In dit artikel gaan we in op goedkope aandelen in 2023. We hebben een lijst gemaakt van 10 goedkope aandelen. Daarnaast vertellen we ook waar je deze het beste kunt kopen!

Goedkope aandelen

Goedkope aandelen worden vaak als risicovoller gezien. Sommige beleggers beschouwen goedkope aandelen als een loterij. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Een lage prijs betekent over het algemeen niks. Het gaat voornamelijk om de marktwaarde van een bedrijf (aantal aandelen x prijs per aandeel). Een bedrijf met een lage prijs per aandeel kan alsnog een veel grotere marktwaarde hebben dan een bedrijf met een hoge prijs per aandeel.

10 goedkope aandelen in 2023

Hieronder vertellen we je over 10 goedkope aandelen in 2023 om je een beeld te geven van een aantal bedrijven die een lage aandeelprijs hebben.

Goedkoop aandeel 1: Shell

De eerste op het lijstje met goedkope aandelen is Shell. Shell is momenteel €17,18 per aandeel waard. Sinds de coronapandemie is de vraag naar olie enorm gedaald. Mensen werken meer thuis en pakken dus minder de auto. Shell is momenteel één van de slechtst presterende bedrijven op de beurs. De aandelen zijn gehalveerd in prijs. Verwacht je dat de vraag naar olie weer gaat stijgen zodra de pandemie voorbij is? Dan kun je nu voor een goedkope prijs dit aandeel kopen.

Goedkoop aandeel 2: Aegon

Aegon is momenteel €4,18 per aandeel waard. Aegon heeft niet erg veel last gehad van de coronapandemie. De prijs per aandeel is momenteel iets hoger dan voor de pandemie. Aegon biedt wereldwijd pensioenen, levensverzekeringen en vermogensbeheer aan.

Goedkoop aandeel 3: KLM

KLM staat ook op het lijstje met goedkope aandelen. KLM is momenteel €3,88 per aandeel waard. De vliegmaatschappij is veel in het nieuws geweest tijdens de coronapandemie. Ze hebben veel steun moeten krijgen van de staat en hebben het zwaar gehad deze periode. Vanwege de pandemie is de vraag en mogelijkheid om te vliegen enorm gedaald. De verwachting is wel dat dit na de coronapandemie weer toeneemt, maar misschien heeft KLM dan al een te grote klap gehad?

Goedkoop aandeel 4: Trivago

Trivago heeft de laagste prijs per aandeel in deze lijst met goedkope aandelen. Trivago is momenteel $2,43 waard per aandeel. Het bedrijf is sinds de coronapandemie geleidelijk gedaald. Sinds het begin van de pandemie tot nu is de prijs per aandeel ongeveer gehalveerd. Trivago is een Duits technologiebedrijf dat gericht is op de hotelbranche. Trivago was in Duitsland de allereerst zoekmachine voor het zoeken van hotels.

Goedkoop aandeel 5: Nokia

Nokia kost momenteel €4,70 per aandeel. Nokia is juist gestegen sinds de coronapandemie. Aan het begin van de pandemie hadden ze, net als veel andere bedrijven, een dip. Ze zijn daar goed vanaf gekomen. Vanaf maart tot nu is de prijs per aandeel met zo’n 50% gestegen. Nokia is een Finse fabrikant van voornamelijk telefoons.

Goedkoop aandeel 6: ING

Nog een interessante op deze lijst met goedkope aandelen is ING. ING is momenteel $13,71 waard per aandeel. ING Groep is sinds de coronapandemie goed hersteld. De koers van het aandeel is aan het begin van de pandemie gedaald van $11,50 naar ongeveer $5. De koers heeft zich goed hersteld en is momenteel dus $13,71 waard, hoger dan voor de pandemie. De nettowinst van deze bank is in Q2 2023 met 388% gestegen tot bijna €1,5 miljard. ING is de grootste bank in Nederland.

Goedkoop aandeel 7: ASR

Dit aandeel is iets duurder dan de meeste op deze lijst van goedkope aandelen met een waarde van €39,30 per aandeel. Dit is alsnog een erg lage prijs als je het vergelijkt met andere grote aandelen. ASR is een beursgenoteerde verzekeringsgroep uit Nederland. Het aandeel van ASR heeft zich ook goed hersteld sinds de coronapandemie. Het aandeel daalde aan het begin van de pandemie van €36 naar ongeveer €20. Sindsdien is het aandeel geklommen tot een punt boven het begin van de pandemie, namelijk €39,30.

Goedkoop aandeel 8: ABN Amro

Nog een grootbank staat op deze lijst met goedkope aandelen. ABN Amro heeft momenteel een waarde van €11,62 per aandeel. Het aandeel van ABN Amro heeft zich na de coronapandemie een stuk minder goed hersteld dan het aandeel van ING. De bank ging aan het begin van de pandemie van een waarde van ongeveer €15,50 naar €7,60. Sindsdien is het aandeel wel wat gestegen, maar niet veel. Het aandeel is momenteel nog steeds minder waard dan aan het begin van de pandemie, ondanks de stijging van de AEX in het algemeen.

Goedkoop aandeel 9: NIO Inc

Dit aandeel is ook iets duurder dan de meeste goedkope aandelen op deze lijst met een waarde van $37,51 per aandeel momenteel. Nio is een Chinese autofabrikant die zich focust op elektrische auto’s. Het is een concurrent van het welbekende Tesla. Het aandeel is sinds de coronapandemie gedaald van $60 tot $38. Sindsdien zijn ze niet veel verder gekomen. De verwachtingen voor dit bedrijf zijn wel hoog en het begint steeds bekender te worden. Het bedrijf is opgericht in 2014.

Goedkoop aandeel 10: Kinross Gold

De laatste op deze lijst met goedkope aandelen is Kinross Gold. Kinross Gold heeft een waarde per aandeel van $5,48 momenteel. Kinross Gold is een goud- en zilvermijn bedrijf en is opgericht in 1993. Het goudmijnbedrijf werd door InvestingNews als 5e geplaatst op de lijst van 10 beste goudmijnbedrijven. De koers van het aandeel is sinds september 2020 (het hoogtepunt) geleidelijk gedaald. De prijs was toen bijna $10.

Wil je meer weten over het beleggen in goud? Bekijk dit artikel eens: Beleggen in goud (2022) | Alle relevante informatie!

Waar kun je goedkope aandelen kopen?

Zoals we in het begin aangaven betekent een lage aandeelprijs niet automatisch dat een bedrijf ook een lage marktwaarde heeft. In principe zou het grootste bedrijf ter wereld de laagste aandeelprijs kunnen hebben, maar dat zou niet zo handig zijn. Een voordeel van goedkope aandelen is wel dat je bij brokers die geen fractionele aandelen bieden goedkoper kunt handelen. De beste Nederlandse broker, volgens onze vergelijking, is DEGIRO. Zij bieden geen mogelijkheid tot handel in fractionele aandelen. Dit betekent dat je altijd het hele aandeel moet kopen. Voor dure aandelen kan dit een probleem zijn voor beginners.

Wij raden zeker aan om goedkope aandelen bij DEGIRO te kopen. Lees deze vergelijking eens. DEGIRO hanteert ook geen minimale storting, dus je kunt zelf met weinig geld beginnen met beleggen. Klik op onderstaande knop om een account te maken bij DEGIRO met €50 korting op handelskosten.

Conclusie goedkope aandelen

Dit waren 10 goedkope aandelen, er zijn er nog veel meer! De prijs van een aandeel zegt niet perse veel. Het is altijd van belang om te kijken naar de marktwaarde en intrinsieke waarde van een bedrijf. Goedkope aandelen hebben wel als voordeel dat je met kleine bedragen kunt beleggen. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel over goedkope aandelen, laat het achter in de comments!


Veelgestelde vragen (FAQ) – Goedkope aandelen

Wat zijn bekende aandelen met een lage prijs?

Bekende aandelen met een lage prijs zijn onder andere: ING, ABN Amro, Shell, Aegon, KLM en Nokia.

Wat is het goedkoopste aandeel op de AEX?

Aegon is het goedkoopste aandeel op de AEX.

Author

Dylan is 1 van de oprichters van Brokerfind. Hij heeft al bijna heel zijn leven interesse in financiën en ook in beleggen. Met behulp van deze website wil hij beleggen toegankelijk maken voor iedereen! Zelf belegt hij ook voor de lange termijn. Zijn favoriete quote: "Time in the market, beats timing the market"

Write A Comment