Wat is de beste ETF in 2023? In dit artikel vertellen we je meer over een aantal ETF’s die je zeker moet overwegen voor je beleggingsportefeuille. We leggen ook uit wat een ETF is en waarom DEGIRO de ideale broker is voor het kopen van ETF’s. Je kunt ETF’s het beste kopen bij DEGIRO. Klik op onderstaande knop om een account aan te maken.

Hoe Selecteer je de Ideale ETF in 2023?

Beleggen kan stressvol zijn, vooral als het gaat om het kiezen van individuele aandelen. Maar wat als je kon beleggen in een mandje van aandelen zonder de stress? Dat is precies wat Exchange-Traded Funds (ETF’s) bieden. Ze stellen je in staat om te diversifiëren en te profiteren van de marktprestaties als geheel.

Wat is een ETF?

Een Exchange-Traded Fund (ETF) is een beleggingsfonds dat een breed scala aan aandelen of obligaties volgt. Het stelt beleggers in staat om te spreiden en risico’s te minimaliseren. Of je nu geïnteresseerd bent in aandelen, obligaties, grondstoffen of forex, er is een ETF die bij je past.

Beste ETF's in 2023

Hieronder geven we een overzicht van de beste ETF's. Per ETF geven we relevante informatie, zodat je ook zelf kunt bepalen of deze ETF wat voor jou de beste keuze is.

RankETF
1.SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY)
2.Vanguard All World ETF (VWRL)
3.iShares Core DAX UCITS ETF (DE)
4.Schwab US Dividend Equity ETF (SCHD)
5.AEX iShares AEX UCITS ETF (IAEA)
Samengevat overzicht beste ETF's

1. SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY)

Deze ETF volgt de allerbekendste index van de wereld, namelijk de S&P 500. Deze index bestaat uit de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en wordt beschouwd als de graadmeter van het algemene rendement van Amerikaanse aandelen.

Door middel van deze ETF kun je goedkoop in de index beleggen, je betaalt namelijk maar 0,0945% per jaar aan kosten. Dit is €9,45 voor iedere 10.000 euro die je investeert.

De afgelopen 65 jaar heeft de S&P 500 gemiddelde 10% per jaar opgeleverd. Deze ETF is dus zeker een goede toevoeging aan je portefeuille. Je kunt deze ETF vinden bij DEGIRO door te zoeken op de ticker SPY.

Kostenratio0,0945%
Gemiddelde rendement (5 jr.)10,98%
Aantal aandelen503
Gevolgde indexS&P 500

2. Vanguard All World ETF (VWRL)

De Vanguard All World ETF behoort zeker tot een van de beste ETF's op dit moment in 2023. Het fonds volgt de FTSE All-World Index, die meer dan 3.000 aandelen van grote, middelgrote en kleine bedrijven in ontwikkelde en opkomende markten omvat. Het doel van dit fonds is om de prestaties van de index te volgen door aandelen te kopen van alle bedrijven in de index, in de juiste verhoudingen.

Door te beleggen in de Vanguard All-World ETF, kunnen beleggers profiteren van de diversificatie die wordt geboden door een wereldwijde portefeuille van aandelen, terwijl ze tegelijkertijd de kosten en complexiteit vermijden die gepaard gaan met het selecteren en beheren van individuele aandelen.

Kostenratio0,22%
Gemiddelde rendement (5 jr.)9,27%
Aantal aandelen3000
Gevolgde indexFTSE All-World index

3. iShares Core DAX UCITS ETF (DE)

Deze ETF volgt de DAX, dit is Duitse broertje van de AEX. Volgens ons is dit de beste Europese ETF van 2023. De DAX is namelijk de nationale index van Duitsland, die bestaat uit de veertig grootste bedrijven van Duitsland.

Het voordeel van deze index is dat deze Europees is, waardoor je gewoon met euro’s kunt beleggen. Een ander voordeel van deze index is dat de index een herbeleggingsindex is, wat betekent dat de dividenden automatisch worden herbelegd. Als je voor de lange termijn belegt hoef je dus eigenlijk niet naar je investering om te kijken.

Kostenratio0,16%
Gemiddelde rendement (5 jr.)6.58%
Aantal aandelen40
Gevolgde indexDAX

4. Schwab US Dividend Equity ETF (SCHD)

Een andere ETF dat voor sommige beleggers de beste ETF voor 2023 zou kunnen zijn, is dit inkomensgerichte fonds van Schwab. Momenteel is het dividendpercentage van dit fonds 3%, wat een stuk hoger is dan de huidige 1,3% van de S&P 500. Dus als je je in 2023 meer wilt focussen op inkomensgerichte investeringen in plaats van groei, dan is deze ETF misschien wel de beste keuze.

Daarnaast is dit fonds goed gespreid over veel aandelen, waardoor het risico beperkt is. Een laatste voordeel van deze ETF is dat hij erg goedkoop is. Schwab brengt jaarlijks maar 0,06% aan kosten in rekening, wat neerkomt op €6 op een investering van €10.000.

Kostenratio0,06%
Gemiddelde rendement (5 jr.)10,83%
Aantal aandelen104

5. AEX iShares AEX UCITS ETF (IAEA)

De laatste ETF die nog wel op de lijst van beste ETF’s van 2023 thuishoort is de IAEA. Deze ETF volgt de AEX, maar in tegenstelling tot de gewone index, belegt dit fonds automatisch het dividend wat de AEX normaal gesproken uitbetaald.

Je hebt ook een ETF van iShares die de AEX exact volgt, dit is de IAEX, deze betaalt wel gewoon de dividenden uit. Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke je het beste bij jou vindt passen, maar mijn voorkeur gaat uit naar de herbeleggende ETF.

Kostenratio0,30%
Rendement (3 jr.)12,34%
Aantal aandelen25
Gevolgde indexAEX-index

Waar kun je de beste ETF's kopen in 2023?

Uit onze broker vergelijking is gebleken dat DEGIRO volgens ons de beste broker is om te beleggen in ETF's en aandelen. DEGIRO heeft ook een kernselectie waarin een aantal ETF's zitten waar geen handelskosten in rekening worden gebracht. Wil je ETF's kopen? Klik dan op onderstaande knop om een account bij DEGIRO aan te maken.

Conclusie

Het kiezen van de juiste ETF kan uitdagend zijn, maar met deze gids hopen we dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Disclaimer
Alles wat in dit artikel staat is onze mening. Wij geven geen financieel advies. Toch zijn de ETF's die we besproken hebben wel goede en bekende ETF's die zeker het overwegen waard zijn. Natuurlijk is het nog wel slim om zelf nog wat onderzoek te doen naar ETF's en wie weet vind je wel een andere ETF die beter bij jouw beleggingsstijl past. Toch hopen we dat we je al een beetje op weg geholpen hebben.


Veelgestelde vragen (FAQ) - Beste ETF 2023

Wat is de beste ETF (trackers)?

De meeste beleggingsfondsen verslaan niet de markt (nationale indexen), daarom zijn ETF's die de nationale indexen volgen vaak de beste optie. Een ander voordeel van deze ETF's is dat ze zeer lage kostenratio's hebben, waardoor het ook nog eens erg voordelig is om in deze trackers te beleggen.

Met welke ETF beleg je in de hele wereld?

Een voorbeeld van een ETF die wereldwijde aandelen volgt is de MSCI World Index (USD). Door middel van deze ETF kun je met één klik beleggen in de wereldwijde aandelenmarkt.

Wat is de beste ETF uit de DEGIRO kernselectie?

Eén van de beste ETF's uit DEGIRO kernselectie is iShares S&P 500. Deze ETF kun je, doordat het in de kernselectie staat, gratis verhandelen en het fonds zelf heeft ook maar een kostenratio van 0,07%.

Write A Comment