Deze Saxo Bank review (2021) geeft alle info die je nodig hebt om zelf de keuze te maken om wel of niet voor Saxo Bank te kiezen. Als je deze Saxo Bank review naast het echte werk wilt houden kun je via onderstaande knop alvast een account aanmaken. In deze Saxo Bank review komen een hoop onderwerpen aan bod!

Algemene informatie Saxo Bank review

In de tabel hieronder geven we wat samenvattende informatie over het beleggen Saxo Bank.

Soort beleggingsinstantieBeleggersbank
Actieve klanten>500.000
ReguleringGereguleerd door de AFM en DNB
Minimale storting€2.000
Demo-accountJa
BeleggingsproductenAandelen, CFD’s, forex, grondstoffen, obligaties

Saxo Bank is een beursgenoteerde Nederlandse online beleggersbank met een vermogen van maar liefst 26 miljard euro. Saxo Bank heeft zichzelf in de markt gezet als een beleggingsbank met een sterk platform en een enorm goede service. In totaal beschikt Saxo Bank over meer dan 490.000 actieve klanten in Europa. In deze review vertellen wij alles wat je moet weten over het beleggen bij Saxo Bank.

Voordelen en nadelen Saxo Bank (review)

Voordelen Saxo Bank

 • Veel account mogelijkheden.
 • Veel verschillende beleggingsmogelijkheden.
 • Je bezit de werkelijke aandelen en niet de contracten (zoals bij CFD’s).
 • Bekroond beleggingsplatform.

Nadelen Saxo Bank

 • Saxo Bank is relatief duur.
 • Matig handelsaanbod.
 • Geen toegang tot beurzen zoals Australië en Azië.

Handelsaanbod BinckBank (review)

Bij Saxo Bank kun je beleggen in een aantal beleggingsinstrumenten. Je kunt beleggen in aandelen, ETF’s, opties, fondsen, turbo’s, futures en warrants. Met een aanbod van 33 beurzen is het aanbod wel een stuk minder uitgebreid dan bij andere brokers, zoals DEGIRO. De beurzen waar in Nederland het meest op gehandeld wordt zijn wel beschikbaar, zoals Nederland, USA en UK. Je kunt bij Saxo Bank niet beleggen in CFD’s. Ook cryptocurrencies zijn niet beschikbaar bij Saxo Bank.

Beleggen bij Saxo Bank (review)

Saxo Bank heeft verschillende beleggingsdiensten. Je kunt bij deze broker terecht om je geld te laten beleggen, pensioenbeleggen, fondsbeleggen of zelf beleggen. Als je voor het laatste kiest, zelf beleggen, zijn er verschillende keuzes qua pakketten. Ieder pakket heeft eigen mogelijkheden en opties.

Laten beleggen

Bij BinckBank kun je ervoor kiezen om je geld te laten beleggen. Aan de hand van een handige tool kun je op de website van BinckBank bekijken wat het verwachte rendement op jouw gekozen investering zal zijn. Er zijn verschillende opties, zoals een fonds voor vermogensgroei of een fonds voor vermogensbehoud. Binckbank spreidt uw beleggingen waardoor u minder risico loopt. Daarnaast geeft Binckbank duidelijk aan wat voor kosten u betaald en houden ze deze kosten ook laag.

Laten beleggen BinckBank

Fondsbeleggen

BinckBank heeft een ruime selectie aan beleggingsfondsen en ETF’s. Met de Binck Fundcoach kun je makkelijk zelf aan uw vermogen bouwen. Het is relatief eenvoudig en er is een prima spreiding. Met Binck Fundcoach kun je ook periodiek beleggen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag inleggen (minimaal €20). Hierdoor bouw je automatisch een beleggingsportefeuille op. Dit is vooral ideaal voor beleggers voor de lange termijn. Zie ook onderstaande voordelen. Deze komen van de website van BinckBank.

De tarieven van Binck Fundcoach
De tarieven van de Binck Fundcoach zijn transparant. Voor beleggingsfondsen betaal je €1,- + 0,15% (min €8,- max €150,-). Voor periodiek beleggen betaal je geen transactiekosten. De servicefee is nu de eerste drie maanden gratis en daarna 0,18% per jaar. Zie het samenvattende schema hieronder:

Fondsbeleggen BinckBank

Pensioenbeleggen

BinckBank biedt ook pensioenbeleggen aan. Binck Pensioen is een lijfrenterekening. Dat klinkt een beetje vaag, maar het komt erop neer dat elke Nederlander een bepaald maximum heeft (door de overheid vastgesteld) dat hij of zij aan pensioen mag opbouwen. Als je minder hebt opgebouwd dan dit maximum, dan kunt u dit beleggen in een lijfrenterekening. Binck Pensioen kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Je krijgt alleen belastingvoordeel als je in het verleden te weinig pensioen hebt opgebouwd.

Je kunt Binck Pensioen alleen gebruiken voor je pensioen. Het vermogen staat tot dan vast. Je kunt het dus niet eerder gebruiken. BinckBank gaat vervolgens voor jou aan de slag om jouw geld te beleggen. Elk jaar wordt het risico van de beleggingen afgenomen, zodat je wel zeker bent van een pensioen.

Pensioenbeleggen is niet voor iedereen interessant. Je krijgt alleen een belastingvoordeel als je in het verleden te weinig pensioen hebt opgebouwd. Dit kan voornamelijk voorkomen in de volgende situaties:

 • Als je een zelfstandig ondernemer bent of ZZP’er.
 • Als je parttime werkt.
 • Als je een aantal jaar niet hebt gewerkt.
 • Als je veel in het buitenland hebt gewoond of gewerkt.

Wij hebben een voorbeeld voor je gemaakt. Stel dat je 20 jaar oud bent en op je 67e met pensioen gaat. Je legt op je 20e een bedrag van €250 in en legt vervolgens maandelijks €50 bij. Je kiest voor een gemiddeld risiconiveau. Dan ziet je verwachtte opbrengst er als volgt uit:

Op de website van BinckBank kunt u meer lezen over het pensioenbeleggen.

Zelf Beleggen

Het zelf in de hand hebben van je beleggingen vinden wij zeer interessant. Hierdoor krijg je het heerlijke gevoel als je op de juiste manier inspeelt op de markt. Ook bij BinckBank kun je zelf beleggen. BinckBank heeft een prijswinnend beleggingsplatform en mobiele app. Daarnaast is er ook veel beleggingseducatie materiaal beschikbaar, zoals webinars en handelsideeën. Wat voor beleggingsmogelijkheden er zijn leggen we later in deze review uit.

Wil jij beginnen met Zelf Beleggen bij BinckBank? Volg dan deze stappen:

 1. Open een rekening bij BinckBank. Dit is in een aantal stappen online geregeld.
 2. Log in op uw rekening en bekijk waar je in wilt beleggen.
 3. Start met beleggen.

BinckBank heeft verschillende beleggingspakketten. Green, blue en black. Hieronder vertellen wij wat de voordelen zijn per pakket.

Green BinckBank

Green is voor de allround beleggers die 1 of 2 keer per maand een aandeel kopen en voor de lange termijn willen beleggen. Met green handel je niet met ProRealtime en ProTrader.

Blue BinckBank

Blue is voor de actieve beleggers die vooral in turbo’s en opties handelen. Met blue heb je toegang tot alle tools, waaronder Protrader en ProRealtime.

Black BinckBank

Black is de beste keuze voor de daytraders. Je krijgt bij black ook toegang tot alle tools. Deze zul je ook zeker nodig hebben voor het dagelijks handelen. Daarnaast krijg je toegang tot exclusieve masterclasses en scherpe tarieven.

De kosten per pakket Saxo Bank (review)

De kosten bij BinckBank zijn wat ingewikkelder om uit te leggen dan bij de meeste brokers, omdat BinckBank met drie pakketten werkt, zoals ook hierboven aangegeven.

Het green pakket
Green kent de laagste service fee. Het minpunt van dit pakket is dat je geen gebruik kunt maken van de ProTrader. Daarnaast zijn de transactiekosten van green hoger dan blue en black. Dit komt doordat dit pakket is gemaakt voor de inactieve belegger, die niet veel transacties maakt. In het schema hierboven kun je overzichtelijk de kosten vergelijken.

Het blue pakket
Blue heeft wat hogere service kosten. Met het blue pakket kun je wel gebruikmaken van de ProTrader. De transactiekosten zijn bij blue lager dan bij green, omdat blue bedoeld is voor een actieve belegger. In het schema hierboven kun je overzichtelijk de kosten vergelijken.

Het black pakket
Black heeft de hoogste service kosten. Omdat black bedoeld is voor de daytraders (die heel veel transacties plaatsen), zijn de transactiekosten van dit pakket het laagst. Daarnaast krijg je ook toegang tot masterclasses en evenementen. En natuurlijk ook de ProTrader. In het schema hierboven kun je overzichtelijk de kosten vergelijken.

Is Saxo Bank betrouwbaar (review)?

BinckBank heeft een gezonde financiële positie. BinckBank staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markften (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB). Sinds 2019 is BinckBank eigendom van het Deense Saxo Bank Groep. Veel effecten vallen onder de wet giraal effectenverkeer (Wge). Hierdoor vallen de effecten buiten de boedel van BinckBank in geval van faillissement. Je geld is tot een bedrag van €100.000 gegarandeerd. De website en handelsomgeving van BinckBank is goed beveiligd.

Kortom, je hoeft je geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van deze broker.

De handelsplatformen van Saxo Bank (review)

BinckBank heeft verschillende handelsplatformen. Hieronder laten we je per handelsplatform zien hoe het eruit ziet en hoe het werkt.

De website

BinckBank heeft een gebruiksvriendelijke en bekroonde website. Op deze website zijn een aantal heel belangrijke en goede informatiebronnen aanwezig. Zo zie je de realtime koersinformatie zonder vertraging en continu ververst op je scherm. Bij veel brokers of banken is de koersinformatie vertraagd. Deze koersinformatie is overzichtelijk weergegeven in grafieken en tabellen.

De website van Binck

Naast de belangrijke realtime koersinformatie is er ook realtime nieuws beschikbaar op BinckBank. Dit gaat om Nederlandstalig economisch nieuws van ABM Financial News. Direct van de beursvloer.

Verder heeft de website nog een aantal mooie features, zoals:

 • Portefeuille- en rendementsoverzicht
 • Fundamentele analyse
 • Onafhankelijke adviezen
 • Geavanceerde orders
 • Interactieve grafieken

De mobiele app

Door de mobiele app kun je altijd en overal beleggen. Deze app hebben wij als zeer gebruiksvriendelijk ondervonden. Ook op deze app kun je gebruikmaken van realtime nieuws en koersen. Je kunt handelen met één swipe. Dit werkt erg fijn en geeft een gevoel van gemak. Daarnaast zijn er ook duidelijk koersgrafieken en een duidelijk portefeuille overzicht. Je kunt veilig inloggen aan de hand van een pincode of vingerafdruk.

De mobiele app van Binck

ProTrader

ProTrader is volgens BinckBank de ultieme beleggingservaring. ProTrader wordt continu verbeterd in samenwerking met de beleggers van BinckBank. Voor de actieve trader is dit de ideale tool. Je kunt het platform volledig indelen naar je eigen wensen. De ProTrader is volledig webbased. Voor de echte optiebeleggers zijn er de optiegrieken en daarnaast ook een optiecalculator om het resultaat van je optiestrategieën in één oogopslag te zien. Er is ook one click trading, waardoor je snel transacties kunt plaatsen. Verder zijn er grafieken van TradingView, waarbij je de beste TA-grafieken krijgt en kunt kiezen uit 75 indicatoren. De ProTrader van BinckBank heeft ook een Quote box. Hiermee kun je razendsnel kopen en verkopen.

De ProTrader van Binck

ProRealtime

Als actieve chart trader is ProRealTime echt top. Door de topkwaliteit grafieken en uitgebreide technische analyse is ProRealTime een uitstekende tool voor de actieve traders. Je kunt handelen vanuit grafieken; openen, sluiten, annuleren of verplaatsen, dat kan allemaal in de grafieken. Je kunt met ProRealTime technische analyses maken met meer dan 100 indicatoren. Daarnaast zijn er ook automatische trendlijnen die door ProRealTrend worden berekend. Je kunt ook heel snel aandelenmarketen scannen.

Verder kun je ook eigen indicatoren bouwen met de ProBuilder tool. Daarnaast kun je ook strategieën backtesten met ProBacktest. Hier kun je dus op basis van historische informatie je strategieën testen. Dit is echt ideaal. ProRealTime werkt stand-alone. Je kunt hierdoor elke grafiek en venster een eigen plekje geven op je scherm (ook met twee schermen). Een andere handige tool is de Top Movers, een overzicht van stijgers en dalers per dag, per uur of per 5 minuten.

Binck Academy

Op het gebied van educatiemogelijkheden biedt BinckBank de Binck Academy aan. De Binck Academy is gestart om beleggers beter in staat te stellen hun ambities waar te maken en goede keuzes te kunnen maken. Het is van belang om jezelf goed te verdiepen voordat je daadwerkelijk gaat beleggen. Wat kun je verwachten van Binck Acadamy? De Binck Academy omvat webinars, tutorials, video’s, artikelen, whitepapers en beleggingsbijeenkomsten.

Klanten van BinckBank kunnen webinars volgen over beleggen. Deze webinars zijn er voor alle niveau’s van beleggers.

Eindoordeel Saxo Bank review

Om deze BinckBank review af te sluiten geven wij een eindoordeel van deze broker. BinckBanck is een betrouwbare broker met veel verschillende mogelijkheden qua beleggen. Je kunt je geld zelf beleggen, laten beleggen, pensioenbeleggen of fondsbeleggen. Echter is het handelsaanbod in vergelijking met andere aandelen brokers, zoals DEGIRO en CFD brokers, zoals Plus500 mager. Je kunt bijvoorbeeld niet handelen in aandelen op Aziatische of Australische markten. BinckBank is ook niet erg goedkoop. Al met al is BinckBank een middelmatige broker. Vanwege de vele handelsmogelijkheden is dit voor sommige mensen zeker de moeite waard. Voor mensen die zelf willen beleggen, raden wij andere brokers aan. Wil je zelf even een kijkje nemen? Klik dan op onderstaande knop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is BinckBank betrouwbaar?

Ja. BinckBank is een betrouwbare broker. BinckBank heeft een gezonde financiële positie en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Marketen (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB). Sinds 2019 is BinckBank eigendom van het Deense Saxo Bank Groep. Veel effecten vallen onder de wet giraal effectenverkeer (Wge). Hierdoor vallen de effecten buiten de boedel van BinckBank in geval van faillissement. Je geld is tot een bedrag van €100.000 gegarandeerd. De website en handelsomgeving van BinckBank is ook goed beveiligd.

Wat voor soorten beleggen biedt BinckBank?

Bij BinckBank zijn er 4 categorieën van beleggen. Je kunt je geld laten beleggen, zelf beleggen, pensioenbeleggen en fondsbeleggen.

1 Comment

Write A Comment