2024 blijkt een uitdagend jaar te zijn voor de aandelenmarkt, met factoren zoals hoge inflatie en rentestijgingen die invloed hebben op de wereldwijde economie. Desondanks zijn er aandelen die blijven uitblinken en veelbelovend zijn voor investeerders.

Wat zoeken we in een topaandeel?

  • Fundamentele Analyse: Is het bedrijf financieel gezond? Wat zeggen de nummers?
  • Kwaliteit van het Bedrijf: Is het bedrijf de koning van zijn domein? Hoe goed doen ze het tegen de concurrentie?
  • Sectoranalyse: Zit het bedrijf in een groeiende sector? Zijn er kansen om te schitteren?
  • Toekomstverwachtingen: Wat brengt de toekomst voor dit bedrijf? Zijn er spannende dingen aan de horizon?

Top 6 Aandelen Voor Mei 2024

1.Berkshire Hathaway
2.Morgan Stanley
3.Ford Motor
4.Apple
5.Coca-Cola
Beste aandelen 2024

1. Berkshire Hathaway 🥇

Berkshire Hathaway is het investeringsvehikel van de legendarische belegger Warren Buffett. Het bedrijf bezit een divers portfolio van bedrijven in verschillende sectoren, zoals verzekeringen, spoorwegen, energie, technologie en consumentengoederen.

Berkshire Hathaway staat bekend om zijn gedisciplineerde en waardegerichte aanpak van beleggen. Het bedrijf heeft een indrukwekkende historie van het verslaan van de markt en het creëren van aandeelhouderswaarde. Berkshire Hathaway heeft ook een enorme kaspositie van meer dan 140 miljard dollar, waarmee het kan profiteren van kansen die zich voordoen in tijden van crisis of onzekerheid.

Warren Buffett belegt via dit bedrijf in aandelen en bedrijven en het rendement wat hij hierop heeft behaald spreekt voor zichzelf. Kijk maar eens naar de grafiek hieronder.

Zoals je kunt zien heeft een investering in Berkshire Hathaway veel meer opgeleverd dan de S&P 500. Sinds Warren Buffett de controle overnam is de aandelenkoers gemiddeld met 20% per jaar gestegen. Natuurlijk is niet alleen de koers in deze periode gestegen. Juist ook de intrinsieke waarde is gestegen. Vroeger was de intrinsieke waarde van Berkshire Hathaway zo ongeveer de boekwaarde. De boekwaarde is de afgelopen 50 jaar heel stabiel gestegen.

Inmiddels heeft Berkshire Hathaway een gigantische portefeuille met fantastische bedrijven. Dit zijn allemaal bedrijven met een sterke positie en goede en stabiele winsten. Door aandelen in Berkshire Hathaway te kopen word je direct mede-eigenaar van deze bedrijven.

Daarnaast investeert Warren Buffett nog steeds in nieuwe bedrijven. Inmiddels heeft Berkshire Hathaway een cash positie van zo'n 150 miljard dollar waar ze nieuwe investeringen van kunnen doen. Niemand kan dit geld beter aan het werk zetten na een beurscrash dan Warren Buffett.

Wanneer de beurs niet crasht, zal Buffett voorlopig waarschijnlijk geen grote investeringen doen, maar dan profiteer je wel van alle winst die de holdings van Berkshire Hathaway maakt. Want dit bedrijf is een echte cash machine en zodra de beurs daalt, lift je mee met alle ervaring van de meester.

2. Morgan Stanley 🥈

Morgan Stanley is een van de grootste financiële instellingen ter wereld, met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, investeringsbankieren, handel en leningen. Morgan Stanley heeft in 2022 sterke resultaten geboekt, dankzij de hoge vraag naar zijn diensten in een volatiele markt. Het bedrijf heeft ook zijn dividend verhoogd en zijn aandeleninkoopprogramma hervat.

Morgan Stanley handelt momenteel tegen een koers-winstverhouding van 11,6, wat lager is dan het gemiddelde van de sector en de S&P 500. Het bedrijf heeft ook een hoog rendement op eigen vermogen van 16,7% en een laag schuldniveau. Bovendien heeft Morgan Stanley een sterk momentum, met een koersstijging van meer dan 50% in het afgelopen jaar.

Morgan Stanley kan profiteren van de aanhoudende groei van de wereldeconomie, de stijgende rente en de toenemende vraag naar financieel advies en vermogensbeheer. Het bedrijf heeft ook een gediversifieerde inkomstenbron en een schaalvoordeel ten opzichte van zijn concurrenten. Morgan Stanley is daarom een interessant aandeel om in de gaten te houden in 2024.

3. Ford Motor 🥉

Ford Motor is een van de grootste autofabrikanten ter wereld, met merken als Ford, Lincoln, Mustang en Bronco. Ford heeft in 2022 indruk gemaakt met zijn transformatie naar elektrische en autonome voertuigen, met modellen als de F-150 Lightning, de Mustang Mach-E en de E-Transit. Het bedrijf heeft ook zijn winstverwachting voor 2022 verhoogd, ondanks de wereldwijde chiptekorten die de productie hebben verstoord.

Ford handelt momenteel tegen een koers-winstverhouding van 12,4, wat lager is dan het gemiddelde van de sector en de S&P 500. Het bedrijf heeft ook een aantrekkelijk dividendrendement van 2,1% en een positieve vrije kasstroom. Daarnaast heeft Ford een sterk momentum, met een koersstijging van meer dan 100% in het afgelopen jaar.

4. Apple

Apple is een van de meest succesvolle en innovatieve bedrijven ter wereld. Het bedrijf is de marktleider in de smartphone-industrie met zijn populaire iPhone-lijn, die een loyale en groeiende klantenbasis heeft.

Apple heeft ook een sterk ecosysteem van producten en diensten, zoals de iPad, de Mac, de Apple Watch, de AirPods, de Apple TV, de App Store, de iCloud en de Apple Music.

Apple genereert hoge marges en kasstromen uit zijn activiteiten en investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om zijn concurrentievoordeel te behouden. Apple heeft ook een solide balans met meer dan 200 miljard dollar aan cash en beleggingen en een laag schuldniveau.

5. Coca-Cola

Coca-Cola is een van de meest herkenbare en waardevolle merken ter wereld. Het bedrijf is de marktleider in de frisdrankindustrie met een portfolio van meer dan 500 merken, waaronder Coca-Cola, Sprite, Fanta, Minute Maid, Dasani en Powerade.

Coca-Cola heeft een breed en efficiënt distributienetwerk dat meer dan 200 landen bereikt. Coca-Cola heeft ook een stabiele en groeiende vraag naar zijn producten, vooral in opkomende markten waar de consumptie per hoofd van de bevolking nog laag is. Coca-Cola heeft een consistent dividendbeleid en heeft zijn dividend al 58 jaar op rij verhoogd.

6. Unilever

Van oorsprong is Unilever een Nederlands/Brits bedrijf wat verschillende consumentenproducten verkoopt, hierbij kun je denken aan: voedingsmiddelen, persoonlijke verzorgingsmiddelen en schoonmaakartikelen.

Unilever is wereldwijd actief en het bedrijf behaald een omzet van ongeveer 50 miljard euro per jaar. De omzet en winst van Unilever zijn stabiel doordat het bedrijf producten verkoopt die de consument altijd blijft kopen.

Een groot deel van de winsten keert dit bedrijf uit aan zijn aandeelhouders. Je ontvangt daarom als aandeelhouder een vrij hoog dividend. Momenteel bedraagt het dividendpercentage zelfs bijna 4%. Dit maakt Unilever momenteel één van de beste dividend aandelen.

Unilever ziet er voor de rest ook financieel gezond uit. Unilever heeft een stabiel eigen vermogen, niet al te hoge schulden en veel cash tot zijn beschikking. Daarnaast komt er ieder jaar voldoende vrije cashflow binnen, waardoor het bedrijf de komende zeker goed kan zijn voor zijn aandeelhouders. Vandaar deze plek op de lijst met beste aandelen voor 2024.

Waar Aandelen Kopen?

Het is cruciaal om een betrouwbare broker te kiezen. Uit ons onderzoek komt DEGIRO naar voren als een topkeuze voor 2024. Echter, doe altijd uw eigen onderzoek voordat u besluit.

Conclusie

Het selecteren van de juiste aandelen in een onvoorspelbare markt kan uitdagend zijn. Deze lijst biedt een startpunt, maar het is essentieel om altijd grondig onderzoek te doen en te investeren op basis van uw financiële doelen en risicotolerantie.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aandelen zijn op dit moment het beste om te komen?

De beste aandelen zijn volgens ons: Alphabet, Berkshire Hathaway, Unilever, Heineken, Mastercard en Lowe's. Dit zijn allemaal stabiele en betrouwbare bedrijven die er financieel gezond uitzien. Daarnaast hebben deze bedrijven bewezen dat ze het zowel in hoog- als laagconjunctuur goed doen.

Hoe weet je welke aandelen je moet kopen?

Om te bepalen welke aandelen je moet kopen, moet je goed onderzoek doen. Het is belangrijk dat je geen overgewaardeerde aandelen koopt. Dit betekent dat je niet moet beleggen in aandelen die duurder zijn dan hun intrinsieke waarde. Je kunt het beste goed gewaardeerde aandelen vinden door op zoek te gaan naar bedrijven met een goede en stabiele winst, die niet een hogere P/E ratio hebben dan dat ze gemiddeld hebben.

Author

Tom Otto is een gepassioneerde bedrijfskundige met een gespecialiseerde focus op beleggen. Met deze website wil hij het voor iedereen makkelijker maken om te beginnen met beleggen. Tom gelooft in beleggen voor de lange termijn en zijn favoriete quote die dat helemaal samenvat is: "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient". Met een sterke interesse in waardebeleggen en ETF's heeft Tom zichzelf verder ontwikkeld door het uitgebreid bestuderen van klassiekers zoals 'De Intelligente Belegger' en het volgen van de inzichten en strategieën van Warren Buffett.

Write A Comment