In dit artikel gaan we het hebben over de beste ETF’s uit DEGIRO kernselectie in 2024. DEGIRO kernselectie is een lijst met ETF’s die je onder bepaalde voorwaarden zonder transactiekosten kunt verhandelen (je betaalt dan nog wel handlingkosten van €1,- per transactie). Er staan veel goede ETF’s in deze lijst van DEGIRO.

* Aan deze actie zijn voorwaarden verbonden.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Beste ETF DEGIRO kernselectie

In dit onderdeel gaan we het hebben over de 7 beste ETF’s die in de DEGIRO kernselectie zitten. Wij raden je aan om de ETF’s bij DEGIRO op te zoeken op basis van een ISIN code. Dan weet je zeker dat je de ETF uit de DEGIRO kernselectie te pakken hebt.

Dit is geen top-lijstje, maar op basis van onze criteria zijn dit zeer goede ETF’s om in te beleggen. De statistieken die genoemd zijn, zijn 13 november 2023 vernieuwd. Kijk dus zelf ook nog even of het rendement inmiddels gewijzigd is. Bekijk de volledige kernselectie op de website van DEGIRO. Op basis van onze criteria zijn dit de beste ETF’s:

1. SPDR US Tech

ISINIE00BWBXM948
Jaarlijkse fondskosten0.15
Gemiddeld jaarlijks rendement afgelopen 5 jaar22,82%
Risico niveauHoger risico
Beste ETF DEGIRO kernselectie – SPDR US Tech info

De SPDR US Tech ETF is een investeringsfonds dat zich richt op de Amerikaanse technologiesector. Het is ontworpen om de prestaties van een breed scala aan Amerikaanse technologiebedrijven te volgen en de groei en innovatie op gebieden als software, hardware en nieuwe technologische ontwikkelingen vast te leggen. Deze ETF biedt beleggers de mogelijkheid om deel te nemen aan het groeipotentieel van grote technologiebedrijven, maar ook van opkomende spelers in de sector.

Door te beleggen in de SPDR US Tech ETF kunnen beleggers profiteren van de schaalbaarheid en het potentiële hoge rendement van technologiebedrijven, terwijl ze tegelijkertijd hun portefeuille diversifiëren. Het is vooral aantrekkelijk voor mensen die willen profiteren van de vooruitgang en de transformerende impact van technologie in verschillende sectoren. Deze ETF is een strategische keuze voor beleggers die op zoek zijn naar groeigerichte blootstelling in het steeds evoluerende technologielandschap.

2. Vanguard S&P 500

ISINIE00B3XXRP09
Jaarlijkse fondskosten0.07
Gemiddeld jaarlijks rendement afgelopen 5 jaar12,40%
Risico niveauMiddelmatig risico
Beste ETF DEGIRO kernselectie – Vanguard S&P 500 info

De Vanguard S&P 500 ETF is een breed gespreide indexfonds dat belegt in de grootste Amerikaanse bedrijven. Het fonds volgt de S&P 500 Index, een benchmark van 500 toonaangevende Amerikaanse ondernemingen in diverse sectoren, waardoor het een representatieve weerspiegeling biedt van de Amerikaanse economie. Deze ETF stelt beleggers in staat om op een kostenefficiënte manier te beleggen in een groot aantal Amerikaanse topbedrijven, van technologiegiganten tot industriële leiders. Het is ideaal voor beleggers die streven naar diversificatie en blootstelling aan de Amerikaanse markt.

De Vanguard S&P 500 ETF staat bekend om zijn lage kosten, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor zowel beginnende als ervaren beleggers die op zoek zijn naar stabiele groei op lange termijn.

Lees hier meer over de S&P 500: Standard & Poor’s Index (S&P 500) | Deze moet je kennen

3. iSHR NASDAQ 100

ISINIE00B53SZB19
Jaarlijkse fondskosten0.33
Gemiddeld jaarlijks rendement afgelopen 5 jaar18,84%
Risico niveauMiddelmatig risico
Beste ETF DEGIRO kernselectie – iSHR NASDAQ 100 info

De iShares NASDAQ 100 ETF is een beleggingsfonds dat zich richt op de 100 grootste en meest verhandelde Amerikaanse en internationale bedrijven genoteerd op de NASDAQ beurs. Deze ETF volgt de NASDAQ-100 Index, die bekend staat om zijn sterke focus op technologie, telecom, biotechnologie, en consumentenproducten. De samenstelling maakt het een aantrekkelijke keuze voor beleggers die willen investeren in innovatieve en snelgroeiende bedrijven.

De iShares NASDAQ 100 ETF biedt diversificatie binnen de technologiesector, maar ook blootstelling aan andere sectoren. Dit maakt het een uitstekende optie voor beleggers die op zoek zijn naar groeipotentieel en actieve deelname aan de technologische vooruitgang.

4. iShares Automation & Robotics UCITS

ISINIE00BYZK4552
Jaarlijkse fondskosten0.40
Gemiddeld jaarlijks rendement afgelopen 5 jaar16,98%
Risico niveauHoger risico
Beste ETF DEGIRO kernselectie – iShares Automation & Robotics info

Een iets minder bekende, maar ook zeker een interessante ETF is de iShares Automation & Robotics. De iShares Automation & Robotics UCITS ETF is een fonds dat zich richt op het beleggen in bedrijven over de hele wereld die betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie of het gebruik van automatisering en robotica. Het volgt de prestaties van een index die is samengesteld uit bedrijven uit verschillende landen die toonaangevend zijn in de robotica- en automatiseringsindustrie.

Deze ETF biedt beleggers blootstelling aan een snel evoluerende sector, waarbij wordt gekapitaliseerd op de groeiende trend van technologische vooruitgang op het gebied van automatisering en robotica, die steeds meer een integraal onderdeel worden van verschillende industrieën. Door in deze ETF te beleggen kunnen individuen hun portefeuille diversifiëren met een focus op innovatieve technologiesectoren.

5. SPDR S&P US Dividend Aristocrats ETF

ISINIE00B6YX5D40
Jaarlijkse fondskosten0.35
Gemiddeld jaarlijks rendement afgelopen 5 jaar7,06%
TypeLager risico / Dividend
Beste ETF DEGIRO kernselectie – SPDR S&P US Dividend Aristocrats info

De SPDR S&P US Dividend Aristocrats ETF is ontworpen voor beleggers die blootstelling willen verkrijgen aan hoogrentende Amerikaanse bedrijven met een robuuste staat van dienst op het gebied van stijgende dividenden. Het volgt de prestaties van de S&P High Yield Dividend Aristocrats Index, waarin bedrijven zijn opgenomen die hun dividenden gedurende minstens twintig opeenvolgende jaren consequent hebben verhoogd.

Deze ETF wordt gekenmerkt door zijn focus op bedrijven die blijk geven van zowel stabiliteit als een toewijding aan het leveren van aandeelhouderswaarde door middel van regelmatige, stijgende dividenden. Het is een aantrekkelijke optie voor inkomensgerichte beleggers die op zoek zijn naar een mix van langetermijngroei en dividendinkomsten van gevestigde Amerikaanse bedrijven.

6. Vanguard FTSE All-World

ISINIE00BK5BQT80
Jaarlijkse fondskosten0.22
Gemiddeld jaarlijks rendement afgelopen 3 jaar8,71%
TypeLager risico
Beste ETF DEGIRO kernselectie – FTSE All-World info

De Vanguard FTSE All-World ETF biedt een uitgebreide blootstelling aan aandelenmarkten wereldwijd, door te beleggen in een breed scala aan bedrijven uit zowel ontwikkelde als opkomende landen. Deze ETF volgt de FTSE All-World Index, die duizenden aandelen omvat uit verschillende landen en sectoren, waardoor het een werkelijk globale beleggingsoptie is.

De diversificatie over geografische regio’s en industrieën helpt het risico te spreiden, wat het aantrekkelijk maakt voor beleggers die een wereldwijde dekking in hun portefeuille wensen. Vanguard staat bekend om zijn lage kostenstructuur, waardoor de Vanguard FTSE All-World ETF een kosteneffectieve manier is om te investeren in de wereldwijde aandelenmarkt. Dit maakt het fonds ideaal voor lange-termijnbeleggers die streven naar groei en diversificatie op wereldschaal.

7. VanEck AEX

ISINNL0009272749
Jaarlijkse fondskosten0.30
Gemiddeld jaarlijks rendement afgelopen 5 jaar9,64%
TypeGemiddeld risico
Beste ETF DEGIRO kernselectie – VanEck AEX info

Als laatste nog een ETF om te beleggen in de Nederlandse economie. De VanEck AEX ETF is een beleggingsfonds dat zich specifiek richt op de Nederlandse aandelenmarkt, door de prestaties van de AEX-index nauwkeurig te volgen. Deze index omvat de 25 meest prominente beursgenoteerde bedrijven in Nederland, waardoor de ETF een goede representatie biedt van de Nederlandse economie. Het fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een diverse mix van Nederlandse topbedrijven uit verschillende sectoren, zoals financiële diensten, consumentengoederen en technologie.

De VanEck AEX ETF is aantrekkelijk voor beleggers die gericht zijn op de Nederlandse markt en op zoek zijn naar blootstelling aan de groei en stabiliteit van de grootste Nederlandse bedrijven. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zowel lokale als internationale beleggers die willen diversifiëren in de Europese economie.

Lees hier meer over de AEX: AEX – Alle informatie die je nodig hebt!

DEGIRO Kernselectie: 7 ETF’s samengevat

In het schema hieronder vatten we de ETF’s die in dit artikel genoemd zijn samen. Ze staan nu in volgorde van hoogste tot laagste rendement.

ETFGemiddeld rendement afgelopen 5 jaar
1. SPDR US Tech 22,82%
2. iSHR NASDAQ 10018,84%
3. iShares Automation & Robotics16,98%
4. Vanguard S&P 50012,40%
5. VanEck AEX9,64%
6. Vanguard FTSE All-World8,71%*
7. SPDR S&P US Dividend Aristocrats7,06%
7 beste ETF DEGIRO Kernselectie samengevat

* Deze ETF heeft nog geen rendement van de afgelopen 5 jaar. Daarom hebben we het rendement van de afgelopen 3 jaar gepakt.

Let op: dit is geen top 7 lijst van alle ETF’s van DEGIRO kernselectie. Dit is een top 7 op basis van rendement van de ETF’s die wij hierboven genoemd hebben. Nog iets om rekening mee te houden: historische informatie geeft geen garanties voor de toekomst. Ga er dus niet vanuit dat je altijd 22,82% zal behalen bij de SPDR US Tech ETF.

Conclusie

Er zitten enorm veel ETF’s in DEGIRO kernselectie. In dit artikel hebben we er 7 genoemd, maar er zijn er nog veel meer. Weet je inmiddels al welke ETF je bij DEGIRO wilt kopen of wil je de volledige kernselectie zien? Kijk dan eens op de website van DEGIRO. Wil je beginnen met beleggen bij DEGIRO? DEGIRO is als beste uit de test gekomen bij onze broker vergelijking. Klik op onderstaande knop om een account aan te maken.

* Aan deze actie zijn voorwaarden verbonden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is de kernselectie van DEGIRO?

De kernselectie van DEGIRO is een lijst met ETF’s die je onder bepaalde voorwaarden zonder transactiekosten kunt verhandelen (je betaalt dan nog wel handlingkosten van €1,- per transactie) Het is een soort ‘bonus’ die DEGIRO aanbiedt. Er zitten vaak een flink aantal bekende ETF’s in de kernselectie.

Author

Dylan is 1 van de oprichters van Brokerfind. Hij heeft al bijna heel zijn leven interesse in financiën en ook in beleggen. Met behulp van deze website wil hij beleggen toegankelijk maken voor iedereen! Zelf belegt hij ook voor de lange termijn. Zijn favoriete quote: "Time in the market, beats timing the market"

5 Comments

 1. Hoe bepalen jullie het gemiddeld rendement over 5 jaar? Mijn gegevens komen namelijk niet overeen met die van jullie.

  Bijvoorbeeld: 3 – DEGIRO Kernselectie: ETF Robotics:

  Koers juli-2022: €18,90
  Koers juli-2017: €11,90

  Het gemiddeld rendement over 5 jaar zou dan moeten zijn: ((€18,90/€11,90)^(1/5))-1 = 0,0969 = 9,69% en dat is anders dan de 20,26% waar jullie op uit komen.

  • Dylan van Zijderveld Reply

   Hoi Gijs,

   Deze ging over het rendement van de afgelopen 3 jaar. Tevens is onze lijst inmiddels vernieuwd. Zou je nog eens willen checken? Mocht je vragen hebben horen we het graag.

   Groeten,
   Dylan

 2. Beste website-eigenaar,

  Ik wil graag mijn waardering uiten voor deze geweldige informatiebron over DeGiro Kernselectie. Ik vond de inhoud zeer informatief en nuttig voor mijn investeringsbeslissingen. Het is zeldzaam om zo’n gedetailleerde en goed samengestelde lijst van kernselectieproducten te vinden.

  Ik bezoek regelmatig uw site om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de financiële wereld en ik heb er enorm veel van geleerd. De navigatie is eenvoudig en ik waardeer de gebruiksvriendelijke interface.

  Dank u dat u ons voorziet van deze waardevolle informatie. Ik zal zeker mijn vrienden en collega’s aanbevelen om uw website te bezoeken voor betrouwbare en actuele informatie over DeGiro Kernselectie.

  Met vriendelijke groet,
  Alan Waker

 3. Bedankt voor dit artikel. Vind het zelf lastig om de beste ETF uit te zoeken, maar met deze informatie kom ik verder. Welke criteria gebruiken jullie zoal?

  • Dylan van Zijderveld Reply

   Hoi Johan,

   Bedankt voor je reactie en de waardering voor dit artikel. Voor deze lijst hebben wij gekeken naar criteria als: gemiddeld rendement afgelopen 5 jaar (per jaar), de kosten van de ETF, de risicofactor van de ETF en de spreiding die de ETF biedt. We hebben de lijst zo divers mogelijk gemaakt, zodat er voor bijna iedereen wel iets bij zit wat ze aanspreekt.

   Groeten,
   Dylan

Write A Comment