Investeren in Amazon in 2023, waar kan dat en is dat een goed idee? Je leest het in deze uitgebreide ‘investeren in Amazon’ handleiding!

Huidige koers Amazon

Direct investeren in Amazon in 2023

Heb je geen zin om dit hele artikel te lezen, maar heb je wel interesse om te investeren in Amazon? Wij raden DEGIRO aan. Via deze link kun je een account maken en een aandeel kopen in Amazon! DEGIRO heeft volgens ons de laagste tarieven voor aandelenhandel en komt het beste uit de broker vergelijking.

Amazon bedrijfsinformatie

We beginnen deze investeren in Amazon gids met wat algemene informatie. Amazon is een enorme onderneming die een enorm aanbod aan producten online verkoopt via hun website Amazon.com. Daarnaast heeft Amazon tegenwoordig nog een hoop andere dingen, zoals cloud computing, digitale streaming en Artificial Intellegence. Amazon is één van de grootste bedrijven ter wereld en is onderdeel van de Big Five Amerikaanse bedrijven in de informatietechnologie-industrie. Amazon is qua omzet het grootste internetbedrijf ter wereld en de één na grootste werkgever in de VS, na Walmart.

Jeff Bezos richtte op 5 juli 1994 Amazon op vanuit zijn garage in Washington. Amazon begon als een online marktplaats voor boeken, maar breidde zich uit om vervolgens vrijwel alles te verkopen. In mei 1997 ging Amazon naar de beurs.

Investeren in Amazon in de corona pandemie

Amazon heeft het erg goed gedaan in de corona pandemie. Dit komt voornamelijk doordat online goederen steeds populairder zijn geworden, omdat mensen niet meer (of niet makkelijk meer) naar fysieke winkels konden. Alhoewel de coronacrisis voor veel ellende heeft gezorgd, heeft Amazon er een enorme groei in gemaakt. In de grafiek hieronder zie je dat aan het begin van de coronacrisis (ongeveer begin 2020) de waarde van Amazon enorm is toegenomen. Ongeveer verdubbeld zelfs. Begin 2020 was dus een goede tijd geweest om te investeren in Amazon!

Toekomst plannen Amazon

In dit onderdeel vertellen wij een aantal plannen die Amazon heeft voor de toekomst. Dit is zeker van belang om te weten voordat je gaat investeren in Amazon.

Amazon gaat investeren in kassavrije winkels

Amazon gaat meer investeren in winkels zonder kassa's. In januari 2018 heeft Amazon haar eerste kassaloze supermarkt geopend, genaamd Amazon Go. Er zijn er nu ongeveer 30 wereldwijd. De technologie in deze winkels kan de toekomst van winkelen flink gaan veranderen. De 'just walk out' aanpak betekent dat je niet meer in een rij hoeft te staan bij een kassa of zelfscankassa. In plaats daarvan pak je gewoon wat je nodig hebt en verlaat je de winkel weer.

Deze technologie zal binnenkort beschikbaar zijn voor andere winkels om te kopen. Verschillende grote namen staan al in de rij om deze in hun eigen winkels op te nemen.

Amazon gaat investeren in AI thuisrobots

Amazon heeft ook huishoudrobots. Deze robots zijn ontwikkeld door Amazon's Lab126. Huishoudrobots zijn niets nieuws, maar deze robots beschikken over de nieuwste sensoren, camera's en technologieën. Deze robots kunnen eenvoudige taken uitvoeren, maar ook al complexere dingen. Daarnaast kunnen ze zelfs gezelschap bieden. Ook in dit onderwerp investeert Amazon flink.

Amazon gaat investeren in gaming-streaming services

Amazon breidt steeds verder ook door bijvoorbeeld ook in de gaming-industrie te investeren. Gaming is een industrie waar Amazon graag onderdeel van uit wilt maken. Amazon lanceerde in oktober 2020 Luna. Dat is een cloud-gamingservice waarmee gebruikers op streaming-apparaten kunnen spelen zonder de games te hoeven downloaden of installeren.

Amazon gaat investeren in zorg

Op het gebied van zorg levert Amazon al jaren aan ziekenhuizen. Amazon wilt de medische kant van het bedrijf naar een hoger niveau brengen door hier flink in te investeren. Amazon Care werd in september 2019 gelanceerd. Deze service biedt virtuele en echte medische hulp, inclusief in-app-bezoeken van een arts, recepten die binnen twee uur worden geleverd en persoonlijke controles. Amazon wilt graag medicijnen rechtstreeks aan werkgevers en gezondheidsplannen verkopen. Dit zou de apotheekmarkt flink kunnen verstoren.

Amazon gaat investeren in een bezorgservice

Tot 2018 bezorgde Amazon niet zelf de pakketten. Dit werd gedaan door FedEx. Amazon heeft sindsdien een hoop eigen bestelauto's en probeert dit zoveel mogelijk uit te breiden. Het bedrijf probeert vooral ook zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn met de bezorgservice door zoveel mogelijk elektrisch te rijden.

Amazon investeert in zelfrijdende technologie

Amazon heeft ook een bedrijf wat zich focust op zelfrijdende auto's, namelijk Zoox. Zoox heeft een zelfrijdende robottaxi ontworpen. Bij deze taxi is geen bestuurder nodig. Je zit tegenover elkaar in de 'taxi' en wordt naar je bestemming gebracht.

Investeren in Zelfrijdende taxi Amazon

De taxi kan ongeveer 120 kilometer per uur rijden en kan maximaal 16 uur zonder op te laden. Deze taxi's zijn er nog niet voor commercieel gebruik.

Amazon gaat investeren in bezorg-drones

Amazon probeert niet alleen de wegen over te nemen op het gebied van bezorging, maar ook in de lucht. Hier gaat Amazon dus ook in investeren. Pakketten kunnen aan de hand van drones nog veel sneller worden bezorgd. Amazon Prime Air wordt in het VK ontwikkeld. Dit komt omdat in het VK de regels versoepeld zijn op het gebied van drones. Drone-bezorging gaat er zeker aankomen, want concurrent Walmart is daar ook al mee bezig.

Amazon gaat investeren in meer magazijnen

Vanwege de sterke groei van Amazon is het alleen maar logisch dat ze nog meer in magazijnen gaan investeren. Deze staan ook wel bekend als fulfilment centra. In deze centra worden vaak geavanceerde technologieën gebruikt, waaronder robots die de schappen ordenen. Daarnaast gebruiken ze Artificial Intellegence (AI) om de inventaris in te delen.

Wel of niet investeren in Amazon in 2023?

Wij geven geen financieel advies, maar zullen wel een aantal voor- en nadelen op een rijtje zetten om wel of niet te investeren in Amazon.

Waarom wel investeren in Amazon?

We beginnen met de voordelen van het investeren in Amazon. Waardoor zou de koers van Amazon kunnen blijven stijgen:

  1. De enorme stap naar online aankopen vanuit de coronapandemie is mogelijk permanent. In de coronacrisis zijn veel meer mensen online gaan shoppen. Het is zeer mogelijk dat deze mensen nu gewend zijn geraakt en de voordelen hebben gezien van het online shoppen. Hier kan een enorme online retailer als Amazon natuurlijk mooi gebruik van maken!
  2. Verkopen op Amazon wordt een steeds populairdere 'baan'. Op Amazon zijn veel verschillende verkopers, net als in Nederland op Bol.com. We verwachten dat vanwege de groeiende vraag ook het aanbod aan verkopers enorm zal stijgen. Als het aantal verkopers stijgt, zijn er vervolgens weer meer producten en stijgt de vraag mogelijk nog meer. Allemaal in het voordeel van Amazon.
  3. Steeds meer technologie van Amazon komt in het dagelijks leven van mensen. Als je alle toekomstplannen van Amazon ziet, valt gelijk iets op. Ze proberen zoveel mogelijk invloed te krijgen in de wereld. Neem bijvoorbeeld Alexa. Alexa maakt het leven voor mensen een stuk 'makkelijker'. Veel mensen hebben Alexa ook in huis. Wat het gevolg daarvan is, is dat mensen onbewust toch een soort verbonden zijn aan Amazon. Deze mensen zullen ook veel sneller op Amazon iets bestellen dan ergens anders.
  4. De drones van Amazon. Mensen willen zo snel mogelijk hun pakketje ontvangen, dat weten we. Met de drones van Amazon die ongetwijfeld in de toekomst komen, kan de snelheid van verzending enorm toenemen. Je kunt dan bewijze van spreken al binnen een paar uur je pakketje ontvangen (tegen een tarief). Zeker goed om rekening mee te houden als je gaat investeren in Amazon.
  5. Amazon experimenteert met cryptocurrency. Amazon bezit momenteel een aantal cryptocurrency domeinen. Wellicht gaan ze in de crypto-industrie ook een grote rol spelen. Als cryptocurrencies een enorme adoptatie zouden zien, kan Amazon daar wellicht van profiteren.

Waarom niet investeren in Amazon?

We geven ook een paar redenen waarom je wellicht niet zou willen investeren in Amazon. De voornaamste redenen die mensen tegenhoudt om momenteel te investeren in Amazon zijn:

  1. Walmart is een grote concurrent. Alhoewel Amazon enorm gegroeid is in de coronacrisis, is de concurrent Walmart dat ook. Walmart is ook een vrij innovatief bedrijf dat bijvoorbeeld ook al bezig is met de ontwikkeling van drones voor bezorging. Wellicht kan deze concurrent nog voor wat problemen zorgen.
  2. Opkomst van China. China heeft al een best groot marktaandeel qua online verkopen in de wereld met sites als Alibaba en Aliexpress. Ook dit kunnen grote concurrenten worden van Amazon.
  3. Het aandeel is mogelijk overpriced momenteel. Veel mensen zeggen dat Amazon, naast vele andere aandelen, erg overpriced is. Wellicht kan er binnenkort nog een grote correctie komen, wees daar dus alert voor als je wilt investeren in Amazon.

Conclusie wel of niet investeren in Amazon

Wij vinden persoonlijk dat Amazon wel thuis hoort in een divers portfolio voor de lange termijn. Echter is het nu erg risicovol om in Amazon te investeren vanwege de hoge prijs. Als je kijkt naar alle voordelen kun je wel concluderen dat Amazon er is om te blijven. Uiteraard is het belangrijk om zelf de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen en te beslissen om wel of niet in Amazon te investeren.

Hoe kan ik investeren in Amazon?

Heb je de keuze gemaakt om te investeren in Amazon óf ben je gewoon benieuwd hoe en waar dat zou kunnen? Wij leggen je het in dit onderdeel uitgebreid uit. Wij hebben een aantal brokers (waar je aandelen kunt kopen) gereviewd en wij vinden DEGIRO de beste broker om aandelen te kopen. In dit voorbeeld gebruiken we DEGIRO als broker. Wil je tijdens deze uitleg meedoen? Klik dan alvast hier om een account aan te maken bij DEGIRO.

Stap 1: Account aanmaken bij DEGIRO

Je kunt eenvoudig bij DEGIRO een account aanmaken door hier te klikken. Je krijgt dan het volgende te zien:

Account aanmaken DEGIRO

Het enige wat je in eerste instantie hoeft te doen is je e-mailadres invullen en een gebruikersnaam en wachtwoord bedenken. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je een bevestigingsmail van DEGIRO.

Zodra je de vorige stap hebt voltooid, kun je je account compleet maken door persoonlijke gegevens als je woonplaats, postcode en land te bevestigen. Ook is het nodig om een kopie van je ID in te dienen.

Stap 2: Geld storten op je account

Nu je een account bij DEGIRO hebt aangemaakt is de volgende stap om geld te storten op je account. Je kunt geld storten door in je account rechts bovenin te drukken op 'Geld in- & uitboeken'.

Klik vervolgens op inboeken en kies voor jouw betaalmethode. Voor Nederlanders is het erg fijn dat je gewoon met iDeal kunt betalen bij DEGIRO. Kies vervolgens het bedrag dat je wilt storten. DEGIRO heeft geen minimum storting.

Stap 3: Investeren in Amazon aandelen

De laatste stap is om daadwerkelijk te investeren in Amazon door het aandeel te kopen. Dit kun je doen door in het beginscherm in de linkerbalk te klikken op Producten > Aandelen. Je krijgt dit scherm te zien:

Investeren in Amazon

Typ bij 'zoek een product' Amazon in en kies als land de Verenigde Staten. Vervolgens kun je erop klikken of kun je gelijk op de groene 'K' drukken. Je krijgt dan het koop schermpje te zien.

Investeren in Amazon bij DEGIRO
Investeren in Amazon bij DEGIRO

Als je direct het aandeel Amazon wilt kopen, klik je bij 'Limit Order' op 'Market order' en vul je vervolgens het aantal aandelen in dat je wilt kopen. Dan koop je het aandeel voor de 'laat' prijs. Je kunt ook bieden op een iets lagere prijs zodat je het aandeel goedkoper hebt. Maar dan moet je hopen dat iemand voor die prijs zijn aandeel aan jouw wilt verkopen.

Klik op plaats order. Je hebt nu succesvol een aandeel in Amazon. Je bent nu een (heel klein deel) eigenaar van dit enorme bedrijf.

Conclusie investeren in Amazon 2023

Dit was de uitgebreide gids over het investeren in Amazon. Amazon is niet voor niets één van de grootste bedrijven ter wereld. Ze zijn erg innovatief en stoppen niet bij hun eigen markt. In de coronacrisis heeft het een bedrijf een enorme groei meegemaakt. Dit kwam doordat mensen veel meer online gingen shoppen. Alhoewel er veel voordelen zijn omtrent het investeren in Amazon, zijn er ook veel mensen die zeggen dat het bedrijf overgewaardeerd is. Wij vinden dat Amazon zeker thuis hoort in een divers portfolio voor de lange termijn, maar we raden je aan om zelf een inschatting te maken van de waardering van het bedrijf. Wil je investeren in Amazon, dan raden wij DEGIRO aan.

Wellicht vind je dit ook interessant

Naast deze gids over het investeren in Amazon hebben we nog meer artikelen geschreven die je wellicht interessant vindt, bijvoorbeeld:

Aandelen kopen (Update: 2021) – Tips + Stappenplan
Google aandelen kopen (2021) | Alle relevante informatie!
Tesla aandelen kopen (2021) | Duidelijke gids + koers


Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel winst had in Amazon in 2020?

Amazon had in 2020 een winst van $26,9 miljard. Dit was meer dan in de vorige drie jaar samen.

Hoeveel omzet had Amazon in 2020?

Amazon had in 2020 een omzet van $386 miljoen.

Wat is Amazon?

Amazon is een Amerikaanse e-commercebedrijf dat in 1994 is opgericht door Jeff Bezos. Amazon is uitgegroeid tot het grootste online bedrijf ter wereld op basis van omzet. Ze verkopen nu vrijwel alles op de website Amazon.com.

Waar kun je een aandeel in Amazon kopen?

Je kunt online gemakkelijk een aandeel in Amazon kopen. Dit kan bij online brokers zoals DEGIRO en eToro.

Author

Dylan is 1 van de oprichters van Brokerfind. Hij heeft al bijna heel zijn leven interesse in financiën en ook in beleggen. Met behulp van deze website wil hij beleggen toegankelijk maken voor iedereen! Zelf belegt hij ook voor de lange termijn. Zijn favoriete quote: "Time in the market, beats timing the market"

Write A Comment