Online geld verdienen in 2022

Voor veel mensen zou online geld verdienen in 2022 een absolute droom zijn die uitkomt. Door online geld te verdienen met bijvoorbeeld een website of een andere onlineonderneming, zou je uiteindelijk misschien zelfs je baan kunnen opzeggen. Je kunt je dan volledig focussen op je onderneming en hebt dan eindelijk de controle over je eigen tijd en jouw leven.

Het goede nieuws is dat het grootste deel van de manieren om online geld te verdienen niet eens zo moeilijk zijn. Je moet alleen wel het geduld hebben om je onderneming te laten groeien. Zeker in het begin kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven. Je verdient dan namelijk nog geen geld met je onderneming, waardoor het moeilijker is om gemotiveerd te blijven. Wanneer het balletje eenmaal gaat rollen, wordt het steeds makkelijker om de motivatie vast te houden.

In dit artikel geven wij een aantal manieren weer hoe je online geld kunt gaan verdienen in 2022.

1. Online geld verdienen door te beleggen

Waarom aandelen goede beleggingen zijn voor bijna iedereen

Eigenlijk zou bijna iedereen aandelen moeten bezitten, aangezien beleggen (historisch gezien) meer oplevert dan sparen. Het gemiddelde rendement van de aandelenmarkt is een aantrekkelijke 10% per jaar, wat een stuk beter is dan de rente die je ontvangt op je spaarrekening.

Voordat je kunt gaan beginnen met beleggen is het belangrijk om een account bij een broker te hebben. Aangezien het kiezen van de juiste broker erg belangrijk is, raden wij je aan om brokers goed te vergelijken. Dit kun je hier doen: Brokers vergelijken (2021) | Wat is de beste broker?

In de grafiek hieronder kun je zien wat een belegging in de AEX in 2003 nu waard zou zijn vergeleken met wanneer je dit op je spaarrekening zou hebben laten staan. Zoals je kunt zien heeft de belegging duidelijk gewonnen, terwijl er tussentijds (2008-2009) een financiële crisis heeft plaatsgevonden. Wanneer je je belegging in een index dus maar lang genoeg laat staan, behaal je vrijwel altijd een hoger rendement dan met sparen.

>> Benieuwd naar het hele artikel? Lees het hier: Sparen vs Beleggen | Wat levert meer op | De feiten

Hoe behaal je een goed rendement?

Waarom slagen zoveel mensen er dan niet in om een rendement van 10% te behalen ondanks dat ze beleggen in de aandelenmarkt? Dit komt doordat de meeste mensen hun beleggingen niet lang genoeg laten staan. Wanneer je bijvoorbeeld je AEX-positie in paniek had verkocht in 2008, dan had je verlies gemaakt. Het is dus heel belangrijk om je emoties goed onder controle te hebben wanneer je gaat beleggen. Juist wanneer de rest aandelen verkoopt is het waarschijnlijk slim om aandelen te kopen.

De sleutel om online geld te verdienen met aandelen is dan ook zo lang mogelijk op de aandelenmarkt blijven. Hoe lang je op de markt aanwezig bent is de beste voorspeller voor je uiteindelijke rendement. Helaas stappen beleggers vaak op de slechtst mogelijke momenten in en uit de aandelenmarkt, waardoor ze dat jaarlijkse gemiddelde rendement van 10% mislopen.

Een ander voordeel van beleggen op de lange termijn is dat de winsten van goede bedrijven blijven toenemen. Door deze hogere winsten stijgt zowel de koers van het aandeel als het dividend wat je uitbetaald krijgt.

Dit dividend krijg je alleen als je het aandeel bezit op de ex-dividend datum. Doordat de koers voor die datum hoger is en na die datum ongeveer met het bedrag wat aan dividend betaald is, daalt, is het niet aantrekkelijk om het aandeel vlak voor die datum te kopen. Door het aandeel op de lange termijn te bezitten heb je hier geen last van en krijg je altijd het dividend uitbetaald. Opnieuw een voordeel van beleggen op de lange termijn dus.

Er zijn twee belangrijke risico’s verbonden aan aandelen

Volatiliteit: aandelenkoersen kunnen in zeer korte perioden sterk schommelen. Dit zorgt voor risico’s wanneer je je aandelen in een korte periode moet verkopen.

Permanente verliezen: aandeelhouders zijn bedrijfseigenaren en soms gaan bedrijven failliet. Als een bedrijf failliet gaat, worden obligatiehouders, aannemers, verkopers en leveranciers het eerst terugbetaald. Aandeelhouders krijgen wat er overblijft, als er al iets overblijft.

Indexfondsen of individuele aandelen?

Als dat jaarlijkse rendement van 10% je goed in de oren klinkt, dan kun je het beste beleggen in een indexfonds. Indexfondsen bestaan uit tientallen of zelfs honderden aandelen die een index zoals de S&P 500 weerspiegelen. Bij het beleggen in een index heb je weinig kennis over individuele bedrijven nodig om te kunnen slagen. De belangrijkste factor voor succes is opnieuw de discipline om te blijven beleggen.

In principe kun je wel hogere rendementen behalen door te beleggen in individuele aandelen in plaats van in een indexfonds. Je moet alleen wel veel meer onderzoek doen naar bedrijven en je moet extra veel discipline hebben om daadwerkelijk een hoger rendement te kunnen behalen.

Beleggen met weinig geld

Nu denk je misschien, beleggen klinkt wel goed, maar is beleggen met weinig geld wel de moeite? Beleggen met weinig geld is zeker wel de moeite, dit komt voornamelijk door samengestelde interest. Samengestelde interest zorgt er namelijk voor dat een klein bedrag waar je jaarlijks een redelijk rendement op behaald uiteindelijk kan groeien tot een gigantisch bedrag.

Maar wij snappen ook dat beleggen voornamelijk aantrekkelijk is voor de lange termijn. Je kunt er namelijk niet binnen een paar maanden en zelfs niet binnen een paar jaar heel rijk mee worden. Daarom geven we je hieronder nog een aantal andere methodes waar je uiteindelijk veel geld mee kunt verdienen, zonder dat je daar een groot startkapitaal voor nodig hebt.

Benieuw naar het hele artikel? Lees het hier: Beleggen met weinig geld (2021) | 4 manieren om te beleggen

2. Online geld verdienen met affiliate marketing

Of je nu een website hebt of nog aan het dromen bent over ideeën voor een blog, je kunt met beide ideeën geld verdien met affiliate marketing. Bij affiliate marketing werk je samen met merken en bedrijven die aansluiten op de inhoud van je website. Als je een product of dienst vermeldt, link je naar dat product of die dienst met een unieke affiliate code die je hebt gekregen toen je je inschreef voor dat specifieke affiliate programma. Wanneer je dit hebt gedaan kan je geld verdienen, elke keer als iemand een product of dienst koopt via jouw link.

In het algemeen wil je partnerschappen aangaan met partners die gerelateerd zijn aan het concept van je blog. Zo focust onze website zich bijvoorbeeld op beleggen, waardoor wij kunnen samenwerken met brokers die beleggingsrekeningen aanbieden.

Wanneer je succesvol wilt worden met je website of blog, is traffic het allerbelangrijkste. Om traffic te krijgen moet je veel content hebben op je website. Met veel traffic word je namelijk interessant voor bedrijven als affiliate partner.

Wanneer je op deze manier geld wilt verdienen is het heel belangrijk dat je goed onderzoekt doet naar een niche voor je website of blog. Kies altijd een niche met relatief weinig concurrentie en kies iets wat je zelf ook interessant vindt.

Door een niche te kiezen waar je zelf in geïnteresseerd bent, vind je het waarschijnlijk een stuk leuker om artikelen te maken. Daarnaast is het kiezen van een niche belangrijk, omdat je zo minder concurrentie hebt. Wanneer je artikelen over een algemeen onderwerp schrijft heb je veel meer concurrentie. Hierdoor wordt het heel moeilijk om bovenaan in Google te komen. Wanneer je je daarentegen focust op een specifiek onderwerp, kan het je zeker wel lukken om bovenaan te komen.

3. Geld verdienen met Google AdSense (website)

Wanneer je weleens op het internet zit, heb je ook zeker wel eens googleadvertenties gezien. Deze advertenties zijn namelijk overal te zien en dit heeft een goede reden. Niet alleen zijn ze eenvoudig in te stellen op een website, ze kunnen ook veel opleveren wanneer je website redelijk wat verkeer heeft.

Eén van de leuke dingen van Google AdSense is dat het zo makkelijk is om het op te zetten. Als je een website of blog hebt, kun je je gratis aanmelden voor een Google AdSense-account. Vervolgens geeft Google je een unieke code die je op je website plakt. Google neemt het vanaf daar over en houdt jouw paginaweergaves, verkeer en inkomsten bij. Je bent zelf helemaal geen tijd kwijt om advertenties te beheren of in gang te zetten. Dus wanneer je op een passieve manier geld wilt verdienen met je website is Google AdSense een hele goede optie.

Google geeft een schatting wat je ongeveer met AdSense kan verdienen. Voor een website over bijvoorbeeld financiën met zo’n 50.000 paginabezoekers per maand levert AdSense ongeveer $1.000 per maand op. Wil jij een website maken met ander soort content? Kijk hier wat AdSense je kan opleveren.

4. Online geld verdienen met Instagram

Je hoeft niet per se een website te hebben om veel mensen te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld ook veel volgers hebben op Instagram, waar je ook geld mee kunt verdienen. Dit kun je doen door gesponsorde berichten te plaatsen. Maar hoe werkt dit precies? In principe zijn bedrijven bereid influencers te betalen om hun producten en diensten te promoten. Als je een groot bereik hebt kun je daar veel geld mee verdienen.

Er zijn influencers die zelfs zo’n €20.000 euro krijgen voor een gesponsorde post. Dit is misschien wel een extreem voorbeeld, maar het geeft wel aan wat er mogelijk is. Een influencer zijn op Instagram heeft ook nog een ander voordeel. Je kunt namelijk gratis spullen van bedrijven krijgen wanneer je die producten promoot. Wanneer je alleen promoot wat je zelf ook echt wilt hebben, profiteer je dus op twee manieren als influencer.

5. Online geld verdienen met YouTube

YouTube is een ander platform dat het voor mensen mogelijk heeft gemaakt om online geld te verdienen. Er zijn heel wat YouTube-kanalen over allerlei verschillende onderwerpen. Bij het maken van YouTube video’s geld opnieuw, wanneer je een groot bereik hebt kan je dit ook veel opleveren.

Een voorbeeld van een succesvolle YouTube ondernemer is Antonio Centeno. Antonio was een officier van de marine en mode-expert voor mannen. Hij heeft door middel van het YouTube-kanaal Real Men Real Style een miljoenenbedrijf opgebouwd.

Kan jij dan ook miljoenen verdienen? Waarschijnlijk niet. Je kunt natuurlijk wel beginnen met geld verdienen via YouTube met behulp van het eigen advertentienetwerk van het platform of door gesponsorde berichten te krijgen. Als je graag video’s maakt, kan het starten van een YouTube-kanaal een leuke manier zijn om wat geld bij te verdienen.

6. Geld verdienen met een eigen online webshop

Een webwinkel heeft veel voordelen ten opzichte van een traditionele fysieke winkel. Ten eerste hoef je niet te betalen voor een gebouw en alle andere kosten die daarmee samenhangen. Daarnaast opent e-commerce letterlijk een ‘wereld’ van mogelijkheden. Met een fysieke winkel, blijf je aangewezen op de mensen die in de buurt wonen, terwijl je met een online winkel producten kunt verkopen aan mensen die wonen in andere steden, provincies of zelfs landen.

Een ander voordeel is dat je niet de lichten aan moet doen en de deur open hoeft te doen van je online winkel. Je winkel is vanzelf 24/7 open, waardoor je geld kunt verdienen terwijl je slaapt!

Je kunt ervoor kiezen om zelf een webshop te maken, waar je je producten of diensten verkoopt. Over het algemeen kost het maken van een eigen website niet zoveel geld en wanneer je een beetje creatief bent kom je hier wel uit. Toch heeft een eigen webshop wel een aantal nadelen. De grootste uitdaging blijft het aantrekken van klanten. Wanneer je nog helemaal geen naamsbekendheid hebt, ben je dan ook geld kwijt voor advertenties om mensen zo naar je webshop te lokken.

Hoe vind je een product?

De eerste stap bij het opzetten van een online winkel is beslissen wat je wilt verkopen. Je kunt het beste bepalen wat je wilt verkopen door je te focussen op een niche. Om je eigen niche te vinden, kun je overwegen welke producten of diensten je al gebruikt en waar je gepassioneerd over bent.

Je kunt nu deze producten gaan inkopen, maar het is misschien beter om eerst nog onderzoek te doen naar de vraag. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door enquêtes uit te zetten over de vraag naar een product. Deze enquêtes kun je laten invullen door je familie en vrienden. Door vervolgens de resultaten te analyseren weet je al iets meer over de vraag naar het product.

Je kunt ook overwegen een account aan te maken bij een website die data bezit over de vraag naar producten. Door deze data te gebruiken kun je precies bepalen waar vraag naar is en waar de kansen liggen. Over hoe dit precies werkt vertellen we je later meer.

7. Geld verdienen met Bol.com

Een andere manier om online producten te verkopen, is via een platform als bijvoorbeeld Bol.com. Het voordeel van zo’n platform is dat ze vaak een groot bereik hebben. Op Bol.com zitten maandelijks miljoenen mensen die in theorie jouw product kunnen kopen. Op het internet kun je allerlei tips vinden hoe je je product vindbaar maakt, waardoor je optimaal kunt profiteren van het netwerk van zo’n platform.

Een ander voordeel van verkopen via Bol.com, is de mogelijkheid om veel dingen uit te besteden aan Bol.com zelf. Je kunt je namelijk aanmelden voor logistiek via Bol.com. Door dit te doen hoef je zelf helemaal niet meer om te kijken naar het logistieke proces rondom je bestellingen. Daarnaast profiteren je klanten ook van snelle bezorgingen, wat weer goed is voor de conversies!

Door het logistieke proces uit te besteden, kun je al je tijd stoppen in het zoeken van nieuwe producten, want hoe meer producten je hebt, hoe meer je kunt verdienen. Om dit proces ook makkelijker te maken, kun je nog gebruik maken van websites die je allemaal data geven van de verkopen via Bol.com. Op deze manier weet je precies waar veel vraag naar is en wat dus slim is om te verkopen.

8. Geld verdienen met een podcast

Een andere manier om online geld te verdienen is door het hosten van een online podcast.

Net zoals bij veel andere methodes om online te verdienen, is de sleutel tot succes bij podcasting het vinden van je niche. Wanneer je deze hebt gevonden kun je langzaam een groter publiek bereiken. Zodra dit is gelukt kun je manieren gaan zoeken om geld te verdienen en proberen om in contact te komen met sponsors.

Een podcast is niet de gemakkelijkste manier om online geld te verdienen, aangezien er heel wat werk komt kijken bij het schrijven, opnemen en bewerken van een podcast, maar het is toch het overwegen waard.

9. Geld verdienen met het verkopen van boeken

Terwijl de uitgeverswereld traditioneel moeilijk te betreden is, doordat je altijd afhankelijk was van de grote uitgevers, kun je tegenwoordig vrij gemakkelijk zelf je boeken online verkopen.

Bij een website als bijvoorbeeld Create Space kun je je boek uploaden en drukken zonder dat er een formele uitgever aan te pas komt. Je kunt dan zelfs je boek op Amazon zetten zodat mensen het daar kunnen kopen.

Uiteindelijk kun je verschillende boeken schrijven, deze online publiceren en de inkomsten gebruiken als passief inkomen.

Als je denkt dat je een boek zou kunnen schrijven dat mensen zouden willen kopen, is dit een slimme strategie om te overwegen aangezien de opstartkosten minimaal zijn en je er uiteindelijk op een passieve manier veel geld mee kunt verdienen.

10. Geld verdienen met freelancing

Freelancen is altijd al een populaire manier geweest om online geld te verdienen en het internet biedt verschillende mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende websites waar jij je skills kunt aanbieden. Hoe beter jouw skills zijn, hoe meer je kunt verdienen als freelancer. We raden je daarom wel aan om je te blijven ontwikkelen.

Het enige wat je hoeft te doen om te kunnen starten als freelancer is het aanmaken van een account bij een website als fiverr.com of freelancer.com. Wanneer je dit hebt gedaan kun je door de lijsten bladeren en solliciteren op een taak die bij je past. Sommige websites vereisen wel dat je een persoonlijke advertentie aanmaakt met de details van jouw vaardigheden, zodat geïnteresseerde klanten direct contact met je op kunnen nemen.

Maar vergeet niet dat je pas betaald krijgt als je de taken succesvol hebt uitgevoerd en dit door de klant is goedgekeurd. Dit kan zelfs betekenen dat je het werk verschillende keren moet herzien, tenzij je aan de eisen van je klant hebt voldaan.

Conclusie

Er zijn belachelijk veel manieren om online geld te verdienen in 2022 en de manieren die we hier hebben behandeld zijn nog maar een klein gedeelte van wat er allemaal mogelijk is. Wanneer je de tijd neemt voor het online ondernemen en je voldoende passie hebt, kun je uiteindelijk zeker een goede inkomstenstroom generen met online ondernemen.

Net als elke zakelijke onderneming kost het wel tijd om je online inkomen te laten groeien. Je moet bereid zijn om de tijd en energie erin te steken die nodig is om je idee van de grond te krijgen. Wanneer het in het begin traag gaat moet je juist door blijven gaan.

Ben je nog niet overtuigd? Kijk nog maar eens op het internet. Waarschijnlijk vindt je duizenden succesverhalen die je als inspiratie kunt gebruiken. Op een dag kun je je eigen succesverhaal creëren. Maar je zult het nooit weten, tenzij je het probeert.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarmee kun je online geld verdienen in 2022?

Er zijn heel veel manieren om online geld te verdienen. Voorbeelden van manieren hoe je online geld kunt verdienen zijn: beleggen, een website of blog maken, YouTube video’s maken, Instagram influencer zijn of het maken van een podcast.

Hoe verdien je snel geld?

Het is altijd moeilijk om snel veel geld te verdienen. De beste manier om relatief snel geld te verdienen is door middel van een onlineonderneming. Je kunt hierbij denken aan een website, blog of een webshop.

Wat levert veel geld op?

Beleggen kan je op de lange termijn veel geld opleveren. Met name door samengestelde interest kan een relatief klein bedrag uitgroeien tot een zeer groot bedrag. Een andere methode om veel geld te verdienen is door middel van een eigen onderneming. Wanneer je de motivatie hebt en dit ook weet vol te houden wanneer je nog niet direct geld verdient, kun je uiteindelijk een succesvol bedrijf opzetten. Dit kan je een goede inkomstenstroom opleveren.

Write A Comment