BLOX review

Waardering: 3 uit 5.

Deze BLOX review 2023 geeft je alle info die je nodig hebt om te bepalen of deze crypto broker voor jou geschikt is. In deze review beoordelen wij BLOX onder andere op kosten, gebruiksvriendelijkheid, handelsaanbod betrouwbaarheid. Het is zeker de moeite waard om ook reviews van andere crypto brokers te lezen. Dit kan je hier doen: https://www.brokerfind.nl/category/reviews/crypto-broker-reviews/.

Algemene informatie BLOX review 2023

Iedereen die wel eens tv kijkt kent vast en zeker BLOX. Deze broker maakt namelijk actief reclame op tv, waarin ze aangeven hoe eenvoudig het handelen in cryptocurrencies bij hen is.

BLOX is een Nederlandse crypto broker. Bij deze broker kun je via een app beleggen in cryptocurrencies. BLOX is opgericht in 2018, als dochteronderneming van BTC direct in Nijmegen. BLOX heeft enkel een app als handelsplatform en bij BLOX kun je alleen in cryptocurrencies handelen.

Deze broker richt zich op het zo eenvoudig mogelijk maken om beleggen in crypto’s. Ze hebben daarom een mobiele app gemaakt die heel eenvoudig te gebruiken is en je hebt geen enkele technische kennis nodig van cryptomunten om te kunnen beginnen met handelen.

Gebruik de promocode BROKERFIND bij het aanmaken van je account en ontvang €10 waar je direct cryptocurrencies van kunt kopen!

Voordelen en nadelen BLOX review

Voordelen

Nadelen

  • Zeer eenvoudig te gebruiken
  • Nederlandse broker
  • Transparant over alles
  • Relatief hoge transactiekosten
  • Beperkt aanbod aan cryptomunten

Handelsaanbod BLOX review

Waardering: 3 uit 5.

Wij beoordelen het handelsaanbod van BLOX met 3/5 sterren in deze review. Momenteel heeft BLOX in totaal 32 crypto’s waarin je kunt handelen. Dit is dus aanmerkelijk minder dan andere crypto brokers als Binance en Bitvavo. BLOX is qua handelsaanbod dus niet echt interessant voor de fanatieke belegger in crypto’s, maar voor de beginnende belegger die alleen in de populaire coins gaat beleggen is dit vaak geen probleem. In de afbeelding kan je zien wat het gehele handelsaanbod van BLOX is.

Handelsaanbod BLOX review
BLOX handelsaanbod review

BLOX heeft daarnaast geen bijzondere handelsmogelijkheden, het is niet mogelijk om crypto’s te ruilen en je kunt geen crypto’s staken. Het is enkel mogelijk om de bovenstaande cryptomunten te kopen en moeilijker dan dat wordt het niet. Vandaar de 3 sterren in deze BLOX review.

BLOX kosten review

Waardering: 2 uit 5.

Op basis van kosten geven wij BLOX 2/5 sterren in deze review. BLOX is erg transparant over de kosten die zij in rekening brengen, wat erg belangrijk want je wilt als belegger natuurlijk goed weten waar je aan toe bent. Deze broker brengt transactiekosten van 1% over je transactie in rekening. Dit is vergelijkbaar met de kosten van andere Nederlandse crypto brokers, zoals Bitcoin Meester.

BLOX brengt voor de rest geen kosten in rekening. Dus je betaalt niks voor het openen van je account en voor het storten en opnemen van geld.

Vergeleken met Bitvavo en Binance zijn de kosten van BLOX wel aan de hoge kant. Zo betaal je bij Bitvavo maar transactiekosten van 0,25% over je transactie en bij Binance zelfs maar 0,1%.

BLOX is op het gebied van transactiekosten dus wel een duurdere broker dan andere crypto brokers. Natuurlijk is het wel zo dat BLOX andere voordelen heeft voor de beginnende belegger, waardoor je misschien wel bereidt om iets meer aan handelskosten te betalen.

Daarnaast heeft beleggen bij BLOX nog een voordeel. Doordat je bij deze broker €10 krijgt wanneer je een account aanmaakt met de promocode BROKERFIND, compenseer je de hogere transactiekosten. Het wordt daardoor pas voordeliger om met een bedrag van €1.333 bij Bitvavo te handelen. We hebben het er wel over dat je in totaal €1.333 hebt verhandeld.

Je kunt natuurlijk ook een account aanmaken bij BLOX om uit te testen of investeren in crypto wat voor jou is. Wanneer je meer gaat handelen kun je altijd nog een extra account openen bij Bitvavo. Een account openen is namelijk gratis!

Gebruiksvriendelijkheid BLOX review

Waardering: 5 uit 5.

We beoordelen BLOX met 5/5 sterren in deze review als het gaat om gebruiksvriendelijkheid. BLOX is namelijk een zeer gebruiksvriendelijke broker. Deze broker heeft enkel een app, wat speciaal is ontworpen voor beginners. De app bestaat uit maar 4 vensters, wat de app een zeer overzichtelijke en minimalistische look geeft. In de BLOX app kun je de actuele koersen van de crytpo’s volgen, je kunt je geld bekijken wat in de ‘kluis’ zit en je hebt nog de vensters ‘verdien’ en de instellingen.

BLOX platform review
BLOX handelsplatform

Alle crypto’s die je hebt gekocht belanden in je kluis. Deze kluis is een soort crypto wallet, behalve dat deze wallet wordt beheerd en beveiligd door BLOX. Dit maakt het kopen van cryptomunten een stuk eenvoudiger, aangezien je zelf geen cryptowallet hoeft aan te maken. Het nadeel is wel dat BLOX officieel eigenaar van de door jouw gekochte cryptomunten en niet jijzelf.

Het is ook mogelijk om geld te verdienen door vrienden te verwijzen naar BLOX. Hiervoor kan je naar het venster ‘verdien’ gaan. Wanneer je vrienden door jou een account aanmaken bij BLOX krijg je namelijk 20% van hun transactiekosten.

Als laatste heb je nog het venster ‘instellingen’. Dit spreekt redelijk voor zichzelf. Behalve dat je hier ook eenvoudig contact op kan nemen met de klantenservice, als je vragen hebt.

Betrouwbaarheid BLOX (review)

Waardering: 3 uit 5.

BLOX krijgt in deze review 3/5 sterren op het gebied van betrouwbaarheid. BLOX is een Nederlands bedrijf en dit is over het algemeen een goed teken voor de betrouwbaarheid van een broker. Deze broker valt onder het bedrijf BTC direct wat de afgelopen 8 jaar aangetoond heeft dat het een betrouwbare partij is. Op het eerste gezicht lijkt BLOX dus een betrouwbare partij. Het is ook altijd om te weten of een broker gereguleerd wordt, daar gaan we hieronder dieper op in.

Op de website van BLOX staat dat ze geregistreerd zijn bij De Nederlandse Bank (DNB) en je zou denken dit is een goed teken voor de betrouwbaarheid van de broker. Maar wat wel belangrijk is om te weten, is dat de Nederlandse bank hier enkel controleert of BLOX voldoet aan de wetten: Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977.

BLOX staat niet onder verder toezicht van DNB of de AFM. Dit betekend dat er niet toezicht gehouden wordt op consumentenbescherming en de financiële risico’s van het bedrijf. Dit heeft twee grote nadelen. Allereerst is er dus niet een betrouwbare onafhankelijke instantie die toezicht houdt dat het bedrijf financieel gezond is, wat de kans op faillissement verkleint. Het andere nadeel is dat wanneer het bedrijf failliet gaat dat je niet goed beschermd bent. Er is geen depositogarantie die ervoor zorgt dat je gegarandeerd een bepaald bedrag terugkrijgt als de broker failliet gaat.

Educatiemogelijkheden BLOX review

Waardering: 4 uit 5.

We beoordelen BLOX met 4/5 sterren op het gebied van educatie in deze reivew. BLOX heeft op zijn website een pagina met kennis. Op deze pagina heeft BLOX voornamelijk artikelen over Bitcoin en nog wat andere artikelen over Blockchain en cryptovaluta’s. Deze artikelen zijn echt bedoeld voor de beginnende crypto belegger.

Deze artikelen zijn dus echt ideaal voor nieuwe crypto handelaars, aangezien alles heel duidelijk en eenvoudig is uitgelegd. De wat meer ervaren beleggers, weten dit waarschijnlijk allemaal al dus voor hen heeft dit geen toegevoegde waarde.

Voor de rest heeft BLOX geen educatiemogelijkheden en het is niet mogelijk om een demo account aan te maken bij BLOX.

Klantenservice BLOX review

In deze BLOX review kijken we ook naar de klantenservice. Wanneer je tegen een probleem aanloopt dan kun je altijd eerst de veelgestelde vragen van BLOX raadplegen in de app. Kom je er dan nog niet uit? Je kunt dan contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice van BLOX is doordeweeks bereikbaar tussen 09:00 en 22:00 en in het weekend van 12:00 tot 17:00. Je kunt de klantenservice bereiken via de app door naar instellingen te gaan en op stel je vraag te klikken.

Hoe maak je een account aan bij BLOX?

Doordat BLOX enkel een app heeft moet je een account aanmaken via de app. Het makkelijkste wat je kan doen is één van onderstaande QR-codes scannen. Je download dan eenvoudig de app van BLOX.

BLOX account aanmaken
BLOX account aanmaken

Na het downloaden van de app vul je je gegevens in en druk je op ‘account aanmaken’. Je moet dan een aantal gegevens invullen. Zodra je dit hebt gedaan is je account al aangemaakt. Zo makkelijk is het!

Stortingsmogelijkheden BLOX review

Geld storten bij BLOX is heel simpel. Je kunt dit doen door naar je kluis te gaan en door daar op de knop ‘stort bij’ te drukken. Je kan geld storten door middel van iDeal, een bankoverschrijving en met een creditcard. Het minimale stortbedrag is maar €1 en je betaald geen stortingskosten. Een positief punt voor deze BLOX review.

Hoe koop je crypto’s bij BLOX?

Zodra je een account hebt geopend kun je eenvoudig cryptomunten kopen bij BLOX door de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Open de app

Allereerst open je de app. Je komt dan op de ‘koersen’ pagina. Je ziet op deze pagina de huidige koersen van de cryptomunten.

Stap 2: Selecteer de cryptomunt die je wilt kopen

In deze stap kies je welke cryptomunt je wilt kopen. Wanneer je weet welke munt je wilt kopen klik je hierop.

Stap 3: Koop of verkoop een cryptomunt

Je kunt nu het bedrag invullen wat je wilt verhandelen. Vervolgens geef je aan of deze cryptomunt wilt kopen of verkopen en hierna druk je op ‘bevestig aankoop’.

Handelen bij BLOX review

Stap 4: Geniet van je investering!

En Boom! Je hebt geïnvesteerd in crypto, zo eenvoudig is het. Nu nog hopen dat je investering meer waard wordt.

Eindbeoordeling BLOX review

Waardering: 3 uit 5.

Dit was de BLOX review. BLOX is voor de echte beginners een prima crypto broker. Deze broker heeft het kopen van crypto zo eenvoudig mogelijk gemaakt, maar er staan hier wel relatief hoge kosten en een beperkt handelsaanbod tegenover. We hebben BLOX daarom beoordeeld met 3 van de 5 sterren in deze review.

Voor de iets meer ervaren crypto belegger vinden wij BLOX minder geschikt. Voor deze belegger is het handelsaanbod waarschijnlijk te beperkt en ook betaal je relatief hoge kosten, wat natuurlijk nooit fijn is.

Wij raden je daarom aan om ook eens om naar de brokers Bitvavo en Binance te kijken. Bitvavo is ook geschikt voor beginnende beleggers, terwijl de crypto exchange Binance zich meer focust op ervaren beleggers.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Is BLOX betrouwbaar?

BLOX is een Nederlands bedrijf gevestigd in Nijmegen. Het bedrijf bestaat is onderdeel van BTC direct, wat een grote Nederlandse partij is die al sinds 2013 actief is in deze markt. BLOX lijkt daarom een betrouwbare broker.

Is BLOX goedkoop?

BLOX is niet de goedkoopste crypto broker. Bij BLOX betaal je transactiekosten van 1%, wat hoger is dan bij Bitvavo, hier betaal je namelijk maar transactiekosten van 0,25%. De crypto exchange Binance is nog goedkoper. Hier betaal je namelijk maar 0,1% aan transactiekosten.

Is BLOX legaal?

Beleggen bij BLOX is legaal. BLOX is een Nederlandse crypto broker die geregistreerd staat bij De Nederlandse Bank (DNB). BLOX voldoet hiermee aan de Nederlandse verplichtingen en ze mogen dus opereren als crypto broker.

Author

Tom Otto is een gepassioneerde bedrijfskundige met een gespecialiseerde focus op beleggen. Met deze website wil hij het voor iedereen makkelijker maken om te beginnen met beleggen. Tom gelooft in beleggen voor de lange termijn en zijn favoriete quote die dat helemaal samenvat is: "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient". Met een sterke interesse in waardebeleggen en ETF's heeft Tom zichzelf verder ontwikkeld door het uitgebreid bestuderen van klassiekers zoals 'De Intelligente Belegger' en het volgen van de inzichten en strategieën van Warren Buffett.

Write A Comment

Beste broker. Volgens onze vergelijking.
Start nu met beleggen in crypto bij Binance. Binance is de grootste crypto exchange van de wereld!
1
2
3
Beste broker. Volgens onze vergelijking.
Start nu met beleggen in crypto bij Binance. Binance is de grootste crypto exchange van de wereld!