Eurozone ETF wordt beheerd door BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. BlackRock heeft een bewezen track record van betrouwbaar fondsbeheer in Europa.

Deze sterke punten maken EZU tot een solide beleggingsmogelijkheid voor beleggers die op zoek zijn naar een langetermijnrendement.

Kostenratio0,15%
Rendement (3 jr.)6,8%
Aantal aandelen1300
Beste ETF 5

Conclusie – Beste ETF 2024

In dit artikel hebben we gekeken naar de beste ETF’s voor de lange termijn in 2024. We hebben drie ETF’s besproken, namelijk:

 • De iShares Core S&P 500 ETV (IVV)
 • Vanguard Total Stock Market ETF (VTI)
 • iShares MSCI Germany ETF (EWG)
 • Vanguard Growth ETF (VUG)
 • iShares MSCI Eurozone ETF (EZU)

Al deze ETF’s zijn goede keuzes voor beleggers die op zoek zijn naar een manier om hun geld te laten groeien op de lange termijn. Ze bieden een lage kostenstructuur, een brede spreiding en een goede prestatiegeschiedenis.

De beste ETF voor jou hangt af van je individuele beleggingsdoelstellingen en -risicotolerantie. Als je geïnteresseerd bent in de Europese economie, dan is EZU of EWG een goede keuze. Als je geïnteresseerd bent in de Amerikaanse aandelenmarkt, dan is VTI een goede keuze.

Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent, het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je een ETF koopt. Bekijk de kostenstructuur, de spreiding en de prestatiegeschiedenis van de ETF’s die je overweegt.

Waar kun je de beste ETF’s kopen?

Bij het kiezen van een platform voor het handelen in ETF’s is het essentieel om er een te vinden die betrouwbaar is en lage kosten biedt. Uit onze analyse komt DEGIRO naar voren als een uitstekende keuze voor het handelen in ETF’s en aandelen. Ze bieden een breed scala aan ETF-opties en hebben concurrerende kosten.

* Aan deze actie zijn voorwaarden verbonden.

Disclaimer
Dit artikel is bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen financieel advies. De besproken ETF’s zijn gebaseerd op onze analyse en mening. Beleggers moeten altijd hun eigen analyse uitvoeren voordat ze investeringsbeslissingen nemen.


Veelgestelde vragen (FAQ) – Beste ETF 2024

Waar beleggen in 2024?

In 2024 kan beleggen in ETF’s (Exchange Traded Funds) een aantrekkelijke optie zijn voor zowel nieuwe als ervaren beleggers. ETF’s bieden een eenvoudige manier om te investeren in diverse activa, zoals aandelen, obligaties, of grondstoffen. Overweeg te beleggen in markten of sectoren die naar verwachting zullen groeien, zoals technologie, duurzame energie, of gezondheidszorg. Houd ook rekening met geografische diversificatie door te kijken naar zowel ontwikkelde als opkomende markten.

Welke ETF biedt het meeste rendement?

Het identificeren van de ETF met het hoogste rendement vereist een analyse van historische prestaties en toekomstige marktvooruitzichten. ETF’s die zich richten op groeisectoren of opkomende technologieën kunnen potentieel hogere rendementen bieden. Echter, hoger rendement gaat vaak gepaard met hoger risico. Let ook op ETF’s die consistente prestaties hebben getoond over langere perioden. Raadpleeg financiële analyses en marktprognoses om geïnformeerde beslissingen te nemen.

Welke ETF kopen in 2024?

Bij het kiezen van een ETF in 2024, overweeg ETF’s die aansluiten bij je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Voor stabiliteit en diversificatie kun je kijken naar ETF’s die brede marktindices volgen, zoals de S&P 500 of MSCI World Index. Als je geïnteresseerd bent in specifieke thema’s of sectoren, zoals duurzame energie, gezondheidszorg, of technologie, zoek dan naar ETF’s die zich op deze gebieden concentreren. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de kostenstructuur (expense ratio) en de reputatie van de uitgever van de ETF.

Author

Tom Otto is een gepassioneerde bedrijfskundige met een gespecialiseerde focus op beleggen. Met deze website wil hij het voor iedereen makkelijker maken om te beginnen met beleggen. Tom gelooft in beleggen voor de lange termijn en zijn favoriete quote die dat helemaal samenvat is: "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient". Met een sterke interesse in waardebeleggen en ETF's heeft Tom zichzelf verder ontwikkeld door het uitgebreid bestuderen van klassiekers zoals 'De Intelligente Belegger' en het volgen van de inzichten en strategieën van Warren Buffett.

1 Comment

 1. Mindbodyfinance Reply

  Mooi artikel met diverse ETF’s!

  Zou persoonlijk niet zo snel in de AEX ETF beleggen, hoe kijk jij hier naar? Zijn er ETF’s in bovenstaande lijst waar je zelf in belegd?

  Ga zeker zo door!

Write A Comment