Waardering: 5 uit 5.

In dit artikel zetten we alle kosten van de DEGIRO overzichtelijk op een rijtje. Zo weet je altijd wat je kunt verwachten. Gelukkig is DEGIRO een erg transparante broker, in tegenstelling tot sommige andere brokers. Ze hebben dus geen verborgen kosten of kosten die erg moeilijk te vinden zijn. Klik op onderstaande knop om eenvoudig een account aan te maken bij DEGIRO. !

Welke kosten hanteert DEGIRO?

DEGIRO heeft de volgende kosten:

 • Handelskosten (transactiekosten)
 • Valutakosten
 • Aansluitingskosten
 • Rentekosten (indien je met marge handelt)
 • Overige kosten

Handelskosten (transactiekosten) bij DEGIRO

We beginnen met de transactiekosten. Voor elke aan- en verkoop van beleggingsproducten betaal je transactiekosten bij DEGIRO. De kosten zijn afhankelijk van de beurs waarop je handelt. In het overzicht hieronder zie je overzichtelijk de handelskosten per land:

BeursTariefMaximum
Nederland en België€2,00 + 0,03%€30,00
Duitsland – Tradegate€3,90
Duitsland – XETRA€4,00 + 0,05%€60,00
Duitsland – Zertifikate – Börse Frankfurt€2,00 + 0,11%
Duitsland – Frankfurt Aandelen€7,50 + 0,09%
Denemarken, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Finland, Ierland, Noorwegen, Oostenrijk en Portugal€4,00 + 0,05%€60,00
Verenigde Staten€0,50 + $0,004 per aandeel
Canada€2,00 + 0,01 CAD per aandeel
Australië, Japan, Hong Kong en Singapore€10,00 + 0,06%
Hongarije, Turkije, Griekenland en Tsjechië€10,00 + 0,16%
Polen€5,00 + 0,16%
Kosten DEGIRO

Zoals je kunt zien zijn de transactiekosten op beurzen buiten de EU en VS een stuk duurder. De transactiekosten voor de Nederlandse, Belgische en VS beurzen zijn erg laag vergeleken met andere brokers.

Valutakosten DEGIRO

Bij DEGIRO wordt altijd gewerkt in euro’s. Als je vervolgens ook in Europese aandelen handelt betaal je geen valutakosten. Zodra je in een andere valuta wilt handelen, bijvoorbeeld op de Amerikaanse beurzen, dan betaal je valutakosten. De valutakosten zijn 0,10% van het aankoopbedrag. Voor elke €1.000 betaal je dan dus €1 aan valutakosten. Dit wordt automatisch verrekend door DEGIRO.

Als je vaak in andere valuta’s handelt kan het slim zijn om de functie automatische wisselen uit te schakelen. Anders betaal je bij het verkopen van je aandeel namelijk weer valutakosten om het automatisch terug te brengen naar euro’s. We laten je even zien hoe dit moet.

Klik bij instelling op ‘Valuta afhandeling’. Klik vervolgens op handmatig bij de valuta die je handmatig wilt afhandelen.

Valutaafhandeling DEGIRO

Bij DEGIRO kun je geld besparen door handmatige transacties te doen vanaf €12.500. Vanaf €12.500 zal de handmatige optie dus goedkoper zijn! Doe er je voordeel mee.

DEGIRO valutakosten schematisch weergegeven:

SoortTarief
Alle valuta via handmatige transactie€10,00 + 0,02%
Alle valuta via Auto FX trader (standaard)0,10%

Aansluitingskosten DEGIRO

DEGIRO rekent kosten per beurs waarop je handelt per jaar. Dit worden aansluitingskosten, ook wel beurskosten, genoemd. De kosten zijn €2,50 per beurs per jaar. Deze kosten worden per 1 januari in rekening gebracht. De Nederlandse en Belgische beurs zijn hiervan vrijgesteld. Deze zijn dus gratis.

Stel je hebt in aandelen gehandeld op de DAX (Duitse beurs), de New York Stock Exchange en de NASDAQ, dan betaal je €7,50 aan aansluitingskosten. Als je alleen op handelt op de AEX betaal je dus niks.

DEGIRO verrekend deze kosten ook als je bijvoorbeeld niet een heel jaar op een bepaalde beurs handelt. Als je bijvoorbeeld maar een half jaar lang aandelen hebt gehad op de NASDAQ en verder niks betaal je €1,25.

DEGIRO rentekosten

Als je bij DEGIRO handelt met geleend geld door margin te gebruiken, betaal je rentekosten. Je maakt dan gebruik van DEGIRO Debet Geld. De hoogte van deze rente bedraagt 4% op jaarbasis. Dit wordt maandelijks verrekend.

Overige kosten DEGIRO

Dit zijn kosten waar je waarschijnlijk iets minder mee te maken gaat krijgen, maar toch goed om even te benoemen.

Geldoverboeking
Geldoverboeking, ofwel storten en uitbetalen, kost bij DEGIRO niks.

Realtime koersinformatie
Veel beurskoersen lopen achter op de werkelijkheid. Als je een daytrader bent, kan het een groot nadeel zijn om geen realtime koersinformatie te hebben. Dit is wel mogelijk bij DEGIRO. Hiervoor betaal je tussen de €1,50 en €10,50 per maand (verschilt per beurs). Realtime koersinformatie voor de NASDAQ kost bijvoorbeeld €5,00 per maand.

De volgende beurzen zijn wel realtime, hiervoor hoef je dus niks te betalen: Nederland, België, Portugal, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland – Tradegate, CHI-X, Duitsland – Frankfurt en Verenigde Staten (CME).

Uiteraard kun je realtime koersinformatie ook op een andere manier verkrijgen, zoals via TradingView.

Telefonische en e-mail orders via DEGIRO
De ouderwetse manier van handelen, via telefoon of email, het kan nog steeds. Het kost van €10,00 extra.

DEGIRO kernselectie

Een uitzondering op de regels hierboven is de kernselectie van DEGIRO. De kernselectie bevat een aantal ETF’s waarin je commissievrij kunt handelen. Je kunt elke kalendermaand één transactie laten uitvoeren (aankoop of verkoop) zonder transactie. Je kunt elke volgende transactie op hetzelfde product die je in dezelfde richting doet (bijkopen of meer verkopen) ook zonder transactiekosten uitvoeren. Er moet dan wel aan de volgende voorwaarde worden voldaan:

 • De transactie is dezelfde richting
 • De waarde van de transactie is minstens €1.000, $1.000 of £1.000

Er zitten heel veel ETF’s in de kernselectie van DEGIRO. Een aantal die er nu in zitten zijn:

 • iShares AEX
 • iShares China 25
 • ETF Robotics
 • iShares Europe
 • VanEck AEX
 • iShares S&P 500
 • Vanguard S&P 500

Conclusie DEGIRO kosten

De kosten van DEGIRO zijn om van te spreken. Ze zijn heel erg transparant. De kosten van DEGIRO zijn vergeleken met andere brokers erg laag, dat blijkt uit onze broker vergelijking. Wil je direct een account aanmaken bij DEGIRO?. Klik op onderstaande knop of lees de volledige DEGIRO review.

Veelgestelde vragen (FAQ) – DEGIRO kosten

Welke kosten hanteert DEGIRO?

Bij DEGIRO zal je te maken krijgen met de volgende kosten: handelskosten, valutakosten, aansluitingskosten en overige kosten. De kosten van DEGIRO zijn vergeleken met andere brokers laag.

Hoeveel rente betaal je bij DEGIRO?

Als je bij DEGIRO handelt met geleend geld (margin) betaal je een rente van 4% op jaarbasis. Dit wordt maandelijks verrekend.

Write A Comment