Waardering: 4 uit 5.

Wij beoordelen BUX Zero met 4/5 sterren op basis van onze review. In deze review delen we al onze ervaringen met deze broker. We kijken hierbij onder andere naar: het handelsaanbod, de kosten, gebruiksvriendelijkheid en de betrouwbaarheid van deze broker in 2024.

Minimaal stortingsbedrag€50,-
BetaalmethodeniDeal, VISA, Mastercard, overboeking
Bonus (aanbod)Gratis aandeel bij eerste storting
HandelsproductenAandelen, ETF’s
RegulatieAutoriteit Financiële Markten (AFM)
KlantenserviceLivechat, veelgestelde vragen (FAQ) en email
BUX Zero review info

Onze ervaringen met BUX Zero

We beginnen deze BUX Zero review met het bespreken van onze eigen ervaringen met deze broker. Dit is één van de brokers die we zelf gebruiken voor het kopen van aandelen, waardoor we gemakkelijk onze eigen ervaringen kunnen delen.

Wij vinden het grootste voordeel van beleggen bij BUX Zero dat je in principe gratis kan handelen. Je moet meestal nog wel betalen voor het direct kopen van aandelen, maar het is ook mogelijk om nulorders te plaatsen waardoor je de aandelen gratis koopt.

Wat ook positief is aan BUX Zero, is dat deze broker wordt gereguleerd door de AFM (autoriteit financiële markten). Dit is de belangrijkste maatstaaf voor het beoordelen van de betrouwbaarheid van een broker, waardoor we BUX Zero een betrouwbare broker vinden.

Het geld wat je op BUX Zero zet, staat automatisch op een bankrekening bij de ABN Amro. Dit is een voordeel aangezien je hierdoor automatisch beschermd bent tot een bedrag van €100.000, wanneer de broker failliet gaat.

Wat wij minder vinden aan BUX Zero is dat ze enkel een mobiele app hebben. Ze hebben namelijk geen web-platform, wat veel andere brokers wel hebben.

Voordelen en nadelen van BUX Zero

Hieronder geven we voordelen en nadelen die uit deze BUX Zero review naar voren komen.

Voordelen BUX Zero

 • Gebruiksvriendelijke app
 • BUX is met een AFM vergunning een betrouwbare broker
 • Zeer goedkoop

Nadelen BUX Zero

 • Relatief klein aanbod aandelen en ETF’s
 • Enkel een App

Betrouwbaarheid BUX Zero review

Waardering: 5 uit 5.

Op het gebied van betrouwbaarheid scoort BUX Zero 5/5 sterren in deze review!

BUX B.V. is een Nederlandse broker die gevestigd is in Amsterdam en wordt gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM houdt toezicht en heeft veel regels waaraan BUX Zero zich moet houden, om de veiligheid van deze broker te kunnen waarborgen.

Als klant van BUX Zero profiteer je ook van het Depositogarantiestelsel (DGS) dat je geld tot € 100.000 verzekert in het geval van een faillissement en het Beleggerscompensatiestelsel (ICS) compenseert jouw beleggingen tot een bedrag van €20.000 als BUX B.V. failliet gaat.

Je moet je er wel van bewust zijn dat enkel BUX Zero wordt gereguleerd door de AFM. BUX heeft ook andere accounttypes, zoals BUX X en BUX crypto’s, deze worden niet gereguleerde door de AFM.

BUX Zero handelsaanbod review 2023

Waardering: 3 uit 5.

We beoordelen het aanbod van BUX Zero in deze review met 3/5 sterren. Er zijn redelijk wat beleggingsmogelijkheden, maar in vergelijking met sommige andere brokers valt het tegen.

Europese aandelen

In eerste instantie had BUX Zero een zeer beperkt aanbod aan aandelen, maar de afgelopen jaren heeft BUX het aanbod flink uitgebreid.

Via BUX Zero is het mogelijk om te handelen in verschillende Europese aandelen uit de landen: Nederland, België, Duitsland en Franrijk.

Vergeleken met andere brokers, zoals DEGIRO, is het handelsaanbod van BUX Zero nog steeds wel erg beperkt. Vandaar de 3 sterren in deze BUX Zero review.

Amerikaanse aandelen

Inmiddels is het ook mogelijk om te handelen in Amerikaanse aandelen. Je kan alle grote bedrijven, zoals Apple, Microsoft, Amazon en Tesla verhandelen bij BUX Zero.

Voor het handelen in Amerikaanse aandelen betaal je geen transactiekosten, wat het handelen in deze aandelen ook nog eens heel aantrekkelijk maakt.

ETF’s

BUX Zero biedt een beperkt aantal ETF’s en indexfondsen aan. Deze ETF’s volgen een bepaalde index. De ETF’s die BUX Zero aanbiedt volgen bijvoorbeeld de AEX of de S&P 500, wat zeer interessante beleggingen kunnen zijn voor de beginnende belegger.

Wanneer je begint te beleggen bij BUX Zero, heb je de mogelijkheid om aandelen of ETF’s aan te vragen om aan het platform te worden toegevoegd. Je kan deze functie gebruiken wanneer je vindt dat er iets ontbreekt, op deze manier wordt het aanbod van BUX Zero steeds iets beter.

Overig

Het is bij BUX zero niet mogelijk om te beleggen in forex, crypto’s en grondstoffen. Ook is het niet mogelijk om short te gaan. Wanneer je wel in deze markten wilt handelen kun je wel bij BUX X een account aanmaken.

Via BUX X kan je handelen in CFD’s waardoor je in meer markten kunt handelen, je short kunt gaan en het mogelijk is om te handelen met een hefboom.

BUX Zero kosten review

Waardering: 4.5 uit 5.

We beoordelen de kosten van BUX Zero met 4,5/5 sterren in deze review. De beleggers bij BUX Zero kunnen zelf beslissen hoe zij willen beleggen. Je hebt namelijk de volgende drie order opties:

 • Marktorder – jouw aandelen worden direct gekocht.
 • Limiet order – je kunt zelf bepalen tegen welke prijs je de aandelen wilt kopen.
 • Nulorder – jouw aandelen worden aan het eind van de handelsdag gekocht.

Als je aandelen koopt via nulorders, betaal geen commissie. Als je aandelen koopt via markt- of limietorders, betaal je wel commissie, namelijk 1 euro voor Europese aandelen. De meeste transacties worden uitgevoerd met marktorder, dit betekent dat je normaal gesproken dus wel commissie betaald.

Wanneer je Amerikaanse aandelen koopt, zijn alle ordertypes gratis en betaal je geen commissie. BUX Zero brengt dan wel 0,25% valutakosten in rekening voor het omzetten van je euro’s naar dollar.

Wanneer je Europese aandelen koopt, betaalt je slechts €1 per markt- of limietorder. Zero orders zijn volledig commissievrij. Positief punt voor deze BUX Zero review!

BUX Zero nulorder review

Hoe werkt zo’n nulorder? Wanneer je zo’n plaats wordt de transactie altijd aan het einde van de dag uitgevoerd, tegen de prijs die aandeel op dat moment heeft. Wanneer je dus na de sluiting van de beurs zo’n order plaatst moet je ongeveer een dag wachten voordat de transactie wordt uitgevoerd.

Het kan zijn dat de koers van het aandeel iets is veranderd. Dit kan een negatieve of positieve invloed hebben op jouw belegging, afhankelijk van de beweging van de markt.

Natuurlijk moeten bedrijven wel geld verdienen om te kunnen blijven bestaan. Je kunt niet zomaar gratis aandelen uitdelen en verwachten dat je tien jaar later nog steeds op de markt bent.

Aangezien BUX Zero wel commissies heeft voor marktorders en valutakosten voor Amerikaanse aandelen, kun je ervan uit gaan dat dit meest gebruikte beleggingen zijn. Maar de kosten van BUX Zero komen wel positief uit deze review!

Kosten BUX Zero vs andere brokers

Iedere broker brengt weer op verschillende manieren kosten in rekening. Om deze kosten goed te kunnen vergelijken hebben wij wat overzichtjes van verschillende aankopen. Op deze manier kun je in één oogopslag zien welke broker in welke situatie goedkoper is.

In deze voorbeelden wordt ervan uit gegaan dat alle transacties worden uitgevoerd met marktorders. Met nulorders voor Europese aandelen is BUX Zero wel in iedere situatie de goedkoopste, maar omdat de marktorders minder risico hebben en vaker worden gebruikt gebruiken we deze voor de vergelijking.

In de tabel hieronder worden de kosten weergegeven van een belegging van €1.000 in de AEX.

KostensoortDEGIROeToroBUX Zero
Transactiekosten€2,50Geen€1,00
Valutakosten Geen€4,70Geen
Totaal€2,50€4,70 €1,00

De onderstaande tabel geeft de kosten wanneer je €10.000 in Tesla zou beleggen.

Kostensoort DEGIROeToroBUX Zero
Transactiekosten€0,50GeenGeen
Valutakosten €25,00€47,00€25,00
Totaal€25,50€47,00 €25,00

De onderstaande tabel geeft wat de kosten zijn bij een belegging van €5.000 in Apple en €5.000 in Shell.

KostensoortDEGIROeToroBUX Zero
Transactiekosten€3,00Geen€1,00
Valutakosten €12,50 €47,00€12,50
Totaal€15,50€47,00€13,50

Zoals je kan zien is BUX Zero in alle situaties goedkoper dan eToro en DEGIRO. We kunnen dus heel eenvoudig de conclusie trekken dat BUX Zero de goedkoopste broker is voor het kopen van zowel Europese als Amerikaanse aandelen.

Dit is de belangrijkste reden dat wij er zelf voor hebben gekozen om ook een account bij BUX Zero aan te maken.

Sommige aandelen kan je misschien niet kopen bij BUX Zero, maar een aantal aandelen waarin je wilt beleggen staan vast en zeker op BUX Zero. Het grote voordeel is dan dat een account aanmaken bij deze broker gratis is en dat je direct transactiekosten bespaart!

Handelsplatform BUX Zero review

Waardering: 4 uit 5.

We beoordelen het handelsplatform van BUX Zero met 4/5 sterren in deze review. Bij BUX Zero is het enkel mogelijk om te handelen via een app. BUX heeft namelijk geen web-platform.

De app is super gebruiksvriendelijk en handig. Wanneer je geld hebt overgemaakt kun je met één druk op de knop aandelen kopen. De app is zo overzichtelijk dat je binnen een paar seconden duidelijk kunt zien hoe je beleggingen ervoor staan.

BUX Zero App review

Zoals je misschien al kunt zien is het niet mogelijk om veel analyses met deze app te doen. Je kan wel de grafieken en de prijs zien van de aandelen die je misschien wilt kopen bekijken, maar hier blijft het eigenlijk al bij.

De app is op de volgende manier ingedeeld: Op het startscherm vind je je portefeuille, jouw watch-list, de aandelen met de meest significante stijging of daling van de prijs, er zijn nog wat aandelen verdeeld in categorieën en je ziet je inbox.

Educatie bij BUX Zero review

Waardering: 3.5 uit 5.

Op het gebied van educatiemogelijkheden scoort BUX Zero 4/5 sterren in deze review. Op de website van BUX Zero worden verschillende educatiemogelijkheden aangeboden. Dit noemt BUX het kenniscentrum.

Door op ‘werk aan je vaardigheden’ te drukken ga je naar een pagina waar je alle basisinformatie voor beleggen voor beginners kan vinden. Alles wordt duidelijk uitgelegd in korte video’s en aangezien voor de beginnende belegger ETF’s erg goede investeringen kunnen zijn is het ook positief dat BUX hier in het kenniscentrum veel aandacht aan schenkt.

In vergelijking met andere brokers vinden wij het educatieve materiaal toch wat minder. Brokers als eToro en DEGIRO bieden veel meer educatief materiaal. Onze ervaring is dat je bij BUX Zero echt enkel de basis krijgt. Wanneer je een beginnende belegger bent die veel wilt leren is dit waarschijnlijk niet genoeg.

Wij raden je dan toch aan om via het het internet of met boeken je kennis bij te spijkeren.

BUX Zero kenniscentrum

BUX Zero demo account

Vaak is de beste manier om iets te leren, door het zelf te doen. Daarom zijn wij groot fan van een demo account. Met een demo account kan je met virtueel geld beleggen, waardoor je zonder financiële gevolgen kan kijken of beleggen wat voor jou is.

Een ander voordeel van een demo account is dat je zo gemakkelijk zelf het platform kan uittesten.

BUX Zero heeft zelf geen demo account, maar BUX heeft wel voor alle accounts een demo account ontworpen, namelijk funBUX. Dit is een leuk demo account om te beleggen, waarbij je handelt alsof het een spelletje is.

Dit kan leuk zijn om te beginnen met beleggen, maar dit geeft niet echt een goed beeld van de werkelijke beleggingswereld. Beleggen met echt geld is geen spelletje en heeft serieuze risico’s.

BUX Zero gratis aandeel

Iedereen die een nieuw BUX Zero account aanmaakt krijgt een gratis aandeel. BUX kiest willekeurig welk aandeel je krijgt. Het aandeel heeft een maximale waarde van €200. Het kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld Shell, Apple of Walmart. Een leuk extraatje en positief punt voor deze BUX Zero review!

Om de bonus te krijgen, moet je:

 • Via deze link een account aanmaken. Je kunt dan je telefoonnummer invullen en op de link drukken om de mobiele BUX Zero app te downloaden.
 • Maak een account aan en stort minstens €5 om je account te activeren. Je kunt beslissen of je dat bedrag wilt investeren of het later terug wilt krijgen.
 • Zodra alles is verwerkt, krijg je je gratis aandeel!

Account aanmaken bij BUX Zero

Bij BUX Zero kan je gemakkelijk in een aantal stappen een account aanmaken, wanneer je het onderstaande wijze doet ontvang je ook gelijk een gratis aandeel (max. ter waarde van €200).

Account aanmaken bij BUX Zero en ontvang een gratis aandeel.

Stap 1. Klik op de link naar de website
Maak een account aan door hier te drukken. Je komt dan op de website van BUX Zero waar je je telefoonnummer kunt invoeren, wanneer je dit hebt gedaan heb je recht op een gratis aandeel.

Stap 2. Download de app
Download nu de BUX Zero app in ITunes of de google Play store.

Stap 3. Verifieer je account
Bij het aanmaken van je account moet je wat algemene gegevens invullen en je account laten verifiëren.

Stap 4. Stort minimaal €5
In principe heeft BUX Zero geen minimaal stortbedrag, maar voor het ontvangen van je gratis aandeel moet je wel minimaal €5 storten.

Stap 5. Ontvang je gratis aandeel!
Wanneer je al de stappen hierboven hebt doorlopen en dit door BUX Zero is goedgekeurd heb je je account aangemaakt en ontvang je een gratis aandeel.

Geld storten

Bij BUX Zero is het niet mogelijk om met iDEAL geld te storten. Het is wel mogelijk om gebruik te maken van Tikkie. BUX Zero heeft namelijk een deal met Tikkie, hierdoor kan je eigenlijk net zo eenvoudig geld storten als met iDEAL.

BUX Zero geld storten met tikkie

BUX Zero heeft geen minimaal stortbedrag, wat deze broker extra aantrekkelijk maakt voor de belegger met weinig geld.

Geld uitbetalen

Geld uitbetalen kan met een banktransfer. Het duurt dan zo’n 5 dagen voordat het geld op je rekening staat.

Conclusie BUX Zero review en ervaringen

Waardering: 4 uit 5.

Wij geven BUX Zero 4 van de 5 sterren in deze review. Op een aantal fronten blinkt BUX Zero echt uit. We zijn erg te spreken over de lage kosten en de betrouwbaarheid van BUX Zero. Toch heeft deze broker ook wel een aantal nadelen. Het grootste nadeel van BUX Zero is het beperkte handelsaanbod.

Onze ervaring is dat als je nieuw bent met beleggen en het simpel wilt houden, dat BUX Zero een hele goede broker voor jou kan zijn! BUX Zero speelt namelijk perfect in op de beginnende belegger die goedkoop wilt kunnen beleggen en niet op zoek is naar een broker waar die ingewikkelde analyses kan doen.

Bij BUX Zero komen er steeds meer en ETF’s beschikbaar op het platform, waardoor het qua handelsaanbod ook een steeds aantrekkelijkere broker wordt. Momenteel is het aanbod van BUX Zero alleen nog niet te vergelijken met dat van DEGIRO. Het is daarom best slim om uiteindelijk ook nog bij DEGIRO een account aan te maken, wanneer je op zoek bent naar meer aandelen en ETF’s.

Het is gratis om je aan te melden bij BUX Zero, het is ook mogelijk om zonder kosten te handelen op het platform en je krijgt een gratis aandeel. Probeer het platform uit en kijk of het iets voor jou is! Heb je nog vragen naar aanleiding van deze BUX Zero review, stel ze in de comments!


Veelgestelde vragen (FAQ)

Is BUX Zero te vertrouwen?

Om te kunnen beoordelen of een broker te vertrouwen, raden wij je aantal aan om te checken of de broker gereguleerd wordt en zo ja, door wie. BUX Zero wordt door de AFM reguleerd, dit is goed nieuws voor Nederlanders. De AFM is namelijk de toezichthouder op de Nederlandse financiële markten en doordat zij veel regels en eisen hebben, ben je als belegger goed beschermd.

Wat is het verdienmodel van BUX Zero?

BUX Zero heeft drie type orders. Allereerst hebben zij de nulorder waar je helemaal geen commissie of andere kosten voor betaald (bij Europese aandelen), maar aangezien deze order niet altijd praktisch is, wordt er vaak gebruik gemaakt van marktorder of limietorders waar je normaal gesproken €1 commissie voor betaald. Door middel van deze transacties verdient BUX Zero haar geld.

Is BUX Zero duur?

BUX Zero is één van de goedkoopste aandelen brokers. Met de nulorders op Europese aandelen is BUX Zero zelfs de goedkoopste broker. Voor normale transacties in Europese aandelen betaal je ook maar €1 commissie, wat een lager is dan de meeste andere brokers. Bij Amerikaanse aandelen betaal je geen commissie maar wel valutakosten van 0,25%.

Wat is het verschil tussen BUX en BUX Zero?

Bij BUX heb heb je verschillende accounttypes, namelijk BUX Zero waar je geen transactiekosten hoeft te betalen, BUX X waar je kunt handelen in CFD’s en BUX crypto, waar je natuurlijk kunt handelen in cryptovaluta’s. Het verschil tussen deze accounts zit hem dus in de beleggingsmogelijkheden. Bij BUX Zero kun je enkel aandelen en ETF’s kopen, terwijl je bij BUX X in CFD’s kan handelen.

Author

Tom Otto is een gepassioneerde bedrijfskundige met een gespecialiseerde focus op beleggen. Met deze website wil hij het voor iedereen makkelijker maken om te beginnen met beleggen. Tom gelooft in beleggen voor de lange termijn en zijn favoriete quote die dat helemaal samenvat is: "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient". Met een sterke interesse in waardebeleggen en ETF's heeft Tom zichzelf verder ontwikkeld door het uitgebreid bestuderen van klassiekers zoals 'De Intelligente Belegger' en het volgen van de inzichten en strategieën van Warren Buffett.

Write A Comment