Brokers vergelijken in 2022, waarom is dat belangrijk en welke broker is de beste? In dit artikel gaan we brokers vergelijken in de onderwerpen: aandelen, CFD’s, forex, crypto en voor beginners.

Brokers vergelijken tool 2022

In dit artikel hebben wij het makkelijk voor jou gemaakt om brokers te vergelijken. Door brokers te vergelijken kun je de perfecte broker vinden die past bij jouw beleggingsstijl en behoeften. In dit artikel hebben we alle relevante zaken zoals: kosten, spreads, handelsaanbod en gebruiksvriendelijkheid vergeleken, om de beslissing voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Van geen enkele broker kan gezegd worden dat deze altijd de beste is voor iedereen. De aantrekkelijkheid van een broker is altijd afhankelijk van een bepaalde beleggingsstijl. Aan de hand van onderstaande tool kun je gemakkelijk zien welke broker het beste bij jou past.

Waarom brokers vergelijken in 2022?

Waarom is het zo belangrijk om brokers te vergelijken? Het is erg belangrijk om een brokeraccount te hebben bij een broker die bij jou beleggingsstijl past. Je kunt alleen de goedkoopste broker vinden wanneer je weet wat voor belegger je bent. Dit komt doordat iedere broker weer op een andere manier kosten in rekening brengt.

De ene broker is daardoor aantrekkelijk voor de belegger die veel transacties doet, terwijl een andere broker weer goedkoper kan zijn voor een belegger die één keer een index koopt en dit vervolgens heel lang laat staan.

Als belegger wil je niet je gehele rendement in rook op zien gaan door handelskosten. Om dit te voorkomen raden wij je normaal gesproken aan om goed onderzoek te doen naar de kosten per broker. En het goede nieuws is, dat wij de kosten al uitgezocht en vergeleken hebben. Hieronder zijn deze tabellen terug te vinden!

Andere zaken waar je goed op moet letten zijn het handelsaanbod van een broker en de gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform. Een broker kan heel goedkoop zijn, maar als je daar niet aandelen kunt kopen die je wilt kopen, dan is deze broker alsnog niet geschikt.


Veel gestelde vragen (FAQ)

Wat is een broker?

Officieel is een broker een tussenpersoon die kopers en verkopers met elkaar in contact brengt om een transactie te vergemakkelijken. Brokers ontvangen normaal gesproken een vergoeding in de vorm van commissies.

Wat is de beste Nederlandse broker?

Het is moeilijk om te zeggen wat de beste Nederlandse broker is. Dit komt doordat de beste broker verschilt per persoon. Een broker als DEGIRO is een goede broker en is ook één van de goedkoopste brokers wanneer je voor de lange termijn belegd in aandelen. Een broker als eToro is weer aantrekkelijk wanneer je op zoek bent naar een broker waar je actief wilt gaan beleggen.

Wat is de goedkoopste broker?

Voor het beleggen in aandelen is in veel scenario’s DEGIRO de goedkoopste broker. Toch is dit niet altijd het geval. Wanneer je enkel wilt beleggen in de aandelen van de hele bekende bedrijven, dan is BUX zero waarschijnlijk goedkoper. Voor actieve beleggers die iedere maand posities kopen en verkopen is weer een andere broker goedkoper, namelijk eToro. Het is dus heel belangrijk dat je bij zelf nagaat wat voor belegger je bent, dan kan je pas de goedkoopste broker voor jouw vinden.

Write A Comment