In deze uitgebreide Binance review 2023 gaan we in op het handelsaanbod, de kosten, het platform, de mogelijkheden en de betrouwbaarheid van deze crypto exchange!

Binance review 2023

Waardering: 4.5 uit 5.

We beoordelen Binance in deze review met 4,5/5 sterren. Deze Binance review 2023 geeft jou alle info die je nodig hebt zelf je oordeel te vormen over deze broker. Het is zeker de moeite waard om meerdere reviews te lezen voordat je een keuze maakt. Zie bijvoorbeeld deze Bitvavo review. Als je deze Binance review naast het echte werk wilt houden, kun je alvast een account aanmaken om een indruk te krijgen van Binance. Als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze Binance review, laat het dan achter in de comments.

Algemene informatie Binance

We beginnen deze Binance review met wat algemene informatie over deze crypto exchange. Binance is op basis van het handelsvolume de grootste crypto exchange ter wereld. Binance is opgericht in 2017. De afgelopen tijd is Binance uitgegroeid tot een platform waar je vrijwel alles wat met cryptocurrencies te maken heeft kunt regelen. Binance is voor zowel de beginnende als de ervaren beleggers.

Het bedrijf is wereldwijd actief en erg populair. Binance was oorspronkelijk actief in China, maar is later verhuisd naar Malta. Binance heeft in 2017 hun eigen cryptocurrency uitgebracht, de Binance Coin. Meer over deze coin later in de review. Naast een eigen coin heeft Binance ook een eigen blockchain (Binance Chain) en een crypto wallet (de Trust Wallet).

Als dat nog niet genoeg was kunnen mensen dankzij Binance ook in verschillende winkels betalen met hun cryptocurrencies. Dit kan door het gebruik van de Binance Card. De Binance Card draait op het platform van Swipe. Swipe is na overname in het bezit van Binance. Erg veel om te bekijken dus in deze Binance review!

Binance voordelen en nadelen review

Hieronder volgt een schema met de voordelen en nadelen van Binance. Deze punten komen ook terug in deze Binance review, maar dan heb je alvast een overzicht. Wij hebben een hele goede indruk gekregen van Binance en vinden dat de voordelen zeker zwaarder wegen dan de nadelen.

Voordelen Binance review

 • Lage transactiekosten
 • Betrouwbare en veilige exchange
 • Heel groot aanbod aan crypto
 • Niet alleen handelsmogelijkheden, maar veel extra’s, zoals Binance Earn
 • Mogelijkheid om een Binance Card aan te vragen waarmee je in sommige winkels kunt betalen
 • De community heeft een stem in welke cryptocurrencies moeten worden toegevoegd
 • Extra 20% korting via onze vriendenkorting

Nadelen Binance review

 • Relatief hoge kosten voor uitbetalen
 • Geen Nederlandse support
 • Voor échte beginners kan het lastig zijn om je weg wijs te maken
 • Tijdelijk geen iDeal betalingsmogelijkheden

Handelsaanbod Binance review

Waardering: 5 uit 5.

Op het gebied van aanbod scoort Binance 5/5 sterren in deze review. Binance heeft een zeer ruim assortiment aan cryptomunten. Uiteraard kun je handelen in bitcoins en ethereum, maar Binance heeft nog veel meer te bieden. Het volledige aanbod is te vinden via deze link: Aanbod Binance. Op het moment van het schrijven van deze review heeft Binance 1193 crypto-paren waar je mee kunt handelen. Vrijwel op wekelijkse basis worden er nieuwe munten toegevoegd. Het aanbod van Binance is dus zeer groot vergeleken met kleinere exchanges, zoals Bitvavo. Zie de screenshot hieronder om een aantal crypto te zien die Binance aanbiedt.

Aanbod Binance review

Kosten en fees Binance review

Waardering: 5 uit 5.

Ook op het gebied van kosten beoordelen we Binance met 5/5 sterren in deze review. Een groot voordeel van een exchange is dat de prijzen vaak voordelig zijn. Ook Binance is hierin geen uitzondering. De transactiekosten bedragen niet meer dan 0,10%. Dit is zelfs voor een exchange een zeer lage prijs. Je krijgt 25% korting op je handelskosten als je handelt met de Binance Coin (BNB). Deze promotie zal in de komende jaren ophouden te bestaan. De promotie begon namelijk met 50% en wordt elk jaar gehalveerd.

Daarnaast krijg je nog een 20% korting op je handelskosten als je een account aanmaakt via onze link of via de knop hieronder. Deze korting is levenslang en zal voor elke trade gelden.

Hoeveel kost geld storten bij Binance?

Geld storten op jouw Binance account is momenteel gratis. Dit kan momenteel namelijk alleen via Bank Card (Visa/MasterCard). Op het moment van schrijven van deze review zijn de betalingsmogelijkheden Bank Transfer en iDeal niet mogelijk door onderhoudswerkzaamheden. Zie hieronder:

Betalingsmogelijkheden Binance

Het kopen van bijvoorbeeld BTC moet met minimaal €20,-. Dit verschilt per coin en staat op deze manier aangegeven:

Kopen van BTC bij Binance

Hoe kan ik geld opnemen bij Binance?

Er zijn twee mogelijkheden. Je wilt geld opnemen naar je bank of je wilt cryptovaluta uitbetalen. Voor de eerste mogelijkheid moet je je crypto verkopen op het handelsplatform naar EUR. Vervolgens kun je door naar ‘Wallet’ -> ‘Spot Wallet’ -> ‘Opname’ te gaan je geld uit betalen. Crypto rechtstreeks uitbetalen naar een andere site, bijvoorbeeld Bitcoin naar Bitvavo kun je doen via de volgende stappen:

 1. Je hebt in dit geval het bitcoin-adres nodig van Bitvavo.
 2. Kopieer dit adres en voer het in. Kies de hoeveelheid BTC die je wilt versturen naar je Bitvavo wallet. Let op: er wordt een fee ingehouden.
 3. Nu kun je de transactie versturen. De snelheid van deze transactie is afhankelijk van de blockchain.

Binance App review

Binance heeft ook een mobiele app waar je kunt handelen in cryptocurrencies. Deze app is te downloaden in de App Store en Google Playstore. Wij hebben al van een aantal mensen gehoord dat ze eigenlijk liever via de app handelen dan via de website en dit ook makkelijker vinden. De app is vooral handig als je onderweg wilt handelen. Positief punt voor deze Binance review!

Binance Coin (BNB)

De Binance Coin (BNB) is een interne token van Binance die op de Ethereum blockchain is ontwikkeld. Deze coin heeft als voornaamste doel om uitwisselingsoperaties te voeden en gemak te bieden aan handelaren. Binance geeft maximaal 200 miljoen BNB uit.

Zoals al eerder in deze Binance review aangegeven, kun je door middel van BNB in bezit te hebben, korting krijgen op je handelskosten. Vooral voor grote spelers in de crypto-industrie is dit zeer aantrekkelijk. Deze regeling heeft dan ook veel grote spelers aangetrokken.

De Binance Coin is een enorm goed idee geweest van Binance. De waarde van de coin is in de afgelopen jaren geëxplodeerd. De Binance Coin staat nu in de top 5 coins qua market cap, na Bitcoin, Ethereum en Tether. BNB heeft op het moment van schrijven van deze Binance Review een waarde van €268,50 per coin met een totale market cap (aantal coins x de waarde van één coin) van €45.197.295.977. Een hele grote coin dus. De BNB transacties worden door de Binance Chain (de blockchain van Binance) afgewikkeld.

Binance Earn: genereer passief inkomen

Met Binance Earn kun je geld verdienen over de crypto-fondsen die je in bezit hebt. Zodra jij crypto hebt op Binance kun je ervoor kiezen om deze in 1 van de tientallen beschikbare cryptoproducten te ‘beleggen’. Zolang je het minimumbedrag hebt dat aangegeven is voor het door jou gekozen product kom je in aanmerking voor Binance Earn. Je kunt eenvoudig je gewenste hoeveelheid crypto over zetten naar een product. De volgende dag zie je de inkomsten er al van. De voorwaarden variëren afhankelijk van je product. Om je een voorbeeld te geven van producten waar je voor kunt kiezen:

Binance Earn
Binance Earn

Zoals je hierboven kunt zien kun je dus ongeveer 7% verdienen over een periode van 90 dagen als je kiest voor de BTC vaste besparingen. De daadwerkelijke verdiensten zijn afhankelijk van de prijsstijgingen/dalingen van de desbetreffende coin.

Categorieën Binance Earn review

Binance Earn heeft de volgende categoriëen:

Binance Earn opties

Als je bijvoorbeeld graag voor zekerheid gaat kun je het beste kiezen voor de producten die te vinden zijn onder ‘Besparingen’. Je hebt daar dan ook weer meerdere keuzemogelijkheden. Je hebt namelijk Flexibele Savings, Locked Savings en Activities. We laten je nog even zien wat je bijvoorbeeld met Locked Savings kunt kiezen.

In het voorbeeld hieronder ga je een Locked Saving zien van AXS waar je 15% jaarlijkse interest krijgt. Je kunt hier kiezen voor een tijd van 15 dagen. Jouw AXS geef je dus eigenlijk voor 15 dagen aan Binance en vervolgens krijg je je AXS terug met rente. Let op: 15% jaarlijks is natuurlijk geen 15% over 15 dagen. 15 dagen zal in dit geval 0,616% zijn. Voor 15 dagen is dit een zeer goed rendement (het is immers wel 15% per jaar). Dit zul je op de bank de komende tijd niet ontvangen ;).

Nu is natuurlijk de vraag, wat is hier het risico van. Bekijk dit antwoord van Binance:

Hier geven ze aan dat je de rente gegarandeerd gaat ontvangen. Dit klopt ook. Het risico voor jou is dat de prijs van AXS daalt in de tijd dat jouw geld ‘vast staat’. Uiteraard kan de prijs ook stijgen. Als je van plan bent om AXS voor lange termijn vast te houden dan is er eigenlijk geen risico.

Al met al is Binance Earn een positief punt voor deze Binance review en een leuke feature!

Let op: deze producten kunnen ook uitverkocht zijn. Dan zul je een ander product moeten kiezen of wachten tot er weer iets voor je bij zit!

Binance Card review

Bij Binance is er ook de mogelijkheid om de Binance Card aan te schaffen. Je krijgt dan je eigen Visa Debit Card. Hiermee kun je bij zo’n zestig miljoen bedrijven wereldwijd producten kopen met je cryptocurrencies. Je hoeft dus geen crypto meer om te zetten voordat je kunt betalen. Deze dienst is gratis en je betaalt hiervoor geen extra fees. Lees hier meer over de Binance Card. Nóg een leuke feature uit deze Binance review!

Binance Launchpad review

Binance Launchpad is het exclusieve token-lanceringsplatform van Binance en is begonnen in 2019. Launchpad helpt projecten om fondsen te werven en hun bereik te vergroten. Hier komen dus nieuwe projecten/coins op waar je de mogelijkheid hebt om er al vroeg bij te zijn.

Voordat een nieuw project op Binance Launchpad kan komen moet het project eerst een beoordelingsproces doorlopen om te bepalen of het voldoet aan de normen van Binance. Zodra het proces succesvol doorlopen is, wordt het weergegeven op de Launchpad. Op dat moment kunnen Binance-gebruikers deel nemen aan het project. Hoe kun je dan deelnemen aan zo’n project? Volg deze stappen:

 1. Voltooi de verificatie van je Binance account
 2. Ga naar de Binance Launchpad-website: Launchpad Binance
 3. Klik op de projectpagina en bekijk de details
 4. Als je het project de moeite waard vind, klik je op de knop ‘Nu kopen’. Afhankelijk van de voorwaarde van het project kun je cryptocurrencies gebruiken zoals BNB en BTC.
  Let op: elke gebruiker kan een maximum bedrag bijdragen bij een project, zodat meerdere mensen de kans hebben om deel te nemen. Dit bedrag zal verschillen per project.

Klantenservice Binance review

Waardering: 4 uit 5.

De klantenservice van Binance scoort 4/5 sterren in deze review. Binance heeft een goede klantenservice. In het Support Center kun je al veel informatie vinden en daarnaast heeft Binance ook 24/7 support. Dit kan via de chatfunctie (dit raden wij aan) of via een request. Momenteel zijn er veel klachten over de klantenservice, omdat de betaalmogelijkheid iDeal niet beschikbaar is en mensen problemen hebben met het uitbetalen. Wij raden je aan om, als je niet kunt uitbetalen bij Binance, uit te betalen via een crypto transactie naar een andere broker/exchange.

Binance betrouwbaarheid en veiligheid

Waardering: 5 uit 5.

De betrouwbaarheid en veiligheid van Binance scoren we met 5/5 sterren in deze review! Binance is een betrouwbare en veilige exchange. Het is een keer voorgekomen dat hackers in 2019 ruim 7000 BTC (de waarde was toen 37 miljoen) in één transactie hebben gestolen van het platform. Het platform werd direct stilgelegd. Binance is hier verder heel erg goed mee omgegaan. De CEO stond direcct klaar om het nieuws bekend te maken en alle vragen te beantwoorden. Alle verliezen zijn gedekt door een verzekering die ze hebben. Geen enkele gebruiker van Binance heeft last gehad van de aanval. Een goed voorbeeld dat Binance de zaakjes wel op orde heeft en een positief punt voor deze review! Je kunt Binance dus zeker zien als een betrouwbare en veilige crypto-exchange.

Naast de veiligheid van het bedrijf zelf hebben gebruikers de mogelijkheid om zelf ook voor wat extra veiligheid te zorgen. Wij raden je de volgende punten aan om je eigen veiligheid te vergroten:

 • Uiteraard is een sterk wachtwoord altijd handig
 • Stel de 2 Factor Authenticatie in. Hierdoor is niet alleen je wachtwoord voldoende om in te loggen, maar is er nog iets nodig, zoals een SMS bevestiging
 • Neem tegoeden op waar je niet mee handelt. Je kunt er ook voor kiezen om je tegoeden in Binance Earn te stoppen

Handleiding – Hoe koop en verkoop ik crypto op Binance?

In deze Binance review 2023 vertellen we je ook hoe je cryptocurrencies kunt kopen op de exchange. Er zijn meerdere manieren voor. Wij leggen er hieronder drie uit.

Optie 1: Convert & OCT Portal (makkelijkst)

Crypto kopen via Convert is de meest eenvoudig manier van crypto kopen via Binance. Volg deze stappen:

 1. Log in met jouw Binance account. Heb je deze nog niet, maak die dan met deze link aan en ontvang 20% korting op jouw handelskosten
 2. Hou je muis bovenin op het kopje ‘Trade’ en kies voor ‘Convert’
 3. Voer nu in welke coin je wilt kopen en met welke coin of valuta je dat wilt doen

Het schermpje ziet er als het goed is als volgt uit:

Order plaatsen Binance review

Let op: je moet de afkortingen intypen. Wil je met euro BTC kopen. Klik dan in dit geval op USDT en typ daar EUR in.

Optie 2: Classic (makkelijk)

De tweede optie die we in deze Binance review bespreken is de Classic methode. Crypto kopen via de optie ‘Classic’ is bijna net zo makkelijk als via ‘Convert’. Voor het kopen van cryptocurrencies via ‘Classic’ volg je deze stappen:

 1. Log in met jouw Binance account. Heb je deze nog niet, maak die dan met deze link aan en ontvang 20% korting op jouw handelskosten.
 2. Hou je muis bovenin op het kopje ‘Trade’ en kies voor ‘Classic’.
 3. Typ rechtsboven de afkorting die je wilt kopen. Als je bijvoorbeeld Bitcoin wilt kopen typ je ‘BTC’ in.
 4. Kies nu welke trade je wilt maken. Wil je bijvoorbeeld met EUR Bitcoin (BTC) kopen. Kies dan voor BTC/EUR.
 5. Nu kun je onderin het aantal invullen dat je wilt. Klik vervolgens op ‘Buy BTC’.

De ‘Classic’ optie ziet er als volgt uit:

Binance Classic
Classic Trade Binance

Optie 3: Advanced (moeilijker)

Zoals de naam al zegt is de ‘Advanced’ interface het meest ingewikkeld. Voor het kopen van crypto is ook deze methode niet ingewikkeld. Wel kun je met de Advanced View veel meer zien en doen. Om crypto te kopen moet je de volgende stappen volgen:

 1. Log in met jouw Binance account. Heb je deze nog niet, maak die dan met deze link aan en ontvang 20% korting op jouw handelskosten.
 2. Hou je muis bovenin op het kopje ‘Trade’ en kies voor ‘Advanced’.
 3. Typ links bovenin de afkorting die je wilt kopen. Als je bijvoorbeeld Ethereum wilt kopen typ je ‘ETH’ in.
 4. Kies nu welke trade je wilt maken. Wil je bijvoorbeeld met EUR Ethereum (ETH) kopen, kies dan voor ETH/EUR.
 5. Nu kun je onderin het aantal invullen dat je wilt. Klik vervolgens op ‘Buy ETH’.

De Advanced Interface ziet er als volgt uit:

Binance Advanced
Advanced Interface Binance

Margin Trading Binance review

Je kunt bij Binance ook met Margin traden. Wat is Margin trading? Ook dat leggen we even uit in deze Binance review. Eigenlijk is dat handelen met ‘geleend’ geld. Om dit geld te lenen heb je, net als bij een bank, onderpand nodig. In het geval van Margin trading bij crypto zal je onderpand wat cryptocurrencies zijn. Stel je hebt een Margin van x5 en je hebt €100. Dan kun je dus met €500 handelen op de cryptomarkt en is de €100 je onderpand. Je betaald hier vervolgens ook rente over, maar je kunt nu wel met meer geld beleggen. Je moet er goed rekening mee houden dat met Margin traden extra risico ’s met zich meebrengt. Door met meer geld te handelen kan je namelijk niet alleen meer geld verdienen, maar ook veel sneller geld verliezen.

Hoe maak je een Margin Trading account bij Binance?

Je hebt voor het traden met Margin een ander account nodig bij Binance. Volg deze stappen om een Margin Trading account te openen:

 1. Log in op je Binance account.
 2. Hou je muis op het icoon van je account en ga naar het dashboard.
 3. Klik onder ‘Balance details’ op ‘Margin’. Hier heb je wel een geïdentificeerd account voor nodig. Heb je dit nog niet, dan moet je het identificatieproces nog doorlopen. Daarnaast moet je 2FA ingeschakeld zijn.
 4. Je krijgt nog een melding te zien over de risico’s die komen kijken bij Margin traden. Het is belangrijk om eerst goed te weten wat de risico’s en voordelen ervan zijn voordat je begint.
 5. Je kunt nu je account aanmaken en gaan handelen met Margin!

Om te kunnen traden met Margin heb je uiteraard een saldo nodig. Hoe krijg je deze op je Margin-account? Dit zal via een overboeking van je main Binance account moeten. Volg deze stappen:

 1. Klik op het tabblad ‘Wallet’ en vervolgens op ‘Margin’.
 2. Klik vervolgens op ‘Transfer’. Dit staat aan de rechterkant van de pagina.
 3. Nu moet je kiezen welke crypto je wilt overboeken. Er staat dan Transfer from Exchange Wallet naar Margin Wallet, zoals in deze onderstaande afbeelding:

4. Kies nu de hoeveelheid coins dat je wilt overboeken naar je Margin-account.

Eindoordeel Binance Review 2023

Waardering: 4.5 uit 5.

We beoordelen Binance in totaal met 4,5/5 sterren, vanwege het grote aanbod, de lage kosten en de betrouwbaarheid. We hopen dat je na het lezen van deze Binance Review 2023 een beter beeld hebt van wat Binance is en wat de voordelen en nadelen zijn. Wij vinden Binance momenteel de beste crypto-exchange van de wereld. Ze zijn immers ook niet voor niets de grootste. Ze hebben een zeer groot aanbod aan coins en de kosten vallen ook erg mee.

Naast de exchange biedt Binance nog veel meer aan, zoals Binance Earn en de Binance Card. De mobiele app van Binance werkt ook zoals het hoort. Het is, voornamelijk voor de Nederlanders, erg jammer dat de betaalmethode iDeal momenteel niet te gebruiken is. Zodra dit wel weer mogelijk is zullen we dit hier ook aanpassen en de geabonneerde gebruikers op de hoogte houden via de e-mail. Abonneren op onze nieuwe artikelen is gratis en doe je rechtsboven in het scherm.

Wij raden deze exchange zeker aan als je opzoek bent naar een plek om te gaan handelen in cryptocurrencies. Om een account met een extra 20% korting op je handelskosten aan te maken kun je op onderstaande knop drukken.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is Binance Coin (BNB)?

De Binance Coin (BNB) is een intern token van Binance die op de Ethereum blockchain is ontwikkeld aan de hand van de ERC20 tokenstandaard. Deze coin heeft als voornaamste doel om uitwisselingen te voeden en gemak te bieden aan handelaren. Binance geeft in totaal maximaal 200 miljoen BNB uit.

Wat is Binance Earn?

Met Binance Earn kun je geld verdienen over je crypto-fondsen. Zodra je cryptocurrencies op Binance hebt, kun je ervoor kiezen om deze in één van de tientallen beschikbare cryptoproducten te beleggen. Hier zijn veel verschillende soorten producten voor, van veilige opties tot riskantere opties.

Kun je met iDeal betalen bij Binance?

Nee. Je kunt momenteel niet met iDeal betalen bij Binance. Deze betalingsmogelijkheid is niet beschikbaar vanwege ‘onderhoudswerkzaamheden’. Volgens Binance gaat het om een tijdelijke stop.

Wat is het aanbod van Binance?

Het aanbod van Binance is zeer ruim. Binance heeft momenteel 1193 crypto-paren waarin je kunt handelen. Bijna wekelijks worden er nieuwe cryptocurrencies toegevoegd.

Kun je Dogecoin kopen bij Binance?

Ja. Je kunt bij Binance de crypto munt Dogecoin kopen.

Write A Comment

Beste broker. Volgens onze vergelijking.
Start nu met beleggen in crypto bij Binance. Binance is de grootste crypto exchange van de wereld!
1
2
3
Beste broker. Volgens onze vergelijking.
Start nu met beleggen in crypto bij Binance. Binance is de grootste crypto exchange van de wereld!