In dit artikel bespreken we de beste groeiaandelen voor 2024. We nemen een aantal belangrijke aspecten onder de loep nemen, waaronder de groei van de winst, het innovatieve karakter van hun bedrijfsmodellen, hun positie als leiders binnen hun sector, en de kwaliteit van hun managementteams.

Dit artikel is geschreven voor beleggers die op zoek zijn naar aandelen met het potentieel om sterk te groeien. We zullen een aantal specifieke aandelen bespreken, maar het is belangrijk om ook zelf onderzoek te doen voordat je gaat beleggen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste groeiaandelen?

Bij het kiezen van de beste groeiaandelen zijn er enkele belangrijke factoren om op te letten.

  1. Sterke winstgroei: Zoek naar bedrijven die consequent een sterke winstgroei tonen. Groeiaandelen kenmerken zich vaak door hogere winstgroei dan het marktgemiddelde.
  2. Innovatief bedrijfsmodel: Bedrijven die innovatieve producten of diensten aanbieden of een unieke positie in de markt innemen, zijn vaak goede kandidaten.
  3. Sectorleiderschap: Ondernemingen die leiders zijn in hun sector of een groot marktaandeel hebben, kunnen vaak duurzame groei realiseren.
  4. Sterk managementteam: Een capabel en ervaren managementteam is essentieel voor het voortdurende succes van een groeiend bedrijf.
  5. Toekomstperspectieven: Kijk naar de toekomstige potentie van een bedrijf, inclusief plannen voor uitbreiding, nieuwe producten of diensten, en marktvooruitzichten.

Hieronder gaan we dieper in op een aantal aandelen die voldoen aan deze criteria, wat een indicatie is dat het goede groeiaandelen zijn.

Beste groeiaandelen 2024

Top 5 beste groeiaandelen 2024

1. ASML

Sterke winstgroei: In de afgelopen tien jaar heeft ASML een opmerkelijke groei in winstgevendheid getoond. De winst steeg van 1.349 miljoen USD in 2013 naar 5.926 miljoen USD in 2022, met een opvallende piek in 2021 van 6.960 miljoen USD. Deze groei weerspiegelt ASML’s sterke positie in de halfgeleiderindustrie en hun innovatieve technologieën.

Innovatief bedrijfsmodel: ASML is een pionier in de ontwikkeling van chipmachines. Het bedrijf is marktleider in deze sector en heeft een sterke reputatie voor innovatie.

Sectorleiderschap: ASML is de marktleider in de sector van chipmachines. Het bedrijf heeft een groot marktaandeel en is goed gepositioneerd om te profiteren van de toenemende vraag naar chipmachines.

Sterk managementteam: ASML heeft een sterk managementteam met een bewezen trackrecord van succes. Het bedrijf wordt geleid door Peter Wennink, die al sinds 2003 CEO is.

Toekomstperspectieven: ASML is goed gepositioneerd om te profiteren van de toenemende vraag naar chipmachines. De wereldwijde vraag naar chips is sterk groeiend, gedreven door de digitalisering van de economie en de toenemende vraag naar smartphones, laptops en andere elektronica.

2. Microsoft

Sterke winstgroei: Microsoft heeft consistent een sterke winstgevendheid laten zien in de afgelopen tien jaar. Hun winst steeg van 21.863 miljoen USD in 2013 naar een indrukwekkende 72.738 miljoen USD in 2022. Deze groei benadrukt Microsoft’s succes in het diversifiëren van hun productaanbod en het leiden van innovatie in de technologie-industrie.

Innovatief bedrijfsmodel: Microsoft is een innovatieve softwaregigant. Het bedrijf heeft een sterke reputatie voor innovatie en is goed gepositioneerd om te profiteren van nieuwe technologieën, zoals cloud computing en artificial intelligence. Microsoft heeft een aantal innovatieve producten en diensten op de markt gebracht, zoals de Azure cloud computing-platform, de Office 365 suite van productivity-apps en de Power BI business intelligence-software.

Sectorleiderschap: Microsoft is een van de marktleiders in de softwaresector. Het bedrijf heeft een groot marktaandeel in de cloud computing-sector, de productivity-software-sector en de business intelligence-sector.

Sterk managementteam: Microsoft heeft een sterk managementteam met een bewezen trackrecord van succes. Het bedrijf wordt geleid door Satya Nadella, die al sinds 2014 CEO is. Nadella heeft Microsoft succesvol getransformeerd van een traditionele softwareleverancier naar een cloud computing-leider.

Toekomstperspectieven: Microsoft is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende populariteit van cloudcomputing en kunstmatige intelligentie. Cloudcomputing is al de afgelopen jaren de snelst groeiende tak van Microsoft’s bedrijf, en in het afgelopen jaar maakte het al voor meer dan de helft van de omzet uit. Dit komt doordat bedrijven en mensen steeds meer digitaal werken en leven, en er behoefte is aan clouddiensten die hun IT-infrastructuur ondersteunen.

3. Tesla

Sterke winstgroei: Tesla’s financiële traject over de afgelopen tien jaar laat een significante ommekeer zien. Beginnend met verliezen, zoals in 2017 met een verlies van 1.962 miljoen USD – heeft Tesla een indrukwekkende groei doorgemaakt, resulterend in een winst van 12.583 miljoen USD in 2022. Deze verandering markeert Tesla’s evolutie van een opstartende uitdager naar een winstgevende speler in de auto-industrie.

Innovatief bedrijfsmodel: Tesla is een pionier in de elektrische auto-industrie. Het bedrijf heeft een innovatief bedrijfsmodel dat het mogelijk maakt om elektrische auto’s te produceren en verkopen tegen een concurrerende prijs.

Sectorleiderschap: Tesla is een van de marktleiders in de elektrische auto-industrie. Het bedrijf heeft een groot marktaandeel en is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar elektrische auto’s.

Sterk managementteam: Tesla heeft een sterk managementteam met een bewezen trackrecord van succes. Het bedrijf wordt geleid door Elon Musk, die al sinds 2008 CEO is.

Toekomstperspectieven: Tesla is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar elektrische auto’s. De vraag naar elektrische auto’s is sterk groeiend, gedreven door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en de toenemende overheidssubsidies voor elektrische auto’s.

4. PayPal

PayPal is een goede keuze voor een groeiaandeel. Het bedrijf heeft een sterke winstgroei, een innovatief bedrijfsmodel, sectorleiderschap, een sterk managementteam en goede toekomstperspectieven.

PayPal is een van de marktleiders in de betaalsector. Het bedrijf heeft een groot marktaandeel in de Verenigde Staten en Europa en is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende markt voor digitale betalingen.

PayPal heeft een innovatief bedrijfsmodel dat het mogelijk maakt om online en in winkels betalingen te accepteren. Het bedrijf biedt een breed scala aan betaalmethoden aan, waaronder creditcards, debetkaarten, PayPal-rekeningen en PayPal-kaarten.

PayPal heeft een sterk managementteam met een bewezen trackrecord van succes. Het bedrijf wordt geleid door Dan Schulman, die al sinds 2014 CEO is. Schulman heeft PayPal succesvol gemaakt tot een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

PayPal heeft goede toekomstperspectieven. De wereldwijde markt voor digitale betalingen wordt naar verwachting in de komende jaren sterk groeien, gedreven door de toenemende populariteit van e-commerce en de toenemende vraag naar gemak en veiligheid bij betalingen.

5. Alphabet (Google)

Sterke winstgroei: Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft ook een aanzienlijke winstgroei getoond. Van 12.733 miljoen USD in 2013 is de winst gestegen naar 59.972 miljoen USD in 2022. Deze stijging is een getuigenis van Alphabet’s dominantie in digitale advertenties en hun uitbreiding naar andere technologiegebieden.

Innovatief bedrijfsmodel: Alphabet is een innovatieve technologiegigant. Het bedrijf heeft een sterke reputatie voor innovatie en is goed gepositioneerd om te profiteren van nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality.

Sectorleiderschap: Alphabet is een van de marktleiders in de technologiesector. Het bedrijf heeft een groot marktaandeel en is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar technologie.

Sterk managementteam: Alphabet heeft een sterk managementteam met een bewezen trackrecord van succes. Het bedrijf wordt geleid door Sundar Pichai, die al sinds 2015 CEO is.

Toekomstperspectieven: Alphabet is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar technologie. De vraag naar technologie is sterk groeiend, gedreven door de digitalisering van de economie en de veranderende consumptiegewoonten.

Conclusie beste groeiaandelen 2024

De vijf aandelen die we hierboven hebben besproken voldoen allemaal aan de criteria voor groeiaandelen. Ze hebben allemaal een sterke winstgroei laten zien, een innovatief bedrijfsmodel, sectorleiderschap, een sterk managementteam en goede toekomstperspectieven.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat dit slechts een selectie is van aandelen die voldoen aan de criteria voor groeiaandelen. Er zijn nog veel andere aandelen die ook potentieel hebben voor groei. Het is belangrijk om zelf onderzoek te doen voordat u een investering doet.

Hier zijn enkele tips voor het doen van onderzoek naar groeiaandelen:

  • Bekijk de financiële resultaten van het bedrijf. Kijk naar de winstgroei, de omzetgroei en de winstmarge.
  • Lees de nieuwsberichten over het bedrijf. Houd u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij het bedrijf.
  • Volg de analistenverwachtingen. Wat verwachten analisten van de toekomst van het bedrijf?
  • Doe uw eigen onderzoek. Lees de jaarverslagen van het bedrijf en bezoek de website van het bedrijf.

Door goed onderzoek te doen, vergroot je je kans op succes bij het beleggen in groeiaandelen.

Beste groeiaandelen 2024 kopen

Als je inmiddels overtuigd bent en klaar bent om aandelen te kopen is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet, waar je deze aandelen kunt kopen. Natuurlijk kunnen wij je hier ook bij helpen.

Volgens onze analyse is DEGIRO de beste broker voor het kopen van aandelen en dus ook groeiaandelen. Bij deze broker kun je alle bovenstaande groeiaandelen kopen en je betaalt bij deze broker geen hoge transactiekosten. Het is dus zeker de moeite waard om een account aan te maken bij DEGIRO, dit kun je doen via de knop hieronder.

* Aan deze actie zijn voorwaarden verbonden.

Disclaimer
Dit is onze mening en dit is geen beleggingsadvies. Voordat je de aandelen koopt wat volgens ons de beste groeiaandelen zijn, is het altijd verstandig dat je zelf onderzoekt of dit goede aandelen zijn.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat zijn groeiaandelen?

Groeiaandelen zijn de aandelen van bedrijven, waarvan de verwachting is dat de inkomsten van het bedrijf flink gaan groeien.

Wat zijn de beste groeiaandelen van 2024?

Volgens ons zijn de beste groeiaandelen van 2024: ASML, PayPal, Tesla, Microsoft en Alphabet (Google). Dit zijn allemaal bedrijven die de afgelopen jaren flink zijn gegroeid, maar deze bedrijven hebben ook gemeen dat ze sterke marktposities hebben, waardoor het risico van deze aandelen iets lager is dan bij andere groeiaandelen. Dit is ook de reden waarom dit volgens ons de beste groeiaandelen zijn.

Waar moet je op letten bij het beleggen in groeiaandelen?

Bij het beleggen in groeiaandelen, moet je er altijd goed op letten dat je niet te veel betaald. De P/E ratio van groeiaandelen is hoger en dit is ook logisch, want als belegger ben je bereidt om te betalen voor groei. Je moet alleen kritisch zijn dat je onrealistisch veel betaalt. Daarnaast moet je ook kritisch zijn over de groei, niet alle aandelen maken namelijk hun groeiverwachting waar.

Author

Tom Otto is een gepassioneerde bedrijfskundige met een gespecialiseerde focus op beleggen. Met deze website wil hij het voor iedereen makkelijker maken om te beginnen met beleggen. Tom gelooft in beleggen voor de lange termijn en zijn favoriete quote die dat helemaal samenvat is: "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient". Met een sterke interesse in waardebeleggen en ETF's heeft Tom zichzelf verder ontwikkeld door het uitgebreid bestuderen van klassiekers zoals 'De Intelligente Belegger' en het volgen van de inzichten en strategieën van Warren Buffett.

Write A Comment