Waardering: 4 uit 5.

BUX Zero review

In deze review van BUX Zero geven wij jou alle info die je nodig hebt om zelf de beslissing te maken om wel of niet voor BUX Zero te kiezen. Wij delen ook onze eigen ervaringen met deze broker.

Op onze website hebben wij nog vele andere reviews van andere brokers. Het is zeker de moeite waard om meerdere reviews te lezen voordat je een keuze maakt. Er kunnen grote verschillen zitten tussen de voor- en nadelen van verschillende brokers.

Gebruik de inhoudsopgave om in 1 klik naar onderwerpen te gaan die voor jou van belang zijn. Als je deze BUX Zero review naast het echte werk wilt houden, kun je alvast een account aanmaken en de app downloaden om een indruk te krijgen van BUX Zero. Verder wensen wij je veel leesplezier.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Algemene informatie BUX Zero

BUX Zero is onderdeel van BUX. BUX is een Nederlands broker dat in 2014 is opgericht door Nick Bortot. Hij heeft bij BinckBank gewerkt voordat hij zijn eigen platform begon.

BUX is een bedrijf dat financiële diensten aanbiedt via mobiele apps. Ze hebben geen web-platform zoals veel andere brokers.

Bij BUX heb heb je verschillende accounttypes, namelijk BUX Zero waar je geen transactiekosten hoeft te betalen, BUX X waar je kan handelen in CFD’s en BUX crypto, waar je natuurlijk kunt handelen in cryptovaluta’s.

Met BUX Zero kun je in principe gratis handelen. Je moet meestal nog wel betalen voor het direct kopen van aandelen, maar het is ook mogelijk om nulorders te plaatsen waardoor je de aandelen gratis koopt. Meer dan 100.000 mensen beleggen al met BUX Zero. Het platform is momenteel beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België.

BUX Zero wordt gereguleerd door de AFM (autoriteit financiële markten) wat positief is voor de betrouwbaarheid van deze broker. Daarnaast ben je met een rekening bij de ABN Amro beschermd tot €100.000 (wanneer de broker failliet gaat).

Voor- en Nadelen van BUX Zero

Voordelen

✓ Gebruiksvriendelijke app
✓ BUX is met een AFM vergunning een betrouwbare broker
✓ Zeer goedkoop

Nadelen

✕ Relatief klein aanbod aandelen en ETF’s
✕ Enkel een App

Bux Zero Handelsaanbod (review)

Waardering: 3 uit 5.

Europese aandelen

In eerste instantie had BUX Zero een zeer beperkt aanbod aan aandelen, maar de afgelopen jaren heeft BUX het aanbod flink uitgebreid. Via BUX Zero is het mogelijk om te handelen in verschillende Europese aandelen uit de landen: Nederland, België, Duitsland en Franrijk. Vergeleken met andere brokers, zoals DEGIRO, is het handelsaanbod van BUX Zero nog steeds wel erg beperkt.

Amerikaanse aandelen

Inmiddels is het ook mogelijk om te handelen in Amerikaanse aandelen. Je kan alle grote bedrijven, zoals Apple, Microsoft, Amazon en Tesla verhandelen bij BUX Zero. Voor het handelen in Amerikaanse aandelen betaal je geen transactiekosten, wat het handelen in deze aandelen ook nog eens heel aantrekkelijk maakt.

ETF’s

BUX Zero biedt een beperkt aantal ETF’s en indexfondsen aan. Deze ETF’s volgen een bepaalde index. De ETF’s die BUX Zero aanbiedt volgen bijvoorbeeld de AEX of de S&P 500, wat zeer interessante beleggingen kunnen zijn voor de beginnende belegger.

Wanneer je begint te beleggen bij BUX Zero, heb je de mogelijkheid om aandelen of ETF’s aan te vragen om aan het platform te worden toegevoegd. Je kan deze functie gebruiken wanneer je vindt dat er iets ontbreekt, op deze manier wordt het aanbod van BUX Zero steeds iets beter.

Overig

Het is bij BUX zero niet mogelijk om te beleggen in forex, crypto’s en grondstoffen. Ook is het niet mogelijk om short te gaan. Wanneer je wel in deze markten wilt handelen kan je wel bij BUX X een account aanmaken. Via BUX X kan je handelen in CFD’s waardoor je in meer markten kunt handelen, je short kunt gaan en het mogelijk is om te handelen met een hefboom.

Bux Zero kosten (review)

Waardering: 4.5 uit 5.

De beleggers bij BUX Zero kunnen zelf beslissen hoe zij willen beleggen. Je hebt namelijk de volgende drie order opties:

  • Marktorder – jouw aandelen worden direct gekocht.
  • Limiet order – je kunt zelf bepalen tegen welke prijs je de aandelen wilt kopen.
  • Nulorder – jouw aandelen worden aan het eind van de handelsdag gekocht.

Als je aandelen koopt via nulorders, betaal geen commissie. Als je aandelen koopt via markt- of limietorders, betaal je wel commissie, namelijk 1 euro voor Europese aandelen. De meeste transacties worden uitgevoerd met marktorder, dit betekend dat je normaal gesproken dus wel commissie betaald.

Wanneer je Amerikaanse aandelen koopt, zijn alle ordertypes gratis en betaal je geen commissie. BUX Zero brengt dan wel 0,25% valutakosten in rekening voor het omzetten van je euro’s naar dollar. Wanneer je Europese aandelen koopt, betaalt je slechts €1 per markt- of limietorder. Zero orders zijn volledig commissievrij.

Hoe werkt zo’n nulorder? Wanneer je zo’n plaats wordt de transactie altijd aan het einde van de dag uitgevoerd, tegen de prijs die aandeel op dat moment heeft. Wanneer je dus na de sluiting van de beurs zo’n order plaatst moet je ongeveer een dag wachten voordat de transactie wordt uitgevoerd. Het kan zijn dat de koers van het aandeel iets is veranderd. Dit kan een negatieve of positieve invloed hebben op jouw belegging, afhankelijk van de beweging van de markt.

Natuurlijk moeten bedrijven wel geld verdienen om te kunnen blijven bestaan. Je kunt niet zomaar gratis aandelen uitdelen en verwachten dat je tien jaar later nog steeds op de markt bent. Aangezien BUX Zero wel commissies heeft voor marktorders en valutakosten voor Amerikaanse aandelen, kan je er vanuit gaan dat dit meest gebruikte beleggingen zijn.

Kosten BUX Zero vs andere brokers

Iedere broker brengt weer op verschillende manieren kosten in rekening. Om deze kosten goed te kunnen vergelijken hebben wij wat overzichtjes van verschillende aankopen. Op deze manier kan je in één oogopslag zien welke broker in welke situatie goedkoper is.

In deze voorbeelden wordt er vanuit gegaan dat alle transacties worden uitgevoerd met marktorders. Met nulorders voor Europese aandelen is BUX Zero wel in iedere situatie de goedkoopste, maar omdat de marktorders minder risico hebben en vaker worden gebruikt gebruiken we deze voor de vergelijking.

In de tabel hieronder worden de kosten weergegeven van een belegging van €1.000 in de AEX.

KostensoortDEGIROeToroBUX Zero
Transactiekosten€2,30Geen€1,00
ValutakostenGeen€4,70Geen
Totaal€2,30€4,70 €1,00

De onderstaande tabel geeft de kosten wanneer je €10.000 in Tesla ($736) zou beleggen.

Kostensoort DEGIROeToroBUX Zero
Transactiekosten€0,56GeenGeen
Valutakosten€10,00€47,00€25,00
Totaal€10,56€47,00 €25,00

De onderstaande tabel geeft wat de kosten zijn bij een belegging van €5.000 in Apple ($154) en €5.000 in Shell.

KostensoortDEGIROeToroBUX Zero
Transactiekosten€4,15Geen€1,00
Valutakosten€5,00€47,00€12,50
Totaal€9,15€47,00€13,50

Zoals je kan zien is BUX Zero in alle situaties goedkoper dan eToro en in één van de bovenstaande situaties goedkoper dan DEGIRO. Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste aandelen broker is het dus belangrijk om te vergelijken wanneer DEGIRO en wanneer BUX Zero goedkoper is. Hieronder duiken we hier verder in.

Kosten DEGIRO vs BUX Zero

Het is redelijk eenvoudig om te beoordelen wanneer BUX Zero goedkoper is dan DEGIRO en andersom. BUX Zero is voor Europese aandelen altijd goedkoper aangezien je hier altijd maar €1,00 commissie voor betaald, terwijl je bij DEGIRO minstens €2 betaald plus nog 0,03% per transactie.

Bij Amerikaanse aandelen betaal je bij BUX Zero standaard geen commissie, maar wel valutakosten van 0,25%. Je betaald valutakosten aangezien je dollars nodig hebt, terwijl je account in euro’s is. Bij DEGIRO betaal je voor het handelen in Amerikaanse aandelen €0,50 en 0,004 dollar per aandeel. Daarnaast betaal je bij DEGIRO ook valutakosten, bij DEGIRO zijn deze 0,1%.

Uit de gegevens hierboven kan je de conclusie trekken dat BUX Zero voor kleine investeringen in Amerikaanse aandelen goedkoper is en DEGIRO bij grotere investeringen. We kunnen zelfs redelijk precies uitrekenen tot welk bedrag BUX Zero goedkoper is.

Door het vaste bedrag wat je bij DEGIRO betaald per aandeel betaald te delen door het procentuele verschil in de valutakosten kom je op het break-even punt. Je komt dan uit op €333 ($393,50). Dit betekend dat het vanaf dit bedrag goedkoper is om Amerikaanse aandelen te kopen met DEGIRO.

Voor de berekening hebben 0,004 dollar per aandeel buiten beschouwing gelaten. Dit hebben we gedaan omdat ieder aandeel een andere koers heeft en omdat de meeste aandelen meer dan $100 per aandeel waard zijn, wat betekend dat je bij een investering van $1.000 nog steeds het nog maar over 4 cent heb.

Welke broker is wanneer goedkoper?

TransactieBUX ZeroDEGIRO
Europese aandelen
Amerikaanse aandelen tot €333 ($393,50)
Amerikaanse aandelen vanaf €333 ($393,50)

We raden je daarom aan om bij zowel DEGIRO als bij BUX Zero een brokers een account te hebben. Op deze manier kan je zo goedkoop mogelijk handelen, plus je profiteert zo van het handelsaanbod van de beide brokers.

Handelsplatform van BUX Zero (review)

Waardering: 3 uit 5.

Bij BUX Zero is het enkel mogelijk om te handelen via een app. BUX heeft namelijk geen webplatform.

De app is super gebruiksvriendelijk en handig. Wanneer je geld overgemaakt heb kan je met één druk op de knop aandelen kopen. De app is zo overzichtelijk dat je binnen een paar seconden duidelijk kan zien hoe je beleggingen ervoor staan.

BUX Zero App

Zoals je misschien al kunt zien is het niet mogelijk om veel analyses met deze app te doen. Je kan wel de grafieken en de prijs zien van de aandelen die je misschien wilt kopen bekijken, maar hier blijft het eigenlijk al bij.

De app is op de volgende manier ingedeeld: Op het startscherm vindt je je portefeuille, jouw watch-list, de aandelen met de meest significante stijging of daling van de prijs, er zijn nog wat aandelen verdeeld in categorieën en je ziet je inbox.

Educatie bij BUX Zero

Op de website van BUX Zero worden verschillende educatiemogelijkheden aangeboden. Dit noemt BUX het kenniscentrum. Door op ‘werk aan je vaardigheden’ te drukken ga je naar een pagina waar je alle basisinformatie voor beleggen voor beginners kan vinden. Alles wordt duidelijk uitgelegd in korte video’s en aangezien voor de beginnende belegger erg ETF’s goede investeringen kunnen zijn is het ook positief dat BUX hier in het kenniscentrum veel aandacht aan schenkt.

In vergelijking met andere brokers vinden wij het educatieve materiaal toch wat minder. Brokers als eToro en DEGIRO bieden veel meer educatief materiaal. Bij BUX Zero krijg je echt enkel de basis, wanneer je een beginnende belegger bent die veel wilt leren is dit waarschijnlijk niet genoeg. Wij raden je dan toch aan om via het het internet of met boeken je kennis bij te spijkeren.

BUX Zero kenniscentrum

BUX Zero demo account

Vaak is de beste manier om iets te leren, door het zelf te doen. Daarom zijn wij groot fan van een demo account. Met een demo account kan je met virtueel geld beleggen, waardoor je zonder financiële gevolgen kan kijken of beleggen wat voor jouw is. Een ander voordeel van een demo account is dat je zo gemakkelijk zelf het platform kan uittesten.

BUX Zero heeft zelf geen demo account, maar BUX heeft wel voor alle accounts een demo account ontworpen, namelijk funBUX. Dit is een leuk demo account om te beleggen, waarbij je handelt alsof het een spelletje is. Dit kan leuk zijn om te beginnen met beleggen, maar dit geeft niet echt een goed beeld van de werkelijke beleggingswereld. Beleggen met echt geld is geen spelletje en heeft serieuze risico’s.

Betrouwbaarheid BUX Zero (review)

Waardering: 5 uit 5.

BUX B.V. is een Nederlandse broker die gevestigd is in Amsterdam en wordt gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM houdt toezicht en heeft veel regels waaraan BUX Zero zich moet houden, om de veiligheid van deze broker te kunnen waarborgen.

Als klant van BUX Zero profiteer je ook van het Depositogarantiestelsel (DGS) dat je geld tot € 100.000 verzekert in het geval van een faillissement en het Beleggerscompensatiestelsel (ICS) compenseert jouw beleggingen tot een bedrag van €20.000 als BUX B.V. failliet gaat.

Je moet je er wel van bewust zijn dat enkel BUX Zero wordt gereguleerd door de AFM. BUX heeft ook andere accounttypes, zoals BUX X en BUX crypto’s, deze worden niet gereguleerde door de AFM.

BUX Zero gratis aandeel

Iedereen die een nieuw BUX Zero account aanmaakt krijgt een gratis aandeel. BUX kiest willekeurig welk aandeel je krijgt. Het aandeel heeft een maximale waarde van €200. Het kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld Shell, Apple of Walmart.

Om de bonus te krijgen, moet je:

  • Open deze link drukken. Je kan dan je telefoonnummer invullen en op de link drukken om de mobiele BUX Zero app te downloaden.
  • Maak een account aan en stort minstens €5 om je account te activeren. Je kunt beslissen of je dat bedrag wilt investeren of het later terug wilt krijgen.
  • Zodra alles is verwerkt, krijg je je gratis aandeel!

Klantenservice BUX Zero (review)

Via de app van BUX Zero kan je heel eenvoudig contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice van BUX Zero staat erom bekend dat ze je altijd goed willen helpen. Je hebt een aantal veelgestelde vragen waar je heel snel een antwoord op krijgt.

Account aanmaken bij BUX Zero

Bij BUX Zero kan je gemakkelijk in een aantal stappen een account aanmaken, wanneer je het onderstaande wijze doet ontvang je ook gelijk een gratis aandeel (max. ter waarde van €200).

Account aanmaken bij BUX Zero en ontvang een gratis aandeel.

Stap 1. Klik op de link naar de website
Maak een account aan door hier te drukken. Je komt dan op de website van BUX Zero waar je je telefoonnummer kunt invoeren, wanneer je dit heb gedaan heb je recht op een gratis aandeel.

Stap 2. Download de app
Download nu de BUX Zero app in ITunes of de google Play store.

Stap 3. Verifieer je account
Bij het aanmaken van je account moet je wat algemene gegevens invullen en je account laten verifiëren.

Stap 4. Stort minimaal €5
In principe heeft BUX Zero geen minimaal stortbedrag, maar voor het ontvangen van je gratis aandeel moet je wel minimaal €5 storten.

Stap 5. Ontvang je gratis aandeel!
Wanneer je al de stappen hierboven hebt doorlopen en dit door BUX Zero is goedgekeurd heb je je account aangemaakt en ontvang je een gratis aandeel.

Geld storten

Bij BUX Zero is het niet mogelijk om met iDEAL geld te storten. Het is wel mogelijk om gebruik te maken van Tikkie. BUX Zero heeft namelijk een deal met Tikkie, hierdoor kan je eigenlijk net zo eenvoudig geld storten als met iDEAL.

BUX Zero geld storten met tikkie

BUX Zero heeft geen minimaal stortbedrag, wat deze broker extra aantrekkelijk maakt voor de belegger met weinig geld.

Geld uitbetalen

Geld uitbetalen kan met een banktransfer. Het duurt dan zo’n 5 dagen voordat het geld op je rekening staat.

Eindbeoordeling BUX Zero review

Waardering: 4 uit 5.

Wij geven BUX Zero 4 van de 5 sterren. Op een aantal fronten blinkt BUX Zero echt uit. We zijn erg te spreken over de lage kosten en de betrouwbaarheid van BUX Zero. Toch heeft deze broker ook wel een aantal nadelen. Het grootste nadeel van BUX Zero is het beperkte handelsaanbod.

Als je nieuw bent met beleggen en het simpel wilt houden, dat kan BUX Zero een hele goede broker voor jou zijn! BUX Zero speelt namelijk perfect in op de beginnende belegger die goedkoop wil kunnen beleggen en niet op zoek is naar een broker waar die ingewikkelde analyses kan doen.

Bij BUX Zero komen er steeds meer en ETF’s beschikbaar op het platform, waardoor het qua handelsaanbod ook een steeds aantrekkelijkere broker wordt. Momenteel is het aanbod van BUX Zero alleen nog niet te vergelijken met dat van DEGIRO. Het is daarom best slim om uiteindelijk ook nog bij DEGIRO een account aan te maken, wanneer je op zoek bent naar meer aandelen en ETF’s.

Het is gratis om je aan te melden bij BUX Zero, het is ook mogelijk om zonder kosten te handelen op het platform en je krijgt een gratis aandeel. Probeer het platform uit en kijk of het iets voor jou is!


Veelgestelde vragen (FAQ)

Is BUX Zero te vertrouwen?

Om te kunnen beoordelen of een broker te vertrouwen, raden wij je aantal aan om te checken of de broker gereveleerd wordt en zo ja, door wie. BUX Zero wordt door de AFM gereveleerd, dit is goed nieuws voor Nederlands. De AFM is namelijk de toezichthouder op de Nederlandse financiële markten en doordat zij veel regels en eisen hebben, ben je als belegger goed beschermd.

Wat is het verdienmodel van BUX Zero?

BUX Zero heeft drie type orders. Allereerst hebben zij de nulorder waar je helemaal geen commissie of andere kosten voor betaald (bij Europese aandelen), maar aangezien deze order niet altijd praktisch is wordt er vaak gebruik gemaakt van marktorder of limietorders waar je normaal gesproken €1 commissie voor betaald. Door middel van deze transacties verdient BUX Zero haar geld.

Is BUX Zero duur?

BUX Zero is één van de goedkoopste aandelen brokers. Met de nulorders op Europese aandelen is BUX Zero zelfs de goedkoopste broker. Voor normale transacties in Europese aandelen betaal je ook maar €1 commissie, wat een lager is dan de meeste andere brokers. Bij Amerikaanse aandelen betaal je geen commissie maar wel valutakosten van 0,25%, voor transacties onder de €333 is BUX Zero opnieuw de goedkoopste, daarboven is DEGIRO goedkoper.

Wat is het verschil tussen BUX en BUX Zero?

Bij BUX heb heb je verschillende accounttypes, namelijk BUX Zero waar je geen transactiekosten hoeft te betalen, BUX X waar je kan handelen in CFD’s en BUX crypto, waar je natuurlijk kan handelen in cryptovaluta’s. Het verschil tussen deze accounts zit hem dus in de beleggingsmogelijkheden. Bij BUX Zero kan je enkel aandelen en ETF’s kopen, terwijl je bij BUX X in CFD’s kan handelen. CFD’s zorgen voor meer handelsmogelijkheden, waardoor je in meer aandelen kunt handelen en bijvoorbeeld ook short kunt gaan op aandelen. Bij BUX X bezit je niet het daadwerkelijke aandeel maar een contract wat de prijs van het aandeel volgt. Ook worden bij BUX X andere kosten in rekening gebracht dan bij BUX Zero.

Write A Comment