Aandelen kopen lijkt eenvoudig, maar de juiste aandelen en al helemaal de beste aandelen kopen is een heel ander verhaal. We helpen je daarom een handje met deze lijst van de beste aandelen voor 2022.

Momenteel staan de koersen van aandelen erg hoog, waardoor de kans op een beurscrash in 2022 toeneemt. De rente is echter erg laag, waardoor je misschien toch op zoek gaat naar een goede belegging.

In dit artikel kijken we wat de beste aandelen in 2022 zijn. Hierbij zoeken we specifiek naar defensieve aandelen, aangezien deze aandelen ook goed presteren tijdens economisch onzekere tijden. In onze lijst van de beste aandelen van 2022 staan daarom enkel grote bedrijven die bewezen hebben dat ze jarenlang goede winsten kunnen behalen.

Top 5 beste aandelen voor 2022

Hieronder bekijken we wat volgens ons de beste aandelen zijn voor augustus 2022.

Beste aandelen 2022
Beste aandelen 2022

1. Berkshire Hathaway

Een aandeel wat ook zeker op deze lijst met beste aandelen 2022 thuishoort is het bedrijf Berkshire Hathaway. Dit is het bedrijf wat groot is gemaakt door de bekende belegger Warren Buffett.

Warren Buffett belegt via dit bedrijf in aandelen en bedrijven en het rendement wat hij hierop heeft behaald spreekt voor zichzelf. Kijk maar eens naar de grafiek hieronder.

Zoals je kunt zien heeft een investering in Berkshire Hathaway veel meer opgeleverd dan de S&P 500. Sinds Warren Buffett de controle overnam is de aandelenkoers gemiddeld met 20% per jaar gestegen. Natuurlijk is niet alleen de koers in deze periode gestegen. Juist ook de intrinsieke waarde is gestegen. Vroeger was de intrinsieke waarde van Berkshire Hathaway zo ongeveer de boekwaarde. De boekwaarde is de afgelopen 50 jaar heel stabiel gestegen.

Inmiddels heeft Berkshire Hathaway een gigantische portefeuille met fantastische bedrijven. Dit zijn allemaal bedrijven met een sterke positie en goede en stabiele winsten. Door aandelen in Berkshire Hathaway te kopen word je direct mede-eigenaar van deze bedrijven.

Daarnaast investeert Warren Buffett nog steeds in nieuwe bedrijven. Inmiddels heeft Berkshire Hathaway een cash positie van zo'n 150 miljard dollar waar ze nieuwe investeringen van kunnen doen. Niemand kan dit geld beter aan het werk zetten na een beurscrash dan Warren Buffett.

Wanneer de beurs niet crasht, zal Buffett voorlopig waarschijnlijk geen grote investeringen doen, maar dan profiteer je wel van alle winst die de holdings van Berkshire Hathaway maakt. Want dit bedrijf is een echte cash machine en zodra de beurs daalt, lift je mee met alle ervaring van de meester.

2. Alphabet (google)

Het tweede aandeel van de lijst beste aandelen voor 2022 is het aandeel Alphabet. Alphabet is het moederbedrijf van Google en dit één van de grootste bedrijven ter wereld.

De aandelenkoers van Alphabet is de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Maar dit betekent niet dat het aandeel momenteel overgewaardeerd is. Sterker nog, Alphabet lijkt bijna een koopje.

Groei van Alphabet

De belangrijkste reden waarom Alphabet eruitziet als een goede investering is wegens de groeifactor. De afgelopen 10 jaar is de omzet van Alphabet gestegen met zo'n 20% per jaar.

Alphabet is dus een snelgroeiend bedrijf en het lijkt erop dat dit bedrijf voorlopig nog niet uitgegroeid is. Hieronder bekijken wij een aantal redenen waarom wij dit denken.

Google Ads blijft de grootste inkomstenbron van de Alphabet. Google blijft ieder jaar haar inkomsten hieruit vergroten, maar het bedrijf doet inmiddels veel meer dan alleen dit. Ook de advertentie-inkomsten van YouTube zijn in het afgelopen jaar met meer dan 80% gestegen. Daarnaast zijn ook de inkomsten van Google Cloud, Google Play Store en Google Pay flink gegroeid.

Met deze inkomsten is Google een echte cash machine geworden. Ieder jaar opnieuw creëert Alphabet heel veel cashflow. Een extra voordeel wat hier nog bijkomt is dat Alphabet hier relatief weinig investeringen voor hoeft te doen. Daarom ook plek nummer 2 op deze lijst met beste aandelen 2022.

Nieuwe investeringen

De afgelopen jaren heeft Alphabet heel veel goede dingen gedaan met de winsten. Denk aan het kopen van Android, Maps en nog veel meer bedrijven.

Geld aan het werken zetten door het overnemen van nieuwe opkomende technologische bedrijven is één van dingen waar dit bedrijf goed in is. Momenteel bezit Alphabet veel interessante bedrijven die onder andere gespecialiseerd zijn in AI en robotisering. Het lijkt er dan ook op dat ze voorlopig nog door kunnen blijven groeien.

Daarnaast doet Alphabet ook ander dingen wat goed is voor beleggers. Zo keert Alphabet geen dividend uit, maar ze kopen wel eigen aandelen in, waar je als belegger van profiteert.

3. Mastercard

We herkennen allemaal het logo van Mastercard wat op de meeste creditcards en betaalpassen staat. Dit logo staat hier omdat Matercard functioneert als tussenpersoon die de betalingen verwerkt.

De inkomsten die Mastercard hiermee behaalt, worden bepaald door het aantal transacties. Dit zorgt ervoor dat de omzet flink kan oplopen tijdens een positieve economische situatie. Consumenten geven dan namelijk meer geld uit, waar een bedrijf als Mastercard van profiteert.

Momenteel zorgen de hoge vraag en hoge prijzen van producten ervoor dat Mastercard een record omzet heeft behaald. In het derde kwartaal van 2021 steeg de omzet zelfs met 30% en de nettowinst met 46% ten opzichte van het derde kwartaal in 2020.

Een ander voordeel van dit aandeel is dat het nog groeimogelijkheden heeft. Aangezien er steeds minder gebruikt wordt gemaakt van contant geld, neemt het aantal betalingen toe, waarover Mastercard transactiekosten ontvangt. In een aantal landen wordt nog steeds voornamelijk met contant geld betaald, maar ook hier is de verwachting dat dit gaat veranderen. Goed nieuws dus voor dit aandeel.

4. Mandiant Inc.

Het vierde aandeel van de lijst beste aandelen in augustus 2022 is Mandiant Inc. Wellicht een onbekende naam voor de meeste. Mandiant is een bedrijf dat zich bezig houdt met het leveren van defensieoplossing op het gebied van cyber. Hierbij kun je denken aan beveiligingsprogramma's en validatieprogramma's.

Dit bedrijf staat momenteel op onze lijst met beste aandelen, omdat er momenteel veel te doen is over cybersecurity. Dit komt natuurlijk door de oorlog die momenteel speelt in Oekraïne. Rusland is naast fysieke oorlogvoering ook bezig met een cyberoorlog, en dat niet alleen richting Oekraïne. Veel landen investeren daarom steeds meer in cybersecurity.

De afgelopen 6 maanden heeft het bedrijf een koerswinst behaald van zo'n 22%, waarvan een groot deel in de afgelopen 2 maanden.

Beste aandeel 4
Beste aandeel 4: Mandiant Inc.

Uiteraard speelt de oorlog hier een grote rol in en kunnen wij ook niet voorspellen wanneer de oorlog voorbij is. Wat we wel weten is dat Mandiant een bedrijf is om de komende tijd goed in de gaten te houden.

Verwacht je dat overheden en bedrijven steeds meer geld gaan investeren in cybersecurity? Dan kan het wel eens een goed idee zijn om je te verdiepen in dit bedrijf en wellicht hierin te investeren.

5. Unilever

Van oorsprong is Unilever een Nederlands/Brits bedrijf wat verschillende consumentenproducten verkoopt, hierbij kun je denken aan: voedingsmiddelen, persoonlijke verzorgingsmiddelen en schoonmaakartikelen.

Unilever is wereldwijd actief en het bedrijf behaald een omzet van ongeveer 50 miljard euro per jaar. De omzet en winst van Unilever zijn stabiel doordat het bedrijf producten verkoopt die de consument altijd blijft kopen.

Een groot deel van de winsten keert dit bedrijf uit aan zijn aandeelhouders. Je ontvangt daarom als aandeelhouder een vrij hoog dividend. Momenteel bedraagt het dividendpercentage zelfs bijna 4%. Dit maakt Unilever momenteel één van de beste dividendaandelen.

Unilever ziet er voor de rest ook financieel gezond uit. Unilever heeft een stabiel eigen vermogen, niet al te hoge schulden en veel cash tot zijn beschikking. Daarnaast komt er ieder jaar voldoende vrije cashflow binnen, waardoor het bedrijf de komende zeker goed kan zijn voor zijn aandeelhouders. Vandaar deze plek op de lijst met beste aandelen voor 2022.

Beste aandelen 2022 kopen

Natuurlijk is het belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je gaat investeren in aandelen. Dit is alleen niet het enige. Het is namelijk ook erg belangrijk om goed te onderzoeken waar je deze aandelen moet kopen.

Nu denk je misschien dat je er nog een probleem bij hebt, maar dat is gelukkig niet zo. Wij hebben namelijk uitgezocht wat de beste broker voor het kopen van aandelen in 2022 is en volgens ons onderzoek is dit DEGIRO. Maak daarom gelijk een account via de knop hieronder, zodat jij aandelen kunt kopen bij een goede en goedkope broker.

Conclusie beste aandelen augustus 2022

Het blijft lastig om te zeggen welke aandelen je het beste kunt kopen in 2022. Er bestaan tienduizenden aandelen en daarnaast heb je nog vele indexen en ETF's waar je ook uit kunt kiezen. Om je toch een handje te helpen, hebben we in dit artikel in ieder geval een top 5 gegeven van de beste aandelen waarvan wij denken dat ze veel potentie hebben.

Dit is onze mening en dit is geen beleggingsadvies. Het is altijd verstandig om zelf ook nog onderzoek te doen, voordat je daadwerkelijk deze beste aandelen 2022 koopt. Natuurlijk hopen we wel dat we je een beetje op weg hebben geholpen.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aandelen zijn op dit moment het beste om te komen?

De beste aandelen zijn volgens ons: Alphabet, Berkshire Hathaway, Unilever, Johnson & Johnson en Mondelez. Dit zijn allemaal stabiele en betrouwbare bedrijven die er financieel gezond uitzien. Daarnaast hebben deze bedrijven bewezen dat ze het zowel in hoog- als laagconjunctuur goed doen.

Welke aandelen 2022?

Bedrijven met een goede omzet en winst zijn de beste aandelen voor 2022. Voorbeelden van bedrijven met een sterke en stabiele omzet zijn: Berkshire Hathaway, Alphabet, Mastercard, Mondelez international en Unilever.

Hoe weet je welke aandelen je moet kopen?

Om te bepalen welke aandelen je moet kopen, moet je goed onderzoek doen. Het is belangrijk dat je geen overgewaardeerde aandelen koopt. Dit betekent dat je niet moet beleggen in aandelen die duurder zijn dan hun intrinsieke waarde. Je kunt het beste goed gewaardeerde aandelen vinden door op zoek te gaan naar bedrijven met een goede en stabiele winst, die niet een hogere P/E ratio hebben dan dat ze gemiddeld hebben.

Write A Comment