In dit artikel gaan we opzoek naar de beste dividend aandelen in 2024. Om te beginnen, waarom gaan we specifiek op zoek naar dividend aandelen? Nou, het zijn vaak bedrijven die al een tijdje meegaan, een steady cashflow hebben en ook nog eens zo vriendelijk zijn om een deel van hun winst als dividend uit te delen. Dat zegt niet alleen iets goeds over hun financiële gezondheid, maar toont ook aan dat ze hun investeerders serieus nemen.

De legendarische Warren Buffett is een echte fan van dit soort aandelen. Hij houdt van bedrijven die trouw dividend uitkeren, want dat ziet hij als een teken dat ze een solide en duurzaam bedrijfsmodel hebben.

Wat het extra leuk maakt, is dat dividend aandelen je een soort van passief inkomen geven. Je koopt ze, doet er verder weinig mee en incasseert lekker de regelmatige dividenden. Vooral in een wiebelige economie is dat een warm welkom. Plus, ze kunnen je portfolio mooi in balans houden, omdat ze wat zekerheid en stabiliteit brengen.

Beste dividend aandelen 2023
Beste dividend aandelen 2024

Criteria voor de beste dividend aandelen

Voordat we de diepte induiken en op zoek gaan naar de beste dividend aandelen van 2024, is het cruciaal om eerst een aantal selectiecriteria op te stellen. Waarom? Omdat je je geld niet zomaar in de eerste de beste aandelen wilt steken. Je wilt investeren in bedrijven die niet alleen nu aantrekkelijk lijken, maar ook op de lange termijn goede beleggingen blijven. Hier zijn een paar criteria waarop we onze keuze gaan baseren:

1. Lange-termijn Winstgroei: Het is verstandig om een bedrijf te kiezen met een stabiele winstgroei van tussen de 5% en 15%. Dit is vaak een indicatie van een solide en duurzaam bedrijfsmodel [1] .

2. Gezonde Cashflow: Een sterke kasstroom is essentieel. Dit laat zien dat een bedrijf genoeg geld genereert om dividend uit te keren en tegelijkertijd te investeren in groei.

3. Schuld-tot-eigen-vermogen Ratio: Een ratio lager dan 2.00 is een goed teken. Hoge schulden kunnen een bedrijf beperken in zijn mogelijkheid om dividend uit te keren.

4. Sector Trends: Naast de cijfers van het bedrijf zelf, is het ook belangrijk om te kijken naar de algehele gezondheid van de sector waarin het opereert.

Met behulp van de bovengenoemde criteria hebben we een grondige analyse uitgevoerd om de beste dividend aandelen voor 2024 te vinden. Door ons te concentreren op robuuste financiële gezondheid, stabiele cashflows, en sterke historische dividendprestaties, hebben we een selectie samengesteld die uitblinkt in zowel stabiliteit als potentieel voor waardegroei.

Deze zorgvuldig gekozen aandelen representeren niet alleen de top in hun sector, maar bieden ook een aantrekkelijk dividendrendement, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor waardebeleggers die op zoek zijn naar betrouwbare inkomsten uit dividenden

Top 7 beste dividend aandelen van 2024

AandeelDividendpercentage
1. Lowe’s 1,97%
2. Heineken2,1%
3. Coca-Cola 3,14%
4. Procter & Gamble 2,58%
5. Target3,12%
6. Realty Income 5,33%
7. Johnson & Johnson 3,05%
Samenvatting beste dividend aandelen 2024

1. Lowe’s

Dividendpercentage: 1,97%

Dit Amerikaanse bedrijf is het perfecte dividendgroei aandeel. Lowe’s heeft haar dividend inmiddels al 46 jaar op rij verhoogd. Dan hebben we het niet over kleine verhogingen. In de afgelopen tien jaar heeft Lowe’s namelijk het dividend met wel 471% verhoogd.

Ook hebben we de volgende criteria bekeken:

 1. Stabiele Winstgroei: Lowe’s verdient elk jaar een beetje meer geld. Dit is goed omdat het laat zien dat ze steeds beter worden in wat ze doen.
 2. Genoeg Geld in Kas: Lowe’s heeft genoeg geld om alles te betalen wat ze nodig hebben en nog steeds geld over te houden. Dit betekent dat ze waarschijnlijk in staat zullen zijn om geld te geven aan de mensen die aandelen in hun bedrijf hebben.
 3. Niet Te Veel Schulden: Lowe’s heeft niet te veel schulden. Dit is goed omdat het betekent dat ze niet te veel geld hoeven terug te betalen en ze kunnen zich focussen op het groeien van hun bedrijf.
 4. Sterke Sector: Lowe’s is onderdeel van de thuisverbeteringssector, en deze sector doet het over het algemeen goed. Mensen willen altijd hun huis verbeteren of opknappen, dus er is vaak veel vraag naar wat Lowe’s verkoopt.

Met het stabiele dividend wat Lowe’s uitbetaald heeft dit bedrijf aangetoond dat ze vrijwel altijd winstgevend zijn, ook als het niet goed gaat met de economie. Dit aandeel behoort daarom volgens ons tot de beste dividend aandelen voor 2024!

2. Heineken

Dividendpercentage: 2,1%

 1. Stabiele Winstgroei: Heineken, bekend om zijn bier, laat zien dat het elk jaar een beetje meer geld verdient. Dit is een goed teken, omdat het laat zien dat het bedrijf sterk staat en waarschijnlijk in de toekomst goed zal blijven doen.
 2. Genoeg Geld in Kas: Heineken heeft genoeg geld om te betalen voor wat het nodig heeft, zoals het maken en verkopen van bier, en houdt nog steeds geld over. Dit is belangrijk omdat het laat zien dat ze in staat zouden moeten zijn om geld uit te betalen aan hun aandeelhouders.
 3. Niet Te Veel Schulden: Het bedrijf heeft niet te veel schulden. Dit is goed omdat het betekent dat Heineken zich kan richten op het laten groeien van het bedrijf, in plaats van zich zorgen te maken over het terugbetalen van veel geld.
 4. Sterke Sector: Heineken is onderdeel van de drankenindustrie, en mensen drinken altijd wel iets, of het nu voor plezier is of bij speciale gelegenheden. Dit betekent dat er vaak vraag is naar hun producten.

3. Coca-Cola

Dividendpercentage: 3,14%

Laten we eens kijken naar het aandeel van Coca-Cola, dat al generaties lang bekend staat als een van de beste dividend aandelen. Hier is waarom:

 1. Stabiele Winstgroei: Coca-Cola heeft een lange geschiedenis van het verdienen van geld. Interessant is dat ze hun dividend al 59 jaar op rij verhoogd hebben, wat echt indrukwekkend is!
 2. Genoeg Geld in Kas: Dit bedrijf heeft genoeg geld om alles te betalen wat het nodig heeft en houdt nog steeds geld over. Dit is een goed teken voor mensen die aandelen van Coca-Cola bezitten, omdat het betekent dat ze waarschijnlijk dividend blijven krijgen.
 3. Niet Te Veel Schulden: Coca-Cola houdt zijn schulden laag, wat goed is. Zo kunnen ze zich richten op het uitbreiden van hun bedrijf zonder veel zorgen over het terugbetalen van leningen.
 4. Sterke Sector: Hoewel suikerhoudende drankjes minder populair worden, blijft Coca-Cola het goed doen. Ze zijn meer dan alleen frisdrank! Ze bezitten ook merken als Dasani en Smartwater, Minute Maid, Simply sappen (zoals Simply Orange), Honest Tea, Powerade en Vitaminwater. Dit toont aan hoe divers hun bedrijf is.

Dus, met al deze punten in gedachten, lijkt het aandeel Coca-Cola een slimme keuze voor investeerders!

4. Procter & Gamble

Dividendpercentage: 2,58%

We hebben ook naar het aandeel van Procter & Gamble (P&G) gekeken, een bedrijf dat al heel lang bekend staat om zijn sterke prestaties. Hier is waarom het interessant kan zijn:

 1. Stabiele Winstgroei: P&G is erg goed in het maken van geld. Ze verhogen al 64 jaar op rij hun dividend, wat laat zien dat ze heel stabiel en betrouwbaar zijn.
 2. Genoeg Geld in Kas: Net als Coca-Cola, heeft P&G genoeg geld om te betalen wat het moet en houdt het nog steeds geld over. Dit betekent dat de mensen die aandelen in P&G hebben waarschijnlijk regelmatig dividend zullen ontvangen.
 3. Niet Te Veel Schulden: P&G houdt zijn schulden onder controle. Dit is goed, want het betekent dat ze zich kunnen concentreren op het laten groeien van hun bedrijf.
 4. Sterke Sector: P&G maakt producten die mensen altijd nodig hebben, zoals Pampers, Tide, Gillette en Crest. Dit is een groot voordeel, want ongeacht hoe de economie het doet, mensen hebben deze producten nodig.

Met al deze punten in overweging genomen, lijkt het aandeel Procter & Gamble een slimme keuze als dividend aandeel!

5. Target

Dividendpercentage: 2,7%

We hebben het aandeel van Target bekeken en hier is waarom het interessant kan zijn voor dividendbeleggers:

 1. Hoge Winstmarges: Target is heel goed in het verdienen van meer geld dan veel van zijn concurrenten. Ondanks de sterke concurrentie op prijs, slaagt Target erin meer winst te maken. Dit is een teken van een sterk bedrijf.
 2. Groei in Omzet en Winst: Door hun winkelaanbod uit te breiden, is zowel de omzet als de winst van Target de afgelopen jaren toegenomen. Dit laat zien dat het bedrijf goed groeit en slimme keuzes maakt.
 3. Langdurige Dividendgroei: Net als Procter & Gamble en Coca-Cola, heeft Target ook een indrukwekkende geschiedenis met het verhogen van hun dividend. Ze hebben dit nu al 49 jaar lang elk jaar gedaan. Dit is geweldig nieuws voor mensen die in dividend aandelen geïnteresseerd zijn.

Dus, met deze punten in gedachten, is het duidelijk waarom dividendbeleggers Target zeker op hun lijstje moeten zetten!

6. Realty Income

Dividendpercentage: 5,33%

We hebben ook gekeken naar Realty Income, een bedrijf dat investeert in vastgoed. Hier is waarom het interessant kan zijn:

 1. Investeren in Winkels: Realty Income belegt vooral in winkels die maar één huurder hebben. Dit zijn vaak bedrijven die goed blijven presteren, zelfs als de economie het moeilijk heeft, zoals drogisterijen en buurtwinkels.
 2. Lange Huurcontracten: De huurders van Realty Income moeten lange contracten ondertekenen. Dit betekent dat Realty Income voor een lange tijd geld kan verdienen van deze huurders. Bovendien gaan de huren geleidelijk omhoog, wat nog meer inkomsten betekent.
 3. Maandelijks Dividend: Een groot voordeel van Realty Income is dat ze elke maand dividend uitbetalen. Dit betekent dat beleggers elke maand een beetje geld ontvangen, wat heel fijn kan zijn.
 4. Dividend Aristocraat: Realty Income is onlangs toegevoegd aan de lijst van dividend aristocraten. Dit zijn bedrijven die hun dividend al heel lang elk jaar verhogen. Dat Realty Income op deze lijst staat, is een goed teken.

Dus, voor mensen die op zoek zijn naar regelmatige inkomsten en een betrouwbaar bedrijf, kan Realty Income een goede keuze zijn!

7. Johnson & Johnson

Dividendpercentage: 3,05%

Johnson & Johnson is een bedrijf dat veel interessante bedrijven bezit, vooral in de gezondheidssector. Hier is waarom het aantrekkelijk kan zijn voor dividendbeleggers:

 1. Essentiële Gezondheidsproducten: De bedrijven van Johnson & Johnson verkopen producten die mensen altijd nodig hebben, zoals medicijnen en medische apparatuur. Dit is belangrijk omdat het betekent dat ze waarschijnlijk altijd klanten zullen hebben.
 2. Stabiele Winsten: Doordat Johnson & Johnson zulke belangrijke producten verkoopt, maakt het bedrijf stabiele winsten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze al 58 jaar op rij hun dividend kunnen verhogen, wat een heel goed teken is.
 3. Diverse Gezondheidsproducten: Ze hebben een breed assortiment aan producten, van consumentengezondheidsproducten tot farmaceutische producten en medische apparaten. Deze diversiteit maakt het bedrijf erg sterk en een goede bron van winst.

Dus, voor een verstandige dividendbelegger kan het kopen van aandelen in Johnson & Johnson een slimme zet zijn, omdat het een krachtige en stabiele bron van inkomsten biedt.

Conclusie beste dividend aandelen (2024)

Als we de reis door de beste dividend aandelen voor 2024 afronden, wordt het duidelijk dat elk van deze bedrijven – Lowe’s, Heineken, Coca-Cola, Procter & Gamble, Target, Realty Income, en Johnson & Johnson – iets unieks te bieden heeft aan dividendbeleggers. Of het nu gaat om de stabiliteit van hun inkomsten, hun lange geschiedenis van dividendgroei, of hun vermogen om te presteren in diverse economische omstandigheden, deze aandelen tonen allemaal de kenmerken van solide, langetermijninvesteringen.

Deze bedrijven bewijzen dat het kiezen van de juiste aandelen niet alleen gaat over het bekijken van de huidige cijfers, maar ook over het begrijpen van hun bedrijfsmodel, marktpositie en het potentieel voor toekomstige groei. Het jaar 2024 zou veel kansen kunnen bieden voor beleggers die op zoek zijn naar betrouwbare inkomstenbronnen en bedrijven met een bewezen trackrecord.

Terwijl we uitkijken naar 2024, is het belangrijk om te onthouden dat beleggen in dividend aandelen een strategie is voor de lange termijn. Deze bedrijven, met hun sterke fundamenten en toewijding aan aandeelhouderswaarde, beloven niet alleen voor het komende jaar, maar voor vele jaren daarna, een bron van stabiele inkomsten te zijn.

Onze aanbeveling voor een broker is DEGIRO, echter adviseren wij beleggers altijd om je eigen analyse uit te voeren.


Bronnen

 1. Bloomenthal, A. (2023, 10 september). How to pick the best dividend stocks. Investopedia. https://www.investopedia.com/articles/active-trading/042315/top-dividend-stocks-how-pick-them.asp

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de beste dividend aandelen?

Aristocrats zoals Coca-Cola en Johnson & Johnson zijn consistent sterk.

Welke aandelen hebben een hoog dividend?

In Nederland behoort het aandeel Heineken tot de top, maar ook REIT’s zoals Wereldhave en WDP zijn opmerkelijk.

Welke aandelen keren maandelijks dividend uit?

Realty Income is een prominent voorbeeld, met 26 jaar van opeenvolgende verhogingen.

Author

Tom Otto is een gepassioneerde bedrijfskundige met een gespecialiseerde focus op beleggen. Met deze website wil hij het voor iedereen makkelijker maken om te beginnen met beleggen. Tom gelooft in beleggen voor de lange termijn en zijn favoriete quote die dat helemaal samenvat is: "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient". Met een sterke interesse in waardebeleggen en ETF's heeft Tom zichzelf verder ontwikkeld door het uitgebreid bestuderen van klassiekers zoals 'De Intelligente Belegger' en het volgen van de inzichten en strategieën van Warren Buffett.

1 Comment

 1. Mindbodyfinance Reply

  Mooie lijst van dividendaandelen met een goed track record.

  Voornamelijk Realty Income lijkt na de recente afstraffing een mooie kans te bieden voor dividendbeleggers met een relatief hoog dividend yield.

Write A Comment