Hoe kies je de beste online broker in 2022?

Nog nooit is er een betere tijd geweest om een belegger te zijn. De concurrentie tussen online brokers is hevig, wat betekent dat de kosten omlaag gaan. Echter, met zo veel vraag naar online brokers, zijn er ook veel bedrijven bij gekomen die een graantje mee willen pikken. Dit kan het bijzonder moeilijk maken voor investeerders om de beste broker te vinden.

Hoe kies je nu de beste broker voor jezelf? Er zijn een heleboel factoren te overwegen en de beslissing zal waarschijnlijk neerkomen op individuele prioriteiten. Sommige beleggers zijn bereid om hogere handelscommissies te betalen voor het mooiste en meest gestroomlijnde platform. Andere beleggers vinden juist de kosten het belangrijkste criterium. Weer andere beleggers zullen zich vast willen houden aan de grootste financiële instellingen met een grote naamsbekendheid.

Bekijk ook eens: Brokers vergelijken (2021) | Wat is de beste broker?

Stappenplan voor het kiezen van een broker

Er zijn eerst een aantal stappen die je moet doorlopen voordat je de beste broker kan kiezen. Om je hierbij te helpen hebben we hieronder een stappenplan opgesteld, waardoor je zeker de beste broker voor jouw behoeftes kunt vinden.

Stap 1: wie ben je en welke behoeftes heb je?

Wanneer je een broker kiest moet je nadenken over jouw behoeften als belegger. Als je bijvoorbeeld nog een startende belegger bent, heb je misschien een broker nodig die goed educatief materiaal heeft over de aandelenmarkt. Of heb je slechts een kleine hoeveelheid geld dat je opzij kunt zetten om te investeren? Sommige online brokers hebben lage eisen voor een minimum storting, wat een geweldige optie kan zijn voor degene met beperkte middelen. Ben je altijd onderweg en heb je behoefte aan een goed mobiel platform? Sommige online brokers beschikken over goede mobiele apps die bijna alle mogelijkheden bezitten die een desktop variant ook heeft.

Een ander belangrijk punt om te overwegen is het onderscheid tussen beleggen en handelen. Als mensen het over beleggen hebben, bedoelen ze over het algemeen de aankoop van aandelen die voor een lange periode moeten worden aangehouden. Dit soort investeringen worden meestal gedaan om een pensioendoel te bereiken of om je geld in activa te stoppen die sneller kan groeien dan dat het doet op een standaard spaarrekening met rente. Bij trading daarentegen gaat het meestal om het kopen en verkopen van activa in korte perioden. Trading wordt over het algemeen als riskanter beschouwd dan beleggen.

Al deze factoren moeten worden overwogen voordat je een online broker kunt kiezen. Wil je handelen of beleggen? Wil je een goede mobiele app om jou portefeuille te controleren waar je ook bent? In welke producten wil je investeren? Het beantwoorden van deze vragen is niet altijd eenvoudig.

Door jezelf de volgende vragen te stellen kun je het beste beoordelen wat voor type belegger jij bent en vervolgens kun je op zoek gaan naar een broker die hierbij past.

  • Ben jij een actieve of een passieve belegger?
  • Wat verwacht je van een platform?
  • Wat zijn je doelen?

Stap 2: Vergelijk brokers

Nu je een duidelijk idee hebt van jouw eigen investeringsdoelen en welke basisdiensten je zoekt in je ideale broker, is het tijd om je opties een beetje af te slanken. Hoewel er bepaalde kenmerken van brokers voor sommige investeerders belangrijker zullen zijn dan voor anderen, zijn er een paar dingen die elke online broker moet hebben. Je wilt bijvoorbeeld niet teveel kosten betalen. Waarschijnlijk wil je ook een duidelijke en overzichtelijke website om op te kunnen handelen. En een goede mobiele app wordt over het algemeen ook gewaardeerd.

Aan de hand van onder andere deze criteria hebben wij een aantal top brokers uitgezocht die jou goed kunnen helpen bij het kiezen van een broker. Weet jij inmiddels al of je een actieve of een passieve belegger bent? Wanneer je een actieve belegger bent raden wij jou aan om ons artikel over de beste CFD brokers te bekijken en wanneer je een passieve belegger bent raden wij jou aan om deze DEGIRO review te lezen om te beoordelen of deze broker bij jou past.

Wij hebben een broker vergelijking gemaakt waar we ingaan op verschillende soorten brokers, namelijk aandelen brokers, ETF brokers, crypto brokers en CFD brokers.

Stap 3: Vergelijk fees

Hoewel er andere dingen kunnen zijn die voor jou belangrijker zijn dan de kosten, is het verstandig om te beginnen met het vergelijken van de kosten.

Door te beginnen met de bottom line, kun je gemakkelijk bepalen welke effectenmakelaars te prijzig zijn om te overwegen en welke gewoon niet passen bij jouw beleggingsstijl. Zorg ervoor dat je kijkt naar de prijzen die het meest waarschijnlijk voor jou van toepassing zullen zijn op basis van je verwachte rekeningsaldo en handelsactiviteit.

Stap 4: Maak een demo-account aan om te testen

Hoewel veel brokers een goede beschrijving geven van hun tools, middelen en wat hun handelsplatform biedt, is vaak de beste manier om de kwaliteit van het platform te beoordelen door het zelf uit te proberen. We raden het je daarom altijd aan om eerst een demo-account te openen.

Zelfs als je al een meer gevorderde handelaar bent, kun je op deze manier ook een goed idee krijgen van de kwaliteit van het aanbod van een broker door gewoon het standaard handelsplatform uit te testen. Als er niets in het standaard platform zit dat veelbelovend lijkt, is het onwaarschijnlijk dat het geavanceerde platform jouw tijd waard zal zijn.

Write A Comment