Waardering: 4.5 uit 5.

Wij beoordelen Bitvavo op basis van deze review met 4,5/5 sterren in 2022. Deze Bitvavo review 2022 geeft jou alle info die je nodig hebt om wel of niet voor Bitvavo te kiezen.

Het is zeker de moeite waard om meerdere reviews te lezen voordat je een keuze maakt. Zie bijvoorbeeld deze eToro review.

Als je deze Bitvavo beoordeling naast het echte werk wilt houden, kun je alvast een account aanmaken om een indruk te krijgen van deze broker.

Onze ervaringen met Bitvavo

We beginnen deze Bitvavo review 2022 met onze eigen ervaringen met deze crypto broker.

Wij gebruiken Bitvavo nu iets minder dan een jaar om te handelen in cryptocurrencies. Daarnaast gebruiken wij ook Binance. Het voordeel van Bitvavo is dat het een Nederlandse broker is, waar je ook eenvoudig met iDeal kunt betalen.

Wat wij erg fijn vinden aan Bitvavo is de gebruiksvriendelijkheid van deze broker. Het is heel eenvoudig om crypto te kopen en verkopen en alles spreekt voor zich. De mobiele app werkt ook perfect.

Het aanbod van Bitvavo was in het begin wat matig. Het bedrijf is echter zoveel gegroeid, waardoor ze het aanbod ook flink hebben kunnen uitbreiden.

De kosten van Bitvavo vinden we ook erg laag. Je betaalt maar 0,25% aan transactiekosten.

Voordelen en nadelen Bitvavo 2022

Hieronder sommen we de voordelen en nadelen van Bitvavo op die uit deze review naar voren komen. Deze punten komen ook terug in deze Bitvavo beoordeling, maar dan heb je alvast een overzicht.

Wij hebben een goede indruk gekregen van Bitvavo en vinden dat de voordelen zeker zwaarder wegen dan de nadelen.

Voordelen Bitvavo

 • Goedkoopste crypto broker van Nederland!
 • Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank.
 • Mogelijkheid tot ontvangen van rente over je crypto (staking).
 • Wallets zijn verzekerd tot wel €255 miljoen.
 • Redelijk groot assortiment aan crypto’s: zie aanbod Bitvavo

Nadelen Bitvavo

 • Aanbod bestaat alleen uit crypto
 • Geen educatiemogelijkheden

Aanbod Bitvavo beoordeling

Waardering: 4 uit 5.

Op het gebied van handelsaanbod beoordelen we Bitvavo met 4/5 sterren. Bitvavo biedt een ruim assortiment aan cryptocurrencies. Bitvavo biedt meer dan 150 verschillende crypto’s aan.

Zo is er dus niet alleen de keuze uit de grote coins, zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook de kleinere coins, zoals Golem en Aeternity. Er worden regelmatig nieuwe cryptocurrencies toegevoegd. Bekijk hier het volledige aanbod van Bitvavo.

In dit overzicht zie je ook direct de huidige prijzen, volume en procentuele verandering. Om een aantal voorbeelden te noemen van cryptocurrencies die Bitvavo aanbiedt:

 • Cardano (ADA)
 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin (BTC)
 • Binance Coin (BNB)
 • Chainlink (LINK)
 • Dai (DAI)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Holo (HOT)
 • Polygon (MATIC)
 • Ripple (XRP)

Review kosten Bitvavo

Waardering: 4.5 uit 5.

Op het gebied van kosten beoordelen wij Bitvavo met 4,5/5 sterren. Het maken van een account bij Bitvavo is gratis. Brokers en exchanges zoals Bitvavo verdienen geld door fees in rekening te brengen over jouw transacties.

Het is van belang om goed de kosten van brokers te vergelijken, zodat je zoveel mogelijk winst zelf kunt behouden. Hiervoor is het van belang dat brokers transparant zijn over hun kosten. Bitvavo is dat gelukkig.

Zij rekenen maximaal 0,25% aan handelskosten (fees) over jouw transacties. Deze fees kunnen zelfs teruglopen tot 0,04% zodra je volume in de afgelopen 30 hoog is.

Kosten Bitvavo review
Kosten Bitvavo review

Als nieuwe handelaar bij Bitvavo heb je geluk, want over de eerste €1.000 betaal je geen commissie. Ga hiervoor via deze link naar de website van Bitvavo of via onderstaande knop.

Kosten geld storten

Geld storten bij Bitvavo zal voor de meeste Nederlanders volledig gratis zijn. Bij Bitvavo kun je namelijk gratis met iDeal geld storten op je account. Dit geld zal ook direct op je account staan.

Daarnaast kun je nog gebruik maken van een SEPA Overboeking. Deze methode duurt 1-2 werkdagen.

Ook zijn er nog de opties Bancontact, EPS Überweisung en Giropay. Om geld te storten moet je eerst inloggen op je account en vervolgens links in het scherm op ‘Tegoed storten’ drukken.

Dan ziet het er als volgt uit:

Geld storten Bitvavo

Gebruiksvriendelijkheid Bitvavo

Waardering: 5 uit 5.

We geven Bitvavo 5/5 sterren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid in deze review. Dit komt omdat wij het webplatform en de mobiele app beide als erg gebruiksvriendelijk ervaren. Het platform is voor zowel beginners en ervaren beleggers geschikt.

Vanwege de eenvoudig te gebruiken en moderne interface is het niet moeilijk om je weg te vinden bij Bitvavo.

Veel belangrijke dingen, zoals het kopen en verkopen van crypto is bij deze broker niet ingewikkeld. Tevens geven we in deze Bitvavo review 2022 een korte beschrijving hoe je een account maakt en cryptocurrencies kunt kopen en verkopen.

Mobiele app Bitvavo review

Bitvavo heeft ook een mobiele app waardoor je altijd en overal (mits je een internetverbinding hebt) je wallet kunt bekijken.

De Bitvavo App is in 2020 op de markt gekomen. Deze app kun je gewoon gratis downloaden. Met de app kun je ook handelen en dit is zeer eenvoudig om te doen.

Met een paar drukken op de knop kun je zo een cryptocurrency bijkopen of verkopen, ideaal dus als je snel moet handelen.

Als je geen grafieken hoeft te bekijken in de uitgebreide weergave op je computer, kun je net zo makkelijk op je mobiel handelen. Positief punt voor deze Bitvavo review!

Wij raden je zeker aan de app te downloaden zodra je een account hebt bij Bitvavo!

Is Bitvavo betrouwbaar?

Waardering: 5 uit 5.

We beoordelen Bitvavo in deze review op het gebied van betrouwbaarheid met 5/5 sterren. Uiteraard is het van belang dat een broker betrouwbaar en veilig is, je stopt er namelijk je hard-verdiende geld in.

Bitvavo beheert jouw wallet en slaat deze verzekerd op in een offline portefeuille, zogehete ‘cold wallets’. Deze tegoeden worden offline bewaard op veilige locaties en vereisen handmatige acties voordat ze verplaatst kunnen worden. Het is een veilige en bekende beveiligingsmethode.

Je moet wel in gedachten houden dat de sleutels, ook al is het veilig, in handen zijn van Bitvavo. Je kunt het eigenlijk zien als een soort crypto bank waar je de beveiliging van jouw geld uitbesteed aan een derde.

De cold wallets worden bewaard in kluizen van bank-niveau en worden 24-7 gemonitord. Deze kluizen voldoen aan de hoogste veiligheidscategorie in Nederland.

Daarnaast zijn de Cold Wallets verspreid over meerdere locaties, dit mitigeert fysieke risico’s, zoals natuurrampen.

Bitvavo voldoet aan de volgende standaarden:

 • Bitvavo maakt gebruik van data centers die de volgende certificaties hebben: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS level 1 en SOC 1- 3.
 • Ze hosten belangrijke aspecten van het platform in meerdere availability zones met back-ups om toegang te garanderen.
 • Bitvavo maakt gebruikt van logging voor toegang van werknemers en gebruikt bijvoorbeeld machine learning om ongebruikelijke handelingen te detecteren.
 • Bitvavo is onderworpen aan de AVG (algemene verordening gegevensbewaring).
 • Alle Bitvavo medewerkers zijn gescreend.
 • De code wordt gereviewed door meerdere verschillende IT security bedrijven.
 • Bitvavo rekeningen zijn door een samenwerking met Coinbase verzekerd tegen diefstal. Daarnaast zijn tegoeden tot $255 miljoen verzekerd via Aon.
 • Bitvavo gebruikers kunnen zelf veiligheidsmaatregelen instellen, zoals twee-factor authenticatie en bijvoorbeeld een lijst met vooraf goedgekeurde adressen.

Tweefactorauthenticatie (2FA) instellen Bitvavo

Tweefactorauthenticatie is, zoals de naam het al zegt, authenticatie in twee stappen. Dit is een extra beveiliging naast je gebruikersnaam en wachtwoord.

Als je 2FA ingesteld hebt, heb je voortaan naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een 2FA-code nodig. Deze kun je bijvoorbeeld van je telefoon krijgen. Wederom een positief punt voor deze Bitvavo review. Hoe stel je deze 2FA in? Volg deze stappen:

 1. Log in op je Bitvavo account.
 2. Klik rechts bovenin op je naam en kies voor ‘Instellingen’.
 3. Klik vervolgens onder het kopje ‘Veiligheidsinstellingen’ op ‘Inschakelen’ bij 2FA.
 4. Nu moet je nogmaals je wachtwoord invoeren.
2FA Bitvavo

5. Je krijgt nu een QR-code te zien.
6. Download de Google Authenticator app.
7. Scan de QR-code met de Google Authenticator App en vul vervolgens bij Bitvavo de 2FA code in die je in de app te zien krijgt.

Let op: je mobiele nummer moet wel eerst bevestigd zijn. Dit kun je doen onder het kopje ‘Uw gegevens’ bij instellingen.

Je hebt nu de 2FA ingesteld. Voortaan zal je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook de 2FA code in moeten vullen voordat je in kunt loggen.

Bitvavo wallet review

Voor het bewaren van cryptocurrencies heb je een wallet nodig. Je hoeft je geen zorgen te maken als je niet zo’n wallet hebt. Je ontvangt namelijk een Bitvavo wallet als je een account hebt aangemaakt. In deze wallet kun je veilig je crypto bewaren.

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen wallet aan te schaffen. In dit geval ben je voor de veiligheid en het behouden van de wallet niet afhankelijk van deze broker. Wij raden dit pas aan zodra je grote hoeveelheden cryptocurrencies bezit.

Betalingsmogelijkheden Bitvavo 2022

In deze Bitvavo review kijken we ook naar de betaalmethodes. De meest populaire betaalmethode in Nederland, namelijk iDeal wordt aanvaard! Bij Bitvavo kun je gebruik maken van verschillende betrouwbare betaalmethodes.

Naast iDeal kun je bijvoorbeeld ook met PayPal, Skrill, Neteller en SEPA Bankoverschrijving. In de afbeelding hieronder zie je overzichtelijk de betaalmethodes en de kosten per methode:

Betalingsmethode Bitvavo review
Betaalmethodes Bitvavo

Zoals hierboven te zien betaal je voor een iDeal storting dus helemaal niks. Wel kun je maximaal een bedrag van €10.000 storten in één keer. Wil je meer dan dit bedrag storten dan zul je gebruik moeten maken van de bankoverschrijving.

Een iDeal storting is direct. Je tegoed zal dus als het goed is direct op je account staan. Met bijvoorbeeld een SEPA Overboeking duurt het 1-2 werkdagen voordat je geld op je account staat.

Bitvavo hanteert geen minimaal stortingsbedrag in tegenstelling tot vele andere brokers. Dit maakt de broker ook zeer toegankelijk voor beginners.

Geld uitbetalen bij Bitvavo

Geld uitbetalen bij Bitvavo is zeer eenvoudig. Volg hiervoor deze stappen:

 1. Log in op je Bitvavo account.
 2. Klik links bovenin op ‘Tegoed opnemen’.
Geld uitbetalen Bitvavo

3. Typ nu in hoeveel je wilt opnemen. Je ziet gelijk ook transparant hoeveel transactiekosten je betaald voor het opnemen van je tegoed.
4. Klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

Educatiemogelijkheden Bitvavo

Waardering: 2.5 uit 5.

We beoordelen de educatiemogelijkheden van Bitvavo in deze review met 2,5/5 sterren. Bitvavo heeft enkel een blog waarin ze informatie geven over crypto. Gelukkig is er online een hoop te vinden over het handelen met crypto’s en we raden je dit ook aan om eerst te doen voordat je eenmaal begint met handelen.

Bekijk bijvoorbeeld eens dit artikel: Bitcoin – Wat is het en hoe werkt de blockchain?

Klantenservice Bitvavo review 2022

Waardering: 4 uit 5.

We hebben zelf contact gehad met de klantenservice van Bitvavo en delen graag onze ervaringen.

Je kunt de klantenservice benaderen met alle vragen die je hebt. Wat erg fijn is, is dat je de mogelijkheid om een livechat te starten. Hierin wordt je zo snel mogelijk geholpen.

Wij hebben ervaren dat de antwoorden goed aansluiten op de vraag die je stelt. We hebben dus goede antwoorden ontvangen.

Op basis van onze ervaring geven we Bitvavo 4/5 sterren op het gebied van klantenservice in deze review.

Staking bij Bitvavo review

In deze Bitvavo review kijken we ook naar staking. Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingsdiensten aan. Met off-chain staking kun je rewards verdienen door cryptocurrencies op je Bitvavo account ter beschikking te stellen.

Met on-chain staking kun je jouw crypto inzetten om bij te dragen aan het goedkeuren van transacties (een soort mining).

Als je cryptocurrencies op je account hebt die worden ondersteund door het stakingprogramma van Bitvavo dan hoef je alleen de opt-in-functie van de on-chain en off-chain-stakingdienst in te schakelen.

De staking zal van toepassing zijn op alle ondersteunde crypto op je account. Je blijft de eigenaar van de crypto.

Om aan de slag te gaan met staking bij Bitvavo moet je de volgende stappen ondernemen:

 1. Log in op je Bitvavo account.
 2. Klik rechts bovenin op je naam en vervolgens op ‘Instellingen’.
 3. Onderin kun je bij Accountinstellingen bij Staking klikken op inschakelen.
 4. Je kunt je Staking inkomsten zien onder je naam en dan het kopje ‘Staking’. Hier krijg je een overzicht te zien van je staking waarde en de opbrengsten. Dit ziet er als volgt uit:
Staking Bitvavo review

De volgende cryptomunten zijn momenteel geschikt voor staking: ARK, BTC, BCH, ADA, LINK, DAI, ETH, LTC, ICX, NEO, ONT, USDT, XTZ, TRX, USDC, VET en WAVES. Disclaimer: Bitvavo is geen bank en wordt niet als bank of vergelijkbare bancaire instelling gereguleerd.

Traden met Bitvavo (review)

Nu we veel punten van deze Bitvavo review hebben gehad, kijken we ook even naar hoe je kunt traden bij Bitvavo. Wij leggen dit volledig voor je uit. Allereerst is het van belang dat je een account hebt of maakt bij Bitvavo.

Via deze knop maak je een account waarmee de eerste €1.000 die je investeert commissievrij is (transacties binnen zeven dagen na het openen van een account).

Een Bitvavo account aanmaken

Een account aanmaken bij Bitvavo is heel eenvoudig:

 1. Klik op bovenstaande knop en klik op de knop ‘aan de slag’.
 2. Vul je persoonlijke gegevens in en maak een wachtwoord aan.
 3. Klik op ‘registreren’. Hierna ontvang je een e-mail, waar je vervolgens op ‘bevestig e-mailadres’ dient te klikken.
 4. Om echt te kunnen beleggen moet je account geverifieerd zijn. Hiervoor is een kopie van uw identiteitsbewijs benodigd (zoals dat overal moet).

Nu je je account hebt gemaakt kun je beginnen met het échte werk.

Een order plaatsen (eenvoudige interface)

Een order plaatsen is bij Bitvavo heel eenvoudig. Als je eenmaal bent ingelogd met je account kun je een crypto kiezen die je wilt kopen. Zodra je een crypto hebt aangeklikt krijg je het volgende schermpje te zien:

Order plaatsen Bitvavo

Hier kun je jouw bedrag in euro’s invullen en dit wordt automatisch omgerekend naar aantal Bitcoins. Je ziet ook transparant staan hoeveel handelskosten je betaald en hoeveel spread. Vervolgens druk je op de knop ‘kopen’ en dan verschijnen je coins in je wallet. Deze kun je vervolgens bij het tabje ‘verkopen’ weer verkopen. In dit geval kun je met €100,- dus 0,003 BTC kopen en betaal je €0,25 handelskosten en een spread van 0,02%. In de app van Bitvavo werkt het kopen en verkopen van crypto’s op dezelfde manier en dit zal voor zich spreken. Mocht je er toch niet uitkomen kun je in de comments vragen om onze hulp of even contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo.

Order plaats Bitvavo

Erg eenvoudig dus en zeker een positief punt voor deze Bitvavo review!

Een order plaatsen via de geavanceerde interface

Een order plaatsen via de geavanceerde interface is ook niet moeilijk. Volg hiervoor deze stappen:

 1. Log in op je Bitvavo account.
 2. Klik rechts bovenin op ‘Geavanceerd’.
 3. Je kunt nu links bovenin het scherm cryptocurrencies kopen en verkopen. Hier krijg je ook weer de kosten te zien. Dit ziet er als volgt uit:
Bitvavo geavanceerde interface

4. Klik nu op het groene bolletje bij ‘Price’ naast EUR. Dan krijg je de huidige koopprijs te zien. Nu kun je ervoor kiezen om de hoeveelheid BTC die je wilt kopen in te vullen, dan wordt de prijs in EUR berekend. Je kunt ook je bedrag in EUR invullen en dan wordt het aantal BTC berekend. Vaak zal de laatste manier het makkelijkst zijn.
5. Klik op ‘Continue’.

Stop Limit inschakelen bij Bitvavo (review)

Via de geavanceerde weergave kun je ook een Stop Limit instellen bij Bitvavo. Om een Stop Limit in te stellen moeten twee prijzen worden ingesteld. Allereerst de Triggerprijs. Dit is de prijs waartegen de order wordt geactiveerd, dus voor hoeveel je het nu gaat kopen.

Als dit voor de huidige marktprijs is, zal deze gelijk geaccepteerd worden. Vervolgens moet je de Limietprijs instellen. De limietprijs is de maximale prijs waarvoor je je limietorder wilt laten vullen. We maken dit wat duidelijker aan de hand van een voorbeeld

Stel dat je Bitcoin wilt kopen op een lagere prijs dan de huidige marktwaarde. Stel de marktwaarde van BTC is €30.000 en jij wilt pas instappen als deze prijs €25.000, maar maximaal €25.100 is (vanwege de hoge volatiliteit bij cryptomunten). Je stelt dan een triggerprijs van €25.000 in met een limietprijs van €25.100.

Zodra de prijs van BTC de triggerprijs van €25.000 bereikt, wordt je order geactiveerd en verandert deze in een limietorder. Je order wordt dan, afhankelijk van vraag en aanbod, gevuld op de limitetprijs van €25.100 of beter.

Bonussen Bitvavo review

In deze Bitvavo review kijken we ook naar bonussen. Het verkrijgen van welkomstbonussen is helaas niet meer mogelijk. Dit is tevens bij geen enkele broker meer mogelijk die gereguleerd is.

Dit komt doordat CySec dit heeft verboden. Wij vinden dit over het algemeen een positieve ontwikkeling, omdat hierdoor de focus meer komt de liggen op de kwaliteiten van een broker in plaats van de bonussen die ze te bieden hebben.

Wel kunnen nieuwe traders bij Bitvavo de eerste transacties commissievrij handelen met een limiet van €1.000. De transacties moet binnen zeven dagen worden verricht. Klik op de onderstaande knop om een account met dit voordeel aan te maken.

Eindoordeel Bitvavo review 2022

We eindigen deze Bitvavo review 2022 met ons eindoordeel. Wij raden Bitvavo zeker aan voor de beginnende beleggers. Bitvavo is zeer makkelijk in gebruik en heeft lage kosten.

Het aanbod van Bitvavo is goed, maar daar is nog wel ruimte voor verbetering. Zeker als je het vergelijkt met een exchange zoals Binance. Je kunt hier een account aanmaken bij Binance. Of lees de review even. Echter zien we dat Bitvavo snel uitbreid en het aanbod is de afgelopen tijd hard gegroeid.

Het storten van geld bij Bitvavo kan met iDeal, wat voor de Nederlanders een groot voordeel is. Zoals ook in de Bitvavo review te lezen is, bieden ze weinig educatiemateriaal aan. Dit zal je dus voornamelijk ergens anders moeten vinden.

Al met al beoordelen wij Bitvavo als een goede Nederlandse broker/exchange. Wij raden je zeker aan om zelf eens een kijkje te nemen bij deze broker en een account aan te maken. Als je dit wilt, kun je via onderstaande knop een account aanmaken waar de eerste €1.000 die je handelt commissievrij is.

Als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze Bitvavo review, laat het achter in de comments.


Veelgestelde vragen (FAQ) – Bitvavo review

Welke coins kun je staken bij Bitvavo?

Je kunt momenteel de volgende coin staken bij Bitvavo: ARK, BTC, BCH, ADA, LINK, DAI, ETH, LTC, ICX, NEO, ONT, USDT, XTZ, TRX, USDC, VET en WAVES.

Kun je met iDeal storten bij Bitvavo?

Ja. Je kunt bij Bitvavo geld storten met de betalingsmethode iDeal.

Heeft Bitvavo een bonus?

Nee. Het verkrijgen van welkomstbonussen is niet meer mogelijk bij gereguleerde brokers. Dit komt doordat CySec dit heeft verboden. Het voordeel hiervan is dat de focus niet meer op de bonussen komt te liggen, maar op de kwaliteit van de brokers en exchanges.

Kun je Dogecoin kopen bij Bitvavo?

Ja. Je kunt bij Bitvavo Dogecoin kopen. Een lange tijd was dit niet mogelijk, maar omdat ze het aanbod flink hebben uitgebreid zit ook deze coin erbij.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Ja. Bitvavo is een betrouwbare broker/exchange. Bitvavo voldoet aan een hele lijst veiligheidsstandaarden. De overgrote meerderheid van de digitale valuta wordt door Bitvavo op cold wallets opgeslagen. Deze worden bewaard in kluizen van bank-niveau.

Write A Comment